Reklama

Reklama

Pán Popper (Jim Carrey) je úspešným newyorským podnikateľom. Ako sa mu darí v podnikaní, tak sa mu nedarí v osobnom živote, kde má problémy urovnať vzťahy so svojou rodinou a uteká od všetkých zásadných rozhodnutí, ktoré by mal urobiť. Jedného dňa sa však stane niečo, čo jeho život obráti úplne naruby. Priamo do obývačky mu pošta doručí neočakávané a veľmi čudesné zásielky - najprv jedného a potom piatich živých tučniakov. Pán Popper sa dozvie, že šiestich tučniakov zdedil po svojom otcovi, ktorý zomrel v Antarktíde. Povedali by ste, že tučniaky sú milé a neškodné stvorenia, ale čo s nimi v New Yorku? Zvieratká v tom ale veľký problém nevidia. New York sa im páči, byt pána Poppera si prispôsobia po svojom, takže pripomína skôr zimné ľadové kráľovstvo a zo svojho nového majiteľa si spravia náhradného otecka. Pán Popper z toho ale nie je príliš nadšený a radšej by chcel naspäť svoj starý život - bez tučniakov. A keď sa ho jedného dňa, po tom, čo odíde do práce, vydá celá šestka hľadať do ulíc veľkomesta, musí riešiť množstvo ďalších problémov. Tučniaky na výlete vzbudia pozornosť tých, čo by ich radšej videli ako atrakciu v miestnej ZOO než na uliciach. To by sa pánovi Popperovi vlastne aj hodilo, keby mu však medzitým zvieratká až tak veľmi neprirástli k srdcu. Popper objaví list od svojho otca, ktorý mu píše, že tučniak nikdy nezradí toho, koho si zamiluje, ale on to pochopí veľmi neskoro. Nuž, aby nebolo neskoro, pán Popper urobí zásadné rozhodnutia, ktoré zmenia jeho život. V lete vedie svoju milovanú reštauáciu v New Yorku, kde sedáva za stolom s celou svojou rodinou. Tučniakov presťahoval na južný pól, kde jeden z nich, Kapitán, už vysedel nové vajce. Popper sa odsťahuje do Antarktídy za svojimi zvieracími kamarátmi a rodina mu sľúbi, že ho tam bude pravidelne navštevovať. (TV JOJ)

(viac)

Videá (4)

Trailer 2

Recenzie (469)

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Jedna sa o neskodnu komediu so zvieratkami, v ktorej nejakou nahodou hra hlavnu ulohu Jim Carrey. Najviac ma na filme fascinovala ocividna snaha scenaristov o co najlogickejsie vysvetlenie dovodu, preco musi mat Jim u seba po cely film tych dnes tak popularnych tucniakov. Musim povedat, ze sa im to podarilo celkom zmysluplne, ale je skoda, ze svoju namahu radsej nevenovali vymyslaniu roznych gagov alebo situacii v ktorych by mohol Jim predviest svoje grimasy. Kedze Jimova postava je suchar, tak az na par momentov, ktore si jednoducho odpustit nemohol, tu skoro nic nepredvedie. Vysledkom je tuctova komedia, ktora sice nenastve (ziadna postava nie je otravna), vdaka kratkej stopazi rychlo ubehne, ale usmev na tvari mi vyvolala asi iba dvakrat. Jima je na taketo tuctove filmy skoda. 5/10. ()

FFilipCZ 

všetky recenzie používateľa

Většina z nás si jistě všimla podobnosti s Liar, Liar. Člověk si řekne - OK, předvídatelnej děj a nudnej obsah. Ale Carrey to vždy dokáže vyšvihnout v něco víc. Já vím moc dobře, proč pro něj mám slabost. Carreyovský humor opět nezklamal (i když je pravda, že s xichtama se už chlapec mírní a je trošku více vážný, ale nic ze svých kvalit neztratil) + výborný nápad s tučňáky, kteří byli i skvěle zanimovaní. ()

