Reklama

Reklama

Pán Popper (Jim Carrey) je úspešným newyorským podnikateľom. Ako sa mu darí v podnikaní, tak sa mu nedarí v osobnom živote, kde má problémy urovnať vzťahy so svojou rodinou a uteká od všetkých zásadných rozhodnutí, ktoré by mal urobiť. Jedného dňa sa však stane niečo, čo jeho život obráti úplne naruby. Priamo do obývačky mu pošta doručí neočakávané a veľmi čudesné zásielky - najprv jedného a potom piatich živých tučniakov. Pán Popper sa dozvie, že šiestich tučniakov zdedil po svojom otcovi, ktorý zomrel v Antarktíde. Povedali by ste, že tučniaky sú milé a neškodné stvorenia, ale čo s nimi v New Yorku? Zvieratká v tom ale veľký problém nevidia. New York sa im páči, byt pána Poppera si prispôsobia po svojom, takže pripomína skôr zimné ľadové kráľovstvo a zo svojho nového majiteľa si spravia náhradného otecka. Pán Popper z toho ale nie je príliš nadšený a radšej by chcel naspäť svoj starý život - bez tučniakov. A keď sa ho jedného dňa, po tom, čo odíde do práce, vydá celá šestka hľadať do ulíc veľkomesta, musí riešiť množstvo ďalších problémov. Tučniaky na výlete vzbudia pozornosť tých, čo by ich radšej videli ako atrakciu v miestnej ZOO než na uliciach. To by sa pánovi Popperovi vlastne aj hodilo, keby mu však medzitým zvieratká až tak veľmi neprirástli k srdcu. Popper objaví list od svojho otca, ktorý mu píše, že tučniak nikdy nezradí toho, koho si zamiluje, ale on to pochopí veľmi neskoro. Nuž, aby nebolo neskoro, pán Popper urobí zásadné rozhodnutia, ktoré zmenia jeho život. V lete vedie svoju milovanú reštauáciu v New Yorku, kde sedáva za stolom s celou svojou rodinou. Tučniakov presťahoval na južný pól, kde jeden z nich, Kapitán, už vysedel nové vajce. Popper sa odsťahuje do Antarktídy za svojimi zvieracími kamarátmi a rodina mu sľúbi, že ho tam bude pravidelne navštevovať. (TV JOJ)

(viac)

Videá (4)

Trailer 2

Recenzie (469)

jonyyy 

všetky recenzie používateľa

Animovaní tučňáci jsou roztomilí, Carrey je furt sympaťák. Vyloženě špatný film to není, ale není tam nic nového, je jasné, jak to dopadne a tyhle rodinná klišé a stejné koncepty jsme viděli už v milionech jiných rodinných komedií, takže mi to příjde jako neuvěřitelně zbytečný film a ztráta Jimova času. 50% ()

nunka 

všetky recenzie používateľa

I napriek nedeľnému poobedňajšiemu načasovaniu na mňa grimasky pána Poppera a osudy jeho milých kamarátov nejako extra nezafungovali. Nápad bol fajn, tučniaky sú fakt rozkošné stvorenia, ale v kombinácii s príbehom, na ktorý sa nanášalo čoraz viac klišé, čo v závere vyústilo do grandiózneho happyend american klišé finále, Carrey a banda jeho kamošov na pobavenie nestačila. ()

Reklama

jojinecko 

všetky recenzie používateľa

Jim Carrey hrá opäť svoju postavu debílka s grimasami, pritom je ho v tejto stereotypnej póze škoda, lebo je to nesmierne kvalitný herec. Tučniaci sú zlatí, marketingovo je všetko podchytené, ale... zas raz sa jedná o americkú kvázi- rodinnú komédiu, s vrcholne nesympatickou rodinou, ktorá je zúfalo nevtipná, neuveriteľne klišoidná a hlúpa. "Oddychovka", ktorá miestami poriadne bolí... ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Tucnaci pana Posera jsou rodinna komedie, coz vicemene rika vse. Lehce moralizujici pribeh o tom, jak se fotrik polepsi a zacne se vic zajimat o deti (svoje, ne v parku s pytlikem bonbonu) a samozrejme nechybi roztomily zviratka. Ty tu jsou tentokrat v podani bandy sympatickejch tucnaku, ktery mi prisly silne digitalni a pritom je v zaverecnejch titulcich kec, ze nebylo zadne zvire zraneno, tak nevim. Carrey je sice sympatak a vlastne nesleze ze zaberu, ale nedostal moc prilezitost pro nejaky extremni saskovani. Coz je skoda. Takle je to proste prumerna komedie s par fajn vtipkama, lehce otravnejma detma, ktera se da ale v pohode skouknout. Jen nechapu tu zalibu tvurcu v neustalym vyslovovani slov na p, to zacne bejt trapny behem dvou minut. ()

Fr 

všetky recenzie používateľa

...SE UPNOU NA ČLOVĚKA, JAKOBY BY TO BYL TUČŇÁK A PERMANENTNĚ SE POHYBUJÍ V JEHO PŘÍTOMNOSTI. PŘI NIŽŠÍCH TEPLOTÁCH JSOU KLIDNĚJŠÍ A POSLUŠNĚJŠÍ....... /// O tom, jak podivný dědictví udělá z Jima Carreye lepšího tátu, polepšenýho manžela a tak nějak celkově lepšího člověka. Stačilo k tomu jen 6 (až 8) tučňáků, kteří sním bydlej v New Yorským 5ti hvězdičkovým bytě. Sice to nejsou takový machři, jako ti z Madagaskaru (ani drsňáci z Batmana), ale pár fórků taky vymyslej. Hlavně díky nim je to taková lehce nadstandartní rodinná pohodovka, kterou si užijí i děcka. A jestliže nudu zahání medvídek mýval, na rozvrácený manželství prej zabíraj.... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Každý ráno vstávám s tučňákem (Manželka? Nepřemejšlel jsem...). 2.) Chceme si s klukama (i holkama) nacvičit nějaký choreo (tučňácký). 3.) Viděl jsem hada srát, žábu bušit pěstí do skály, koně blejt, ale lítat tučňáka.... 4.) Knížku od Richarda a Florence Atwaterových (Mr. Popper's Penguins) číst nebudu. 5.) Thx za titule ,,Tibro“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE * NAPĚTÍ ne ()

Galéria (36)

Zaujímavosti (16)

  • Filmová adaptace vznikla volně podle knihy Richarda a Florence Atwaterových z poloviny 30. let. (Chickenka)
  • Keď dopravili tučniaky z Antarktídy do Los Angeles, bolo v blízkosti ateliérov vybudované zázemie maximálne sa približujúce ich životným podmienkam v prírode. (drake31)
  • Skuteční tučňáci byli použity pouze pro určité scény, z nichž většina byla natáčení v chlazených prostorech. (rafix)

Súvisiace novinky

Jim Carrey šlohne Monu Lisu

Jim Carrey šlohne Monu Lisu

17.02.2012

Jeho kariéra už není, co bývala. Pan Popper a jeho tučňáci ale obstojně vydělali a právě natáčený kouzelnický souboj se Stevem Carellem The Incredible Burt Wonderstone rovněž vypadá na slušný úlet,… (viac)

Reklama

Reklama