Reklama

Reklama

Vojna gangov

  • Česko Válka gangů (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Chinatown, New York. Detektiv Nick Chen je jedním z nejlepších místních policejních důstojníků a první Číňan, který se na toto místo vůbec dostal. Jeho úkol není snadný má udržovat křehký mír v Čínské čtvrti, který je neustále ohrožován válkou mezi Triádami a ještě nebezpečnějšími Draky. Chenovým partnerem se stává Danny Wallace. Společně mají docílit toho, aby teroristická organizace Draků neovládla newyorský obchod s drogami. Jenže jsou i jiné možnosti, jak policii zabránit v tom, aby odvedla dobrou práci. Korupce je přece stará jako lidstvo samo. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (74)

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to priemerný akčný krimi film s Chow Yun-Fatom z americkej produkcie. Má dosť dobrý príbeh o dvojici odlišných policajtov, z ktorých sa stanú partneri a majú slúžiť v čínskej štvrti plnej zločinu, ale ani jeden z nich nie je úplne čistý. Spracovanie ma ale veľmi sklamalo, po veľmi dobrej úvodnej dvadsaťminútovke scenár veľmi upadne, síce sa po príbehovej stránke stále niečo deje, ale je to zle podané a tak film zaujme len minimálne. Akcie je tu málo, ale tá je celkom dobrá. Nájdu sa tu hlavne prestrelky, ktoré sú dobre natočené a vo výborných prostrediach, ale väčšinou sú krátke, s malým počtom zabitých a s minimálnym počtom zaujímavých momentov. Okrem toho tu ešte padne niekoľko úderov a poteší aj automobilová naháňačka. Najviac sa mi páči práve táto naháňačka, ktorá je plná civilných obetí alebo prestrelka v nevestinci. Herecké obsadenie je veľmi dobré, výborný Chow Yun-Fat, jeho partner Mark Wahlberg, zaujímavé vedľajšie postavy a slušní záporáci. S réžiou a technickou stránkou som nadmieru spokojný, páči sa mi vizuálna stránka, dobre zvolené prostredie, tu nemám problém. Vojna gangov je film, z ktorého celý čas a zo všetkých stránok cítiť, že chce pôsobiť absolútne v Hong Kongskom štýle, ale vôbec mu to nevyšlo a za svojimi vzormi minimálne po stránke scenára a akcie výrazne zaostáva. Objektívna kvalita filmu- 58%, film sa páči mne na 52%. ()

Douglas 

všetky recenzie používateľa

Tak takhle nějak, jenže mnohém lépe, vypadají filmy Chow Yun Fata z Hongkongu v režii Ringo Lama. Snímek silně připomíná City on fire, jenže mu chybí ona hongkongská atmosféra. Mark Wahlberg se snaží, ale bezúspěšně. Stejně tak i Chow, podávající vynikající herecký výkon, nedokáže zachránit rozpadlou koncepci snímku, který se režisérovi prostě rozjel pod rukama. ()

Reklama

Gemini 

všetky recenzie používateľa

Děj se co děj, dobrej Hongkong v Hollywoodu prostě nenatočíš. Škoda. Ale v tomhle případě to nebylo špatné, hlavně díky Chow Yunovi, Marku Wahlbergovi, akčním scénám malým (úvodní výstup Chow Yun Fata) i velkým (honička a přestřelka v plném provozu na rušné ulici New Yorku) a fajnové muzice - dobrá směs gangsta rapu a čínských motivů, ten kontrast vůbec není na škodu. 70% ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Válka gangov sa prvú pol hodinu javí ako čistý výplachový akčný film, kde sa strieľa hlava-nehlava, pribúdajú collateral damages a nikoho to netrápi. Potom sa ukáže , že má aj scenár, hlavné postavy sú celkom solídne napísané, sú ambivalentné a nikdy nevieme, či sa im dá vôbec veriť a ako to s nimi skončí. Takže ma dosť mrzí tá akčná zložka, mohol vzniknúť kult s prepracovanou psychológiou postáv, ako neskôr v Departed. Takýto zámer tvorcovia bohužiaľ nemali, a tak nakoniec radšej ostali v bezpečných komerčných vodách, na čo im ale diváci neskočili. ()

Real Tom Hardy 

všetky recenzie používateľa

"YOU DON'T CHANGE CHINATOWN, IT CHANGES YOU." ------------ Slušne natočený film, v ktorom atmosféra, hlavne tá čínska, robí svoje, pričom dostáva nemalú podporu obrazu špinavého New Yorku a jeho zapadnutých uličiek, kde budeš márne hľadať emigrantské aziatky, pretože tie všetky má pod palcom Benny v Chinatowne... "Yellow fever. You got a hard-on for all things Chinese, right? Food, customs, women? I bet you got a chinese girlfriend, don't you?" (5.1.2015) (11.6.2017) (2.1.2022) (16.12.2023) (x / x / x / x) ()

Galéria (16)

Zaujímavosti (11)

  • Kim Chan hraje ve filmu hlavu jedné z čínských mafianských rodin s přezdívkou "strýček Benny". Stejně pojmenovanou postavu ztvárnil i ve snímku Smrtonosná zbraň 4 (1998). (Caaslav)
  • James Foley chcel, aby bol jeho film vizuálne účelovo veľmi pestrý. Mal totiž pocit, že jeho predchádzajúce počiny boli po tejto stránke veľmi nudné. Bál sa, že Juan Ruiz Anchía bude jeho nápady nenávidieť, ten ich však miloval. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama