Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Komediálne ladený príbeh o troch priateľoch, "skalných fanúšikoch", ktorí sa snažia získať vstupenky na významný futbalový zápas s brazílskym klubom. Všetci pracujú v projektovom ústave a robia všetko preto, aby mohli povzbudiť svoje mužstvo na chystanom zápase. Lenže všetko sa im vymyká z rúk... (oficiálny text distribútora)

Recenzie (52)

roswelll 

všetky recenzie používateľa

Fotbal je krásná hra, ale jak leze fanouškům do rodiny. Krásný fotbalový příběh tří skalních fanoušků, kteří dělají vše pro to, aby se dostali na mezistátní zápas Československo - Brazílie. Ale jak to tak bývá, nakonec ze zápasu nemají vůbec nic. Bylo neuvěřitelné sledovat ty davy lidí v ulicích a na stadionu při sledování fotbalových zápasů, o tom se dnes můžeš všem fanouškům jen zdát ()

Derek 

všetky recenzie používateľa

pravdepodobne "kultova" slovenska komedia (vela slovenskych komedii nieje, hlavne tych dobrych), mna vsak prilis svojim humorom nerozosmiala a to i vdaka nasim trom hrdinom, ktori sa vacsinou chovaju ako hlupaci, ale finale na futbalovom zapase celkom vyslo ako i komedialne tempo na zaciatku (hlavne strih ma prekvapil svojou vydarenostou a spravnym nacasovanim)... ()

Reklama

Véronique 

všetky recenzie používateľa

Tak to je teda filmové překvapení ze souseního Slovenska! Nepamatuji se, že by se mi někdy tak líbil film "našich bratrů" vyroben za dob společného státu. Tento film má tak pozitivní náboj, až to je nakažlivé. Výkony tří hlavních herců jsou uvěřitelné, především František Dibarbora (nezapomenutelná "Marjánka") táhne celý děj. Je zajímavé, že to bylo natočeno v černobílé podobě - škoda, přinejmenším ten východ slunce mohl stát za to. I tak jsem ráda, že jsem film viděla. Myslím si, že tato příležitost se už dlouho nenaskytne. ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Myslím že akékoľvek vyzdvihovanie tohoto snímku ako komediálneho počinu storočia by bolo prehnané, ale vzhľadom na to, že na komédie bolo Slovensko vždy tak trocha chudobné isté nadnesenie neuškodí. Film má bohužiaľ jednu vážnu chybu a to, že pre novodobého diváka stráca čaro, ktoré ešte v 60. rokoch minulého storočia fungovalo dokonale. Miestami je to totiž až príliš neuveriteľné a miestami nevieryhodné. Keď sa Dibarborova rodina vyberie hľadať chorého otecka na futbalový štadión a nakoniec skončí pri pozeraní futbalu ako keby celý vzťah tak pečlivo budovaný v priebehu celého filmu Lackovou uvoľnenou réžiou stráca svoju silu a uveriteľnosť. Ale keď pripustíme týchto pár skromných faktov, ktoré dnes jednoducho pôsobia smiešne a nedotiahnuto, jedná sa o príjemný a vtipný filmík. Trojica hlavných aktérov sa zhostila svojich úloh perfektne a ich priateľstvo prechádza tvrdými skúškami počas celého filmu, ale oni si s nimi vedia svojim spôsobom poradiť. Rovnako ma potešila mini rolička Štefana Kvietika, ktorý si tu strihol pamätnú úlohu policajného strážnika. Všetko sa to nesie v príjemnej atmosfére starej Bratislavy a rodinného života, nezmyselných, ale podarených vtipov - mydlo, kávička a kriedička, potom horúčka, stačí injekcia a všetko je zase okej. Plus musím podotknúť, že scenár je plný rôznych perličiek, ktoré dokážu naozaj skvelo rozdráždiť bránicu - veľa ľudí chodí do opery lebo sa tam spieva. No vidíš a na futbale sa nespieva a chodí tam viacej ľudí. ()

Galéria (4)

Zaujímavosti (19)

  • František Dibarbora (Ján Sekáč), ktorý stvárnil vo filme vášnivého futbalového fanúšika, bol v mladosti talentovaným futbalistom. Dotiahol to až do mládežníckych družstiev chýrneho tímu Športový klub Bratislava. Hrával aj v rezerve tohto slávneho futbalového klubu, ktorému bol verný celý život. (Raccoon.city)
  • Mária Kráľovičová (Gitka Sekáčová) bola veľmi vďačná režisérovi Lackovi, že ju obsadil do komédie v čase nakrúcania nazývanou veselohra. Jej slovami: "Práve v čase natáčania filmu som na doskách Národného divadla stvárňovala veľké dramatické hrdinky, a odrazu som mala možnosť sa vyšantiť v hlboko súčasnej postave, ktorú som zažívala na vlastnej koži či už doma, alebo v zákulisí divadla. Bol to vôbec prvý režisér a na dlhé desaťročia jediný, ktorý vo mne postrehol komediálne vlohy. Dovtedy som hrala buď naivky, alebo tragické postavy. Zato som mu vďačná." (Raccoon.city)

Reklama

Reklama