Reklama

Reklama

Benjamin Mee (Matt Damon) je novinár z Los Angeles a autor dobrodružných kníh. Ako slobodný otec čelí pri výchove svojich dvoch detí mnohým úskaliam. Vo viere, že nový začiatok a nový štart pomôže obnoviť pocity rodinnej spolupatričnosti, dá výpoveď v práci a kúpi na vidieku starý dom s obrovským pozemkom a jedným bonusom - patrí k nemu aj zoologická záhrada! V Rosemoorovom zvieracom parku sa o desiatky zvierat starajú ošetrovateľka Kelly Fosterová (Scarlett Johanssonová) a jej oddaný tím. Bez akýchkoľvek skúseností, s minimom času a značne obmedzeným rozpočtom se Benjamin rozhodne, že s podporou svojej rodiny a miestnej komunity znovu otvoria ZOO pre verejnosť. Benjamin Mee už dobrodružné príbehy nepíše, on ich začal žiť na vlastnej koži, a to priamo na svojom pozemku. (TV JOJ)

(viac)

Videá (35)

Trailer 1

Recenzie (834)

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Damonovi asi dobre padlo po čase hrať trochu uvoľnenejšie a tá pohoda sa preniesla aj na mňa. Príbeh ničím výnimočný, možno obyčajný ako život sám, ale zas nie natoľko, aby to nudilo. Damonovi som roky postupne prichádzal na chuť, ale posledné roky dokazuje, že je skvelý a sympatický herec. Príbeh okolo rodinnej tragédie, chuti odštartovať život odznova a problémov okolo kúpenej zoo, má čo ponúknuť. Názov i letmý pohľad na dej môže mylne vyvolať dojem, že ide o ďalšiu rodinnú komédiu s hovoriacimi zvieratkami, ale našťastie to nie je tento prípad. 20 sekúnd odvahy vám môže radikálne zmeniť život, tvrdí M. Damon. Obetovaním dvoch hodín tomuto filmu sa váš život zmení asi ťažko, ale môžte to skúsiť. "Prečo nie?"... 80%. ()

castor 

všetky recenzie používateľa

Výborně napsané dialogy, upřímné situace, milostná linie krásně obyčejná, skvělé písničky, talent pro výběr herců, jednoduchý děj. Všechno, co zdobilo předchozí filmy Camerona Crowea, tentokrát zpřerážel až příliš laciným sentimentem. Crowe, který točí s poměrně velkými přestávkami, vyniká spíš silnými okamžiky a náladou během nich než nějakým závratně působivým dějem. Jenže právě ty lahodné momenty v tomhle rodinném cajdáku chybí. Crowe vyměkl a z řady záběrů je znát nejistota a bezradnost jako od nějakého začátečníka. Jeho nejnovější dítko postrádá dynamiku i ústřední myšlenku, a to jsem se vůbec nenechal předem otrávit hlavním tématem filmu. To, co má na diváka zapůsobit, trestuhodně nezabírá (naštěstí mně nevadila přemoudřelost a empatie Maggie Elizabeth Jones), šimrání v břiše nefunguje, o té neuvěřitelné pozitivnosti, neuvěřitelnosti a srdečnosti na každém kroku už vůbec nemluvím. Crowe prostě natočil hodně odpočinkovou záležitost s (bohužel) zcela vyčpělou Scarlett Johansson, skrz naskrz průměrným Mattem Damonem a výborným Thomasem Hadenem Churchem (díky němu jsem si tu a tam uvědomil, že sleduju film od mého donedávna oblíbeného režiséra).. ()

Reklama

Beckett51 

všetky recenzie používateľa

Opět jeden z těch filmů, kvůli kterým mám nutkání srazit některým jiným pětihvězdovým filmům hodnocení. Neskutečná dávka pozitivní energie, smutné mezi-téma podáno citově na hraně (dokáže dojmout, ale zároveň dodává naději), všichni herci a jejich postavy až nelidsky sympatičtí a jako bonus naprosto špičkovej soundtrack (jak originální od Jónsího tak doplněný s různýma skvělýma songama). Chci víc takových filmů. ()

whack 

všetky recenzie používateľa

Film propaguje držanie zvierat v zajatí a je celý založený nie na vzťahu k zvieratám, ale na citovom vydieraní a klišé o tom, že mladý otecko nevie, čo má urobiť, aby jeho malá dcérka, ktorej pred rokom umrela mama, bola spokojná. Aj keď je to film inšpirovaný skutočnými udalosťami, a je pekné že Benjamin Mee naozaj tie zvieratá zachránil, neurobil to z lásky k zvieratám, ale preto, lebo jeho dcérka na tie zvieratká hodila roztomilý pohľad. Zvieratá sú tam celkovo len akoby takými bočnými postavami, všetko sa to točí okolo vzťahov majiteľov a zamestnancov ZOO, ktoré sú zobrazené gýčovo a neveril som im. Proste som asi nepoučiteľný, keď som si zase pustil Hollywood, moja chyba. Keby vo filme boli počítačom vyrobené zvieratá ako v Rise of the Planet of the Apes, dal by som o bod viac. ZOO nie je ochrana zvierat, ale ich väzenie. ()

TeeAge 

všetky recenzie používateľa

|| Scenár: Aline Brosh McKenna, Cameron Crowe / Predloha: We Bought a Zoo od Benjamin Mee | Hudba: John Powell | Produkcia: Julie Yorn, Cameron Crowe, Marc Gordon | Distribúcia: 20th Century Fox | Štúdio: Vinyl Films, LBI Entertainment, Dune Entertainment | Rozpočet: 50 miliónov $ | Tržby: 120,081,841 $ || Rozprávka na dobrú noc, najlepšie strávené s polovičkou. Tak americké, a napriek tomu som tomu prepadol. Malo to dušu, čistotu a vôbec. Až som si z toho kúpil škrečka (asi komplexi z detstva - mal som len rybičky) :D ()

Galéria (99)

Zaujímavosti (21)

  • Filmová ZOO vznikla 50 km severně od Los Angeles. Navrhoval ji tým specialistů na zahrady. Její realizace poté trvala 140člennému týmu 9 měsíců. (jenik71)
  • Skutečná zoologická zahrada, z níž film vychází, se nachází v anglickém Devonu a původně nesla jméno Dartmoor Wildlife Park. To se po opětovném otevření (v červenci roku 2007) změnilo na Dartmoor Zoological Park. (Conspi)

Reklama

Reklama