Reklama

Reklama

Triler Vražedná hra je pokračovaním filmovej série, ktorej predchádzali snímky Ako Pavúk a Zberateľ bozkov. Príbeh nás zavedie do čias, keď Alex Cross (Tyler Perry) pracuje ako detektív policajného oddelenia v Detroite spoločne so svojim dlhoročným priateľom Tommym Kaneom (Edward Burns) a detektívkou Monicou Asheovou (Rachel Nichols). Práve ona sa dostane do rúk sériového vraha  prezývaného Picasso (Matthew Fox). Avšak jeho hlavným cieľom je dostať priemyselného magnáta Gilesa Merciera (Jean Reno). Vrahove kroky sú nepredvídateľné. Cross sa pokúsi preniknúť do jeho násilníckej mysle, aby odhalil prekvapenie, ktoré si preňho nachystal tentokrát. (TV Markíza)

(viac)

Videá (41)

Trailer 1

Recenzie (201)

maddy 

všetky recenzie používateľa

„Najväčší castingový fail 2012.“ Prevažne komediálny herec Tyler Perry bol už podľa prvých plagátov chybná voľba do úlohy detektíva Alexa Crossa, našťastie sa na neho po pár minútach dá zvyknúť, no stále pôsobí veľmi ťažkopádne. Čo však prekvapí je priam smiešny Matthew Fox (naposledy výrazná úloha iba v sérii Lost), ten síce budí rešpekt vďaka tomu, ako dokázal vyformovať svoju postavu (naozaj klobúk dole!), na druhej strane s ubúdajúcim telesným tukom stratil očividne aj ten kúsok hereckého talentu. Pokiaľ ho film zobrazuje ako nemilosrdného zabijaka tak do role zapadne, ako náhle však otvorí ústa a začne doslovne guľať očami opadá akýkoľvek rešpekt a naozaj som mal niekedy problém zadržať smiech. Nepresvedčivé herecké výkony by sa možno dali zniesť, ak by ich držal zaujímavý príbeh, štýlové audiovizuálne prevedenie alebo aspoň slušná akcia. Viac menej nefunguje ani jedno – príbeh síce ponúkol jeden zvrat, ktorý som nečakal (SPOILER zabitie Crossovej manželky KONIEC SPOILERU), ale inak sa jedná o prevarené klišé s množstvom chýb – raz Cross dokáže za sekundu opísať priebeh vraždy s každým detailom (úvodná scéna v dome so 4 mŕtvymi), inokedy mu nedôjde, že ho má zameraný sniper, v závere sa z neho zázračne stáva skúsený bitkár, ktorý dokáže konkurovať aj protivníkovi, ktorý ovláda rôzne martial arts a predtým sám dokázal zlikvidovať ochranku v celej budove. Záverečné rozuzlenie vyhráva ďalšiu pomyselnú cenu za „najtuctovejší záver 2012“, kde sú všetky motívy vysvetlené za pár sekúnd tesne pred titulkami, navyše aj s dodatočným „wtf?“ momentom. Prevedenie navyše pôsobí lacno, priam televízne – ešte taká akcia v mrakodrape, keď sa Mathew Fox plaví v potrubí, aby sa dostal k cieľu je „béčkovo“ prestrelená a vo svojej podstate zábavná (ak ste naladený na správnu nôtu), taktiež aj neskôr scéna vo vlaku s raketometom, no čím ďalej v závere sa z nej stáva amatérska rutina, kameraman dostáva epileptické záchvaty a záverečný súboj Perry VS Fox je maskovaný tak neprehľadnou a doslovne zbytočne sa metúcou kamerou (na čo preboha kamerou 10 minút nekontrolovane kmitať pri zábere na tvár?!), len aby zamaskovala Perryho neschopnosť viesť súboj jeden na jedného. Akcia sa tým pádom stáva maximálne neprehľadná a záverečné zúčtovacie stretnutie dvoch postáv uplynie bez akéhokoľvek zainteresovanie diváka, v podstate ako aj celý film. To hodnotenie viac menej z milosti, že sa s takýmito hercami do filmu niekto odvážil pustiť, pár bodov si u mňa film získal za občasnú „béčkovo-zábavnú“ akciu s Matthewom Foxom(keď je pri nej ticho); a za celkom rozumne zvolenú stopáž, ktorá odsypala skôr, než ma film začal iritovať. CELKOVO: 2* ()

