Reklama

Reklama

Dr. Ludsky

(seriál)
Slovensko, 2011, 8 h 55 min (Minutáž: 51–58 min)

Kamera:

Martin Žiaran

Hudba:

Martin Hasák

Hrajú:

Tomáš Maštalír, Vladimír Kobielský, Martin Mňahončák, Jana Kolesárová, Dominika Kavaschová, Vanessa Biermannová, Ondřej Daniš, Tibor Vokoun, Róbert Jakab (viac)
(ďalšie profesie)

Epizódy(10)

Obsahy(1)

Pôvodný seriál televízie JOJ prináša medicínske príbehy úplne inak ako doteraz. Fiktívne príbehy o lekárskych pochybeniach či zlyhaniach sa v mnohých prípadoch inšpirovali skutočnými udalosťami. Tomáš Maštalír ako MUDr. Daniel Ludsky je odborník na diagnózy a zanedbanie lekárskej starostlivosti. Ako súdny znalec často spolupracuje s políciou. Dr. Ludsky nie je  hrdina, na akých sme zvyknutí – je inteligentný, nekompromisný, arogantný a netrpezlivý. Neznáša lajdáctvo a neschopnosť, takže medzi kolegami veľa priateľov nemá. Ale verí v pravdu a v právo pacienta na slušné zaobchádzanie. Ani v súkromí nie je veľmi šťastný. Je rozvedený a popri práci sa snaží nájsť si čas na svoju dospievajúcu dcéru. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (220)

Janega 

všetky recenzie používateľa

Nebudem tento seriál prirovnávať žiadnym iným seriálom ako napr. House (ktorého v podstate aj tak nepozerávam). Čo sa týka hereckého obsadenia a hereckých výkonov som viac-menej spokojný. Maštalíra ako herca som nikdy nemusel, no táto rola mu úplne sadla a podal aj slušný výkon. Len Vladko Kobielsky mi nesedel v úlohe rázneho riaditela nemocnice (či kto to bol). Dej jednotlivých dielov je nápaditý, napínavý, miestami humorný (no nie je to trápny komediálny humor, ale sarkastický, miestami až morbídny), nie sú žiadne hluché miesta a pocelý čas graduje. Dialógy sú v poriadku, žiadne trápnosti. Ten seriál je proste taký... slovenský. A slovenské prostredie nie je až také akčné ako to americké, preto sa niektorým môže zdať trochu nezáživné. Hodnotím seriál 5 hviezdičkami. 4 hviezdičky za spracovanie + jedna za môj subjektívny pohľad. Odporúčanie: Odhodte za hlavu všetky americké seriály a skúste hľadať pozitíva na našich slovenských seriálov, pretože pri Dr. Ludskom sa to oplatí. ()

Mashak 

všetky recenzie používateľa

Tleskám slovákům kteří mají koule dělat tyhle projekty, i když je někdo bezvýznamný nazve amatérskou fraškou! Mesto tieňov a teď tenhle výtvor jsou pomyslným světlem na konci tunelu... Hodnotím po dvou dílech, které mě bavily víc než jsem čekal. Samotná epizodní linka v obou případech nebyla zlá, tam se to lámat nejspíše nebude. Otázkou je, kam povedou dlouhodobé linky, tedy ty soukromé. Ale fandím tomu a doufám ve vzrůstající tempo! ()

Reklama

Suzie1 

všetky recenzie používateľa

Už to úplně svádí k tomu napsat, že se to bratrům Slovákům tentokrát povedlo, že ty hlášky jsou boží a že se celkem dobře vyznamenali. Pak si ale uvědomíte, že už jste něco hodně (rozumíte, HODNĚ), podobnýho viděli, jenom trochu na vyšším levelu. A joo, Hugh Laurie v o 6 let starším (!) a nesporně kvalitnějším seriálu House M.D...Tím to vlastně ztrácí na jakékoliv hodnotě, teda alespoń pro mě. Opakovaný vtip není vtipem a k tomu dabingu SLOVENSKÉHO (!!!) seriálu můžu říct jenom zatraceně velký WTF??! ()

sallyann 

všetky recenzie používateľa

Jedna hvězda za hezký pokus....Zajímaly by mě dvě věci: 1) Proč se předabovává ze slovenštiny do češtiny? Sakra, vždyť takové Odsouzené zůstaly taky ve slovenštině, a tak měly alespoň větší grády! a za 2) Když už se seriál až nápadně podobá Houseovi, proč to ještě pohřbít tím, že dáme hlavní postavě stejného dabéra? ()

SeanLSD 

všetky recenzie používateľa

Trochu prilepšujem, aby bolo jasné, že nie som a priori zaujatý proti akémukoľvek novému slovenskému seriálu. Hoci je to aj krajne neosobitá, totálna kópia zahraničných vzorov, zároveň je to dôkaz, že slovenská seriálová tvorba dokáže viac ako sa iba pretekať v tvorbe remeselne príšernej a prekombinovanej vzťahovej žumpy. ()

Galéria (8)

Zaujímavosti (13)

  • Seriál mal pôvodne vzniknúť v roku 2009 s plánovaným nasadením v roku 2010, no jeho nakrúcanie začalo až 12. júna 2010 a premiéru mal na jar 2011. (fugyx)
  • Seriál musel být přejmenován na Dr. Dokonalý a jeho další díly se ocitly v nebezpečí kvůli žalobě, kterou podali scenáristé první série Stano Dančia ml. a Roman Olekšák, kteří požadovali, aby společnost Slovenská produkčná nové jimi nepsané díly nevysílala. (Mr.Atsor)
  • Seriál, ktorý pozerá Ludskeho ex (Jana Kolesárová) v prvej časti, sú Odsúdené, ktoré vyrábala rovnaká spoločnosť ako Dr. Ludskeho. (matthew.17)

Reklama

Reklama