Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Komediálne ladený príbeh o troch priateľoch, "skalných fanúšikoch", ktorí sa snažia získať vstupenky na významný futbalový zápas s brazílskym klubom. Všetci pracujú v projektovom ústave a robia všetko preto, aby mohli povzbudiť svoje mužstvo na chystanom zápase. Lenže všetko sa im vymyká z rúk... (oficiálny text distribútora)

Recenzie (52)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Podobný pocit, ako z filmu Šťastie príde v nedeľu. Vďaka bohu za kinematografiu, vďaka ktorej si môžeme pozrieť Bratislavu z doby nedávno až dávno minulej. Fotky sa nehýbu, takže filmy sú preto vzácnejšie. Neodporúčam dnešným fanúšikom Slovana Bratislava, ktorí smutne prechádzajú popri zdevastovanom štadióne Tehelného poľa. Alebo odporúčam, nech sa pozrú krutej pravde prostredníctvom slávnej histórie štadióna priamo do očí. Rodina, ale aj futbal je základom štátu! Po rokoch to už tak nefunguje, nostalgia však áno, ale bohvieká sranda to vďaka totálne briblblému a nelogickému chovaniu ústrednej architektonickej trojky nie je. ()

Derek 

všetky recenzie používateľa

pravdepodobne "kultova" slovenska komedia (vela slovenskych komedii nieje, hlavne tych dobrych), mna vsak prilis svojim humorom nerozosmiala a to i vdaka nasim trom hrdinom, ktori sa vacsinou chovaju ako hlupaci, ale finale na futbalovom zapase celkom vyslo ako i komedialne tempo na zaciatku (hlavne strih ma prekvapil svojou vydarenostou a spravnym nacasovanim)... ()

Reklama

genetique 

všetky recenzie používateľa

Príjemný humorný filmík o športe a čo všetko je skalný fanúšik schopný obetovať pre jeden zápas. Dokonca aj šťastie rodiny, či vlastné zdravie. Miestami často pritiahnuté za vlasy a pár scén zaváňalo dnes už trápnosťou, ale inak je to milé, nespútané, usmievavé a hlavne pomerne naivné. 70%. ()

YURAyura 

všetky recenzie používateľa

2/10 Hodne rozpacita komedia, ktera neni radoby tendencni, ale satyra na pomery v socialistickem Slovensku je z toho citit skoro v kazdem zaberu. Pele ve vyberu na Tehelnou poli vubec neni a z kombinace "pozivatin" vyvolavajici horucku dostane dotycny leda sanci videt, co zjedol k ranajkam. Ale zabery z autenticke cutane mi prisly daleko zajimavejsi nez to, co predvadeji nejen cesko-slovensti futbalisti dnes... ()

NinadeL 

všetky recenzie používateľa

Počínaje Poláčkovými Muži v offsidu bylo rozhodnuto o jedné z nejoblíbenějších národních vášní. Skalní v ofsajde směle navazují a dokazují, že téma fanouškovství je stále aktuální. Ján Lacko zde ukočíroval celé trio Dibarbora, Mrvečka, Garlatty a už jen za to by měl dostat metál. Pro další generaci tu budou Ženy v ofsajdu. ()

Galéria (4)

Zaujímavosti (19)

  • Mária Kráľovičová (Gitka Sekáčová) bola veľmi vďačná režisérovi Lackovi, že ju obsadil do komédie v čase nakrúcania nazývanou veselohra. Jej slovami: "Práve v čase natáčania filmu som na doskách Národného divadla stvárňovala veľké dramatické hrdinky, a odrazu som mala možnosť sa vyšantiť v hlboko súčasnej postave, ktorú som zažívala na vlastnej koži či už doma, alebo v zákulisí divadla. Bol to vôbec prvý režisér a na dlhé desaťročia jediný, ktorý vo mne postrehol komediálne vlohy. Dovtedy som hrala buď naivky, alebo tragické postavy. Zato som mu vďačná." (Raccoon.city)
  • Podľa filmu vyhrala nakoniec Brazília nad Československom na Tehelnom poli v Bratislave pomerom 5:3. V skutočnosti sa celkovo títo dvaja súperi stretli 17x, ale ani raz sa zápas neskončil takýmto výsledkom. Na Tehelnom poli v Bratislave sa Brazília s Československom stretla iba raz, a to 23.6.1968. Tento zápas vyhralo senzačne Československo 3:2. (Raccoon.city)
  • Natáčalo sa v Bratislava, Plaveckom Podhradí a Stupave. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama