Reklama

Reklama

Wrecked

  • Veľká Británia Wrecked
Trailer

Predstavte si, že sa preberiete uprostred lesa v zničenom aute. Neviete kde ste, kto ste a ani čo sa stalo. Zranený a vyčerpaný sa snažíte prežiť, až kým z autorádia nezačujete správu o masakri, pri ktorom boli zabití dvaja ľudia. Odrazu viete svoje meno, ale takisto zisťujete, že ste vrah. Film opisuje boj muža, ktorému sa vracajú spomienky na jeho dávnejšiu, temnejšiu minulosť, a jeho vnútornú cestu za slobodou. (Crael)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (123)

sulimo 

všetky recenzie používateľa

V porovnání s ostatními počiny poslední doby, které jsou všechny podobného rázu, je tenhle rozhodně nejnudnější, člověk na to kouká devadesát minut ale má pocit, že zestárnul o rok. Navíc si film z mého úhlu pohledu drží ještě jedno prvenství, je nejméně zoufalý, asi je to tím prostředím a i tím, že se hlavní hrdina pohybuje, takže pro příště - je daleko lepší zůstat trčet zraněn na místě, než chodit zbloudile divočinou, jelikož to už tady bylo ve filmu tolikrát, že to považuji za vysokou matematiku (jinými slovy to nejsem schopna spočítat). Tři hvězdy dávam za trochu nepředvídatelný konec a za Brodyho, kterýho bych láskou sežrala i s monclem na oku a v autě počůranýho. ()

Spike23 

všetky recenzie používateľa

Těchto filmů s podobnou tematikou je poměrně dost a každý mě zatím bavil. Asi to chce hodně velké umění, aby z toho někdo udělal něco tak neskutečně nudného, kde se po celou dobu neděje vůbec nic, když jsem se tedy ke konci dozvěděl, co se doopravdy stalo, už mě to ani trochu nezajímalo a byl jsem rád leda tak za to, že to můžu konečně vypnout a poslat do věčného zatracení magickými klávesy shift a delete. ()

Reklama

campix 

všetky recenzie používateľa

Adrien Brody se už asi natrvalo zahrabal v béčkových filmech. Většina z nich mě však něčím zaujme, ale v konečném hodnocení nejsou víceméně nijak povedené. To platí i o Wrecked, který mě zaujal před nějakou dobou svým trailerem a i když jsem na tento film nějak pozapoměl, tak jsem na něj nedávno narazil. Wrecked nesahá ani po kolena podobným filmům z nedávné doby, jako byli Buried nebo 127 hodin . Wrecked je prostě strašně nudná one man show jednoho pro mě již téměř mrtvého herce, kde ho bohužel místy přehrává i jeho psí společník. Den po zhlédnutí si vzpomenu akorát na pár debilních momentů, skvělého psa a divně useknutý konec. ()

maddy 

všetky recenzie používateľa

Prečo som sa len ja tak tešil? Trailer bol priam vynikajúci, očakával som klenot a dostal tak akurát h*vno v pozlátenom obale ... Dúfam, že sa tieto „survival thrillery“ nestávajú hollywoodskym štandardom, keď si každý druhý „nádejný“ režisér bude chcieť natočiť ten svoj. Pri 127 Hours to bolo veľmi zaujímavé, môj obľúbenejší Buried dotiahol tento minimalizmus do extrémov (schválne, čo všetko sa dá vymyslieť za 90 minút s kamerou v jednej rakvy, dokonca aj s napínaným zakončením ;). Wrecked sa snaží až okato ťažiť z oboch spomínaných filmov, bohužiaľ kým predtým som sa nestačil diviť nad inováciami, ktoré v deji postupne prinášali obaja režiséri, tu až nezdravo často zúfalo zívam nudou. Adrian Brody najprv trávi polovicu filmu v uväznenom aute, a tu druhú doslovným plazením sa divočinou. Na akékoľvek nápady na rozpútanie deja, ktoré Vás momentálne napadajú zabudnite. Predstavte si film takmer bez hudby, takmer bez scenára (nie, naozaj nepotrebujete ani len základy angličtiny, dokonca ani titulky), takmer bez deja a viete čo od toho čakať. Kameňom úrazu je neskutočne pomalé tempo, pretože film sa takmer nepohne z miesta (kiež by ste mi teraz verili). Čakáte nejakú scénu vyvolávajúcu napätie? Nebodaj dramatickú scénku? Zabudnite .. 90 minút sa film drží v rovnakom nezáživnom tempe ako začal. Najväčším momentom tu je pád hlavnej postavy do rieky. Pritom z tej divočiny, v ktorej sa to odohrávalo by šlo vydolovať oveľa viac, chcelo to len schopnejšieho režiséra a nie pána, ktorý sa chce zviesť na úspechu 127 Hours. 1* za Adriana Brody, ktorý je výborný herec (aj keď tu mu scenár prakticky nedáva možnosť hrať a zvládne to s jedným zničeným výrazom v tvári), 1* za zaujímavé záverečné rozuzlenie - skúsenejší diváci ho určite odhadnú vopred, ale aj tak potešilo, pretože som čakal, že to tvorcovia zakončia tuctovejším spôsobom. Malá bezvýznamná pochvala za to, že film aspoň neurazí, len neskutočne unudí. Spraviť z toho maximálne 10 minútový kraťas, mohli tvorcovia zožať zamýšľané pochvaly. Celkovo teda slabé 2* (uživateľ Pilda17 to celé v komentári vystihol) PS: pozrite si dvojminútový trailer, prezradí Vám všetko a navyše na rozdiel od filmu je v ňom aspoň aký taký náznak napätia ()

hous.enka 

všetky recenzie používateľa

Jezisi... to snad neni mozny. Adrien je sice skvelej herec se zajimavou tvari, ale film a la 127 hours nebo Buried sam zkratka neutahne. Film se snazi zaujmout tim, ze je neustale pritomna otazka "tak kdo to vlastne sakra je?". Jenze i kdyz divak zjisti pravdu, neni sokovanej. Pointa je prosta a - to je nejvetsi problem - nudna. Koukam na film, abych se dozvedela neco novyho, abych se pobavila (coz byl puvodni zamer filmu - nebo alespon nekterych tvurcu, s jejichz nazorem se identifikuju: Melies). V pripade Wrecked to nefunguje. Fajn, mentolky mi taky nechutnaj, pumy jsou desivy (fakt jsou, kdyz se zivej jen mrsinama??) a bezpecnostni pas je fajn vec. Ale tenhle film zkratka nefunguje. Nebudete si kousat nehty, jak to vlastne cele je, ale budete se nudit a prosit, aby film uz skoncil. Pokud byste si pustili uvodnich deset minut a poslednich pet, o nic neprijdete. Spis naopak - nebude vas to stat hodinu zivota. Adriene, prober se, tudy cesta nevede. ()

Galéria (13)

Zaujímavosti (10)

  • Vrak Chevroletu bol poskladaný z niekoľkých častí, aby bolo možné nasnímať ho zo všetkých požadovaných uhlov, a aby bolo možné umiestniť do jeho vnútra kamery. (Crael)
  • Adrien Brody ve filmu jí skutečné červy a brouky. (Taninaca)
  • Počas Filmového Festivalu Abú Dhabí režisér Michael Greenspan a producent Kyle Mann prezradili, že snímka bola natočená iba za 18 dní a to v takom poradí scén, v akom ich vidíte vo filme. (Crael)

Reklama

Reklama