karlik4801 

všetky recenzie používateľa

Skvělý krimi thriller s brilantním záporákem. Matthew Fox byl uvěřitelný psychouš, kterému bych se na ulici vyhnul, už od pohledu. Stále v něm vidím Jacka ze Lostů a jeho prvky hraní. I tak ale vidím obrovskou snahu zahrát tohohle magora co nejlépe. Tyler Perry se snažil ze sebe vytřískat co všechno se dalo, bohužel to nedopadlo tak úžasně, prostě tuctový výkon. Děj je zajímavý , i když předvídatelný. Snímek si pohrál i s emocemi a házel do mě trochu napětí. ()

Reklama

DEXTER099 

všetky recenzie používateľa

Po fotkách které jsem si prohlédl ještě před zhlédnutím tohoto filmu jsem se docela těšil páč Matthewa Foxe mam rád ze ztracených a zde vypadal jako správný psychopat,ale film samotný mě zklamal a jediné pozitivum i když ne tak zcela byl právě Matthew,který se opravdu snaží,ale i tak to nestačí.Akce je průměrná ať už bitky nebo střelba atd,ale děj je takový nemastný neslaný,zamotaný a celkově prostě nepovedený.Za mě tedy celkově 45% a dvě hvězdy. ()

BMW12 

všetky recenzie používateľa

Takový béčkový akční film. Příběh to mělo celkem dobrý, herecké výkony byly - no tam bych zmínil akorát Matthew Foxe, který perfektně zahrál psychopata! Ale co se týče kamery, ta byla naprosto amatérská, nejvíce to bylo vidět při závěrečném souboji, ta kamera sa pořád hrozně třepala, jezdila nahoru, dolů, divák z toho souboje nic neměl. ()

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

"Myslíš, že ho oblafneš? Řekne ti ze sta metrů, kdo měl k snídani míchaný vejce." Dokud byl Dr. Cross neomylný, tak mě to docela bavilo. Jakmile se však začal s Picassem trumfovat v tom, kdo má většího ptáka, tak to začalo být celkem nudné. A dopadení padoucha, jehož totožnost snad ani nelze neodhalit, bylo vyloženě trapné. Nicméně narážky na to, že se Picasso trestá za neúspěch paralyzérem do koulí, mě dost bavily a policejní golf s tělem chemika byl vynikající. ()

Galéria (74)

Zaujímavosti (7)

  • Luxusní vila na ostrovech Bali, kde se po předstírané smrti Leon Mercier (Jean Reno) skrývá, ve skutečnosti patří režiséru Robu Cohenovi. (Conspi)
  • Matthew Fox kvůli své roli držel přísnou dietu a pravidelně cvičil, aby tak nabral dostatek svalové hmoty a ztratil velké množství tělesného tuku. (Miuri)
  • Scénář byl původně založený na románu Jamese Pattersona „Cross“. Z marketingových důvodů byl název filmu změněn podle jiného Pattersonova díla "Já, Alex Cross". Scénář je však velmi volná adaptace a moc podobností mezi filmem a knihou nenajdeme. (josefklimes)

Súvisiace novinky

Tyler Perry na stopě zločinu

Tyler Perry na stopě zločinu

21.03.2011

Na návrat policejního psychologa a vyšetřovatele Alexe Crossa, kterého ve filmech Sběratel polibků a Jako pavouk ztvárnil Morgan Freeman, jsme se těšili. V nové verzi si ho měl totiž zahrát Idris… (viac)

Reklama

Reklama