Reklama

Reklama

Benjamin Mee (Matt Damon) je novinár z Los Angeles a autor dobrodružných kníh. Ako slobodný otec čelí pri výchove svojich dvoch detí mnohým úskaliam. Vo viere, že nový začiatok a nový štart pomôže obnoviť pocity rodinnej spolupatričnosti, dá výpoveď v práci a kúpi na vidieku starý dom s obrovským pozemkom a jedným bonusom - patrí k nemu aj zoologická záhrada! V Rosemoorovom zvieracom parku sa o desiatky zvierat starajú ošetrovateľka Kelly Fosterová (Scarlett Johanssonová) a jej oddaný tím. Bez akýchkoľvek skúseností, s minimom času a značne obmedzeným rozpočtom se Benjamin rozhodne, že s podporou svojej rodiny a miestnej komunity znovu otvoria ZOO pre verejnosť. Benjamin Mee už dobrodružné príbehy nepíše, on ich začal žiť na vlastnej koži, a to priamo na svojom pozemku. (TV JOJ)

(viac)

Videá (35)

Trailer 1

Recenzie (834)

Jossie 

všetky recenzie používateľa

Vše co mi jinde přijde stokrát ohrané a nudné tady krásně fungovalo. Je to takový rodinný film s romantickým nádechem, kde jsem si říkala, že to trochu přehnali s tím, že by někdo mohl koupit ZOO, než jsem zjistila, že to je skutečný příběh. Herci byli bezvadní (musím obzvlášť pochválit tu malou holčičku), zvířátka také a do toho mi ještě zahráli Sigur Rós, nemám si tedy vůbec na co stěžovat. ()

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

Já si tedy ZOO rozhodně kupovat nebudu, protože mě moc nebaví klouzat se po žirafím krku, přetahovat se s šimpanzy o banány, dělat na hadech uzly ani závodit se stádem splašených želv a to, že se občas s chutí vykoupu s hrochem na tom nic nemění. Navíc nevedu tak extrémně veselý život, abych na sebe dobrovolně nechal s vrstvit nánosy smutku, takže děkuji Haden Churchovi za to, že svým tradičně suchým humorem přeměnil rodinné ponudění v celkem koukatelný snímek. ()

Reklama

FlyBoy 

všetky recenzie používateľa

Kto by to bol čakal, že jedného dňa si bušič Jason kúpi Zoo, stretne tam stratenú Charlotte a stane sa starostlivým tatkom i báječným gazdom. Spýtam sa ale takto, nestačilo už toho preháňania? Uf, Crowe bol vždy taká vlezdoprdelka, no tentokrát je patrné, že sa do toho zadku chce natlačiť celý a ostať tam čo najdlhšie. Pokiaľ sa v kabínach/kuloároch rozplýval nad športovým duchom/biznisom alebo v koncertných backstageoch nad neuveriteľne páčivou novinárčinov - bolo to viacmenej v poriadku. U "Jerryho" ma uspokojilo zobrazenie nekonečného prívalu ruchu/stresu/prehier i výhier s ktorými sa fundovaný hráčsky agent musel vysporiadať aby dosiahol kýženú rovnováhu. "Na pokraji slávy" som bol zas ešte oveľa intenzívnejšie uzemnený tým nádherním stmelením sedemdesiatkového hudobníckeho prostredia a anekdoty o jednom enormne nadanom novinárovi. Avšak v tejto zoologickej záhrade mi nevadia snáď len tie zvieratká a dve solídne klapky (laptop, kaviareň), inak sa to zasekáva od meravých hercov, cez citlivuškársky skript až po ošúchanú réžiu. V miestach kde sa to tvári závažne, ma doráža tá vytŕčavá teatrálnosť a pokusy o žart miznú ako prd vo vetry. Tak premrštene idylickú kravinu o prekonávaní smútku a nových začiatkoch som už dlho nevidel a po tomto prepatetizovanom delikte si na C.C. dám do budúcnu riadneho bacha. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Prečo nie.“ Trvalo mi 6 rokov, kým som sa na Kúpili sme ZOO odhodlal. Z nejakého dôvodu som z neho mal obavy. Nakoniec je z toho jeden z najlepších filmov roka a vynikajúci feel good movie. Síce dlhý, ale, pravdupovediac, tie postavy (ľudské i zvieracie) sú natoľko úžasné, jedinečné a zábavné, že by som možno bez problémov bral aj štvorhodinový režisérsky strih. V širokom spektre sympatických postáv je ťažké vybrať si svoju najobľúbenejšiu, ale u mňa to zrejme bol pošuk Angus Macfadyen. Scenár nie je síce nejako extrémne objavne originálny, ale napriek tomu je dostatočne svieži a iný na to, aby vedel prekvapiť. Je to vtipné, je to dojemné a je to pôvabné („Zabuchla som sa do teba a neviem to nijako pochopiť.“). Má to všetko, vrátane pávov. V neposlednom rade snímka obsahuje strašne veľké množstvo podarených hlášok („Všetci tu hovoria, že si ko*ot, ja teda neviem, čo to znamená, ale neverím tomu.“) a dialógov („Si podozrivo pokojný.“ – „Hmmmm...“ – „Ty si pil?“ – „Celú noc.“). A má to super myšlienku, ktorá sa dá použiť v reálnom živote, že aj na najhoršie veci vám stačí v podstate len pár sekúnd odvahy a potom to už ide. Pre mňa najlepší film Camerona Crowea. „Keď máš dobré pohnútky, nič ťa nezastaví.“ ()

hellstruck 

všetky recenzie používateľa

Sice možná klišoidní záležitost, ale nesmírně odpočinková a milá. Celou dobu jsem si říkala, kdy už se něco pokazí (jak to v takových žánrovkách bývá) a ono se naštěstí nic nestalo. Příběh je naprosto úžasný a přesně na něco takového jsem měla náladu. Damona a Johansson sice opravdu nemusím, ale dalo se to přežít. Jako oddychovka funguje prostě výborně. ()

Galéria (99)

Zaujímavosti (21)

Reklama

Reklama