Reklama

Fr 

všetky recenzie používateľa

...SE UPNOU NA ČLOVĚKA, JAKOBY BY TO BYL TUČŇÁK A PERMANENTNĚ SE POHYBUJÍ V JEHO PŘÍTOMNOSTI. PŘI NIŽŠÍCH TEPLOTÁCH JSOU KLIDNĚJŠÍ A POSLUŠNĚJŠÍ....... /// O tom, jak podivný dědictví udělá z Jima Carreye lepšího tátu, polepšenýho manžela a tak nějak celkově lepšího člověka. Stačilo k tomu jen 6 (až 8) tučňáků, kteří sním bydlej v New Yorským 5ti hvězdičkovým bytě. Sice to nejsou takový machři, jako ti z Madagaskaru (ani drsňáci z Batmana), ale pár fórků taky vymyslej. Hlavně díky nim je to taková lehce nadstandartní rodinná pohodovka, kterou si užijí i děcka. A jestliže nudu zahání medvídek mýval, na rozvrácený manželství prej zabíraj.... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Každý ráno vstávám s tučňákem (Manželka? Nepřemejšlel jsem...). 2.) Chceme si s klukama (i holkama) nacvičit nějaký choreo (tučňácký). 3.) Viděl jsem hada srát, žábu bušit pěstí do skály, koně blejt, ale lítat tučňáka.... 4.) Knížku od Richarda a Florence Atwaterových (Mr. Popper's Penguins) číst nebudu. 5.) Thx za titule ,,Tibro“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE * NAPĚTÍ ne ()

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

Pre mňa osobné prekvapenie roka. To, čo vyzeralo na neznesiteľnú rodinnú brečku pre najmenších, skončilo ako skvelá zábava so stále bombovým Jimom Carreym. Digitálni tučniaci síce trochu lezú na nervy (mohli častejšie používať živých), no film je veľmi vtipný, občas zahreje pri srdiečku, casting je skvelý (Ophelia Lovibond!) a koniec koncov jedna z najlepších rodinných carreyoviek. ()

freddy 

všetky recenzie používateľa

Napadlo by vás, že byste někdy mohli zdědit živého tučňáka? Pana Poppera by to asi nikdy nenapadlo, jenže to by jeho otec nesměl být poněkud výstřední. A když mu pak díky nedorozumění přijde poštou krabice s dalšími pěti tučňáky, tak už je situace hodně kritická. Chovat šest tučňáků v městském bytě není jen tak, a tak si pan Popper užije hodně radostí i starostí. Jim Carrey jako tučňáčí táta je v tomto filmu prostě úžasný, ale není to on, kdo v tomhle filmu hraje hlavní roli, tučňáci ho totiž dokonale zastiňují a jsou to právě oni, díky komu je tato komedie zábavná, roztomilá a dojemná. Když se tučňácí rodinka vydává za panem Popperem po jeho stopě, když s ním hrají fotbal, když nacvičují tanenčí kreace, když si stavějí hnízda a očekávají vyklubání přírůstků, to všechno jsou nezapomenutelné scénky, které mě dokázaly zaujmout a vtáhnout do děje. A přiznávám, že mi ukáplo i pár slz, a to jak ze smutku, tak i z radosti. Zkrátka u filmů se zvířátky jsem dost citlivý a dokáže mě dojmout sebevětší pitomost, což je má docela velká slabina. Celkově film vnímám jako nadmíru vydařený a rozhodně nezapomenutelný. Uděluji lepší čtyři hvězdy. ()

Galéria (36)

Zaujímavosti (16)

  • Když hraje pan Popper (Jim Carrey) se svými dětmi ve svém bytě hokej, má na sobě dres hokejového týmu Pittsburgh Penguins. Konkrétně jde o dres Sidneyho Crosbyho s číslem 87. (ČSFD)
  • Vo filme je spomenutý herec Donald Trump a o pár minút je v scénka na klzisku možné na mantineli vidieť reklamu s názvom "Trump". (ShortyIC)
  • Zo sedemnástich existujúcich druhov tučniakov bol vybratý druh gentoo. (drake31)

Súvisiace novinky

Jim Carrey šlohne Monu Lisu

Jim Carrey šlohne Monu Lisu

17.02.2012

Jeho kariéra už není, co bývala. Pan Popper a jeho tučňáci ale obstojně vydělali a právě natáčený kouzelnický souboj se Stevem Carellem The Incredible Burt Wonderstone rovněž vypadá na slušný úlet,… (viac)

Reklama

Reklama