Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sherlock sa nudí, pretože nemá žiadny zaujímavý prípad. Má pocit, že mu zahníva mozog a túži po niečom naozaj pikantnom. Ani sa však nenazdá a začnú sa diať veci. Centrom Londýna otrasie mohutný výbuch, na koľajniciach nájdu mŕtveho úradníka a Mycroft mu oznámi, že pracujú na novom raketovom obrannom systéme, no všetky tajné plány, ktoré boli uložené na fleške, sa stratili. Sherlockov mozog začína znovu pracovať na plné obrátky a jeho dedukčné schopnosti mu pomôžu vyriešiť všetky záhady. (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (36)

Melios 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Záverečný Sherlockov prípad 1. série ,z ktorého zaručene dostanete silnú migrénu. Oproti menšiemu ústupku kvality v minulej epizóde sa táto vyznačuje rovnakou energickosťou ako prvá. Dialógov je tu fakt hromada takže ak nemáte radi príliš textovité filmy ,môžete sa mu rovno vyhnúť. Je tu viacero navzájom zamotaných prípadov ,ktoré sa často prelínajú do seba ,čo môže pôsobiť zmätkovite ,ale vo výsledku ak máte aspoň trochu zmysel pre medzidejové chápanie (ten pojem som si práve vymyslel ,neviem ako inak by som popísal ,že sa nájdu jedinci ,ktorí sa dokážu stratiť vo filme) potom si tento diel užijete rovnako ako všetky ostatné. Dostávame tu zaujímavého vraha ,ktorý sa vyžíva v bombách a ako už je u Sherlocka zvykom opäť sa do niečoho zažere tak moc ,že nevníma svet ( Benedict je fakt klasa ). Po celý čas som vlastne nevedel ,ktorí prípad riešili ,pretože ich riešili naraz ,ale každý inakším spôsobom takže ste až do poslednej minúty nevedeli ,ktorý prípad sa skôr rozuzlí ,alebo či sa vôbec rozuzlí. Tiež sa tu dozvedáme nové veci o Moriartym. Jedinou väščou vadou na kráse je vlastne len to ,čo dokáže dosrať každý seriál - cliffhanger. 90% - Bolo zaujímavé zistiť ,že Sherlock ,keď sa nudí tak strieľa do stien ,alebo ,že nevie ani základy slnečnej sústavy ,ale za to pozná Golema :) ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Najväčšou devízou Veľkej hry je to, že sa tam neustále niečo deje. A všetko dáva na konci zmysel. Inteligentne poprepájané súvislosti o ktorých by sa to nečakalo, fungujú ako skvelý gradujúci prvok. Zároveň je tu miesto pre vtip aj pre prehlbovanie charakterov. Druhá devíza je predstavenie nemesis v podaní Jima Moriartyho v podaní fantastického Andrew Scotta. Vyvrcholenie ako má byť. A hodne vysoko zdvihnutá latka. Hlavne na prvú sériu. ()

Reklama

D.Moore 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Jak píše kolega Němi, Moriartyho počínání určitě nejednomu připomene Jokerovy eskapády z Temného rytíře - nádherně inteligentní šílenec, tenhle "profesor". Holmes s Watsonem hrají o čas a životy a jejich mozky si za celých 90 minut prakticky nevydechnou (stejně jako diváci), opravdu podařené finále všemu nasazuje korunu. ()

Necrotongue 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Třetí epizodu jsem jinak než pěti hvězdičkami ani ohodnotit nemohl, když v ní bylo všechno to, co mi v předchozím dílu chybělo. Tvůrci se naštěstí vykašlali na další popravy s pomocí starověkých nebo středověkých obléhacích strojů a výrazně ubrali na divoké akci,díky čemuž se mohlo mocně dedukovat, suše humorovat a prostor dostal konečně i hlavní záporák. ()

HiddenDragon 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Zapletkami "narvana" epizoda. Zakladem je pribeh Bruce-Partingtonovych dokumentu, ktery byl i v serii s Brettem, ale k tomu vstupuje na scenu Sherlockova nemesis a to pekne stylove. Rada podivnych pripadu z minulosti i soucasnosti, na jejichz vyreseni ma Sherlock jen par hodin, jinak zemre bombovym teroristickym utokem nekdo dalsi. Je to zavod s casem a zaroven zabava pro tajemneho muze v pozadi, o kterem se vsichni boji mluvit. Kdo je Moriarty a co ma s Sherlockem v planu? // Za sebe musim rict, ze me strasne bavi casting hlavnich postav. Kdyz jsem poprve videl ulisneho a kupodivu mladeho Moriartyho, mel jsem pocit, ze se objevil anglicky Joker :) Ten styl zabijeni, psychopaticka mluva, planouci oci a velmi chytra mysl, ktera i tu Sherlockovu vpohode vyzve "na ferovku"... Omladit Moriartyho vuci klasicke predloze byl skvely napad a clovek citi, ze od nej muze cekat jeste velke kousky...i kdyz neblaheho charakteru... ()

Galéria (18)

Zaujímavosti (5)

  • V této epizodě si Sherlock Holmes (Benedict Cumberbatch) uvědomí, že Carl Powers byl zavražděn pomocí jedu/bakterie. Divákovi je nabízen pohled přes mikroskop na bakterii. Sherlock ale používá optický mikroskop, zatímco bakterie vypadá, jakoby byla zkoumána pod mikroskopem elektronickým. (Wifinus)
  • Když Sherlock Holmes (Benedict Cumberbatch) v 61. minutě vychází z muzea a rozráží dveře směrem ven, tak po nesmyslně dlouhé době spatříme záběr na dveře zavírající se z druhé strany. (necisty)
  • Táto epozóda bola čiastočne natáčaná v nepoužívanej čističke odpadových vôd. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama