Reklama

Reklama

Superman/Batman: Apokalypsa

  • USA Superman/Batman: Apocalypse
všetky plagáty
Trailer

Do jazera v Gotham City dopadne z nočnej oblohy teleso neznámeho pôvodu. Z ďalekého vesmíru so sebou prináša dezorientované dievča oplývajúce superschopnosťami.
Náštevníčka neovládajúca svoje schopnosti začína v meste páchať značné škody. V tom momente zasahuje Batman, ktorému sa ju podarí chytiť a následne podrobiť výskumu. Čoskoro sa dozvedáme totožnosť, pôvod neznámej dievčiny a tiež fakt, že je jedinou žijúcou príbuznou Supermana, ktorý ju okamžite berie pod ochranné krídla.
Vďaka Supermanovej pomoci si Kara Zor-El rýchlo zvyká na pozemský spôsob života. Dozvedá sa tiež o dvojakom živote, aký vedú superhrdinovia na Zemi a ich úlohe chrániť ľudstvo. Tento spôsob života odmieta s tým, že chce byť len obyčajné dievča. V tom jej však bráni Batman, ktorý ju považuje za nebezpečnú, a napriek Supermanovmu nesúhlasu ju zveruje do rúk Amazoniek.
Pod ich dohľadom sa pri výcviku Kara zdokonaľuje v používaní svojich schopností a postupne odkrýva ich obrovský potenciál. Karu však unesie Darkseid, temný lord z Apokalypsy, a chystá sa ju použiť na svoj prospech. Superman a Batman tak musia spojiť sily a vydať sa na Apokalypsu, aby Karu zachránili. (tibenskym)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (81)

VanTom 

všetky recenzie používateľa

Trošku zvláštní origin Supergirl předpokládá už něco načteno (Barda? Darkseid, Granny Goodness (WTF?) a jeho/její Fúrie na Apokolips?), nicméně díky půvabné osobnosti Kary i slušné dávce vtipu se mu daří zaháčkovat. O něco slabší animaci vyvažuje dynamika akce a příjemná výtvarná stránka. Těsných 70% ()

ledzepfan 

všetky recenzie používateľa

NJn-Logika comicsového světa občas zaskřípe, zápletka se Superholkou je přecejen trošku zvláštní...Ale jinak je to kvalitní akčňák ve kterém s Batman a Superman hezky charakterově doplňují, diváka potěší pár vtipňějších momentů, fandové WonderWoman si taky příjdou na své......A i kdyby nic-tak tam běhá spousta ženských v úplých oblečcích :D ()

Reklama

novoten 

všetky recenzie používateľa

Supermanovi to s jeho temnějším společníkem šlape pořád dobře. Sice chybí komplexnost Veřejných nepřátel, ale akce je stále výbušná a Supergirl dodává příběhu příjemný otcovský podtext. Do průměru ho ale sráží naprosto neschopný záporák. Jestli je v DC Comics něco vysloveně špatně, je to Granny Goodness. Tahle bizarně transvestitická postava nemá v akčním komiksu co dělat. Slabou čtvrtou hvězdu tak na poslední chvíli zachraňuje dokonalý finální souboj. 70% ()

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

Zmätočný názov filmu je len korunou nad premárnenou šancou. Hlavným problémom je chaotický nezmyselný dej plný dier, ktoré prevŕtavajú film od prvých minút . Taktiež psychologické pochody postáv sú aj na komiks mimoriadne samoúčelné (záverečná premena Kary), rovnako ako motívy Darkseida, ktorý v príbehu pôsobí vycucane z prsta. Na druhej strane Wonder Woman je skvelá a Batman priam úžasný. Jeho cynické hlášky nemajú chyby (i keď pôsobí ako tieň originálnej postavy Batmana). Škoda len, že má vo filme minimálny priestor (a to má meno v názve!) a pôsobí viac ako štatista v sci-fi fantasy. No obzvlášť zamrzí animácia, ktorá je miestami odfláknutá (Batman, Superman). U Lauren Montgomery sme boli zvyknutí na vyššiu latku... ()

easaque odpad!

všetky recenzie používateľa

pokusil jsem se nahlédnout do aktuálního komiksové žánru a musím uznat, že mi rozhodně nechybí a v klidu tento animák můžu zařadit k braku. Superhrdinové měli kdysi své kouzlo, ale tahle vyčpělá a tisíckrát obehraná písnička bez nápadu na mě vůbec nefunguje a nevybočuje od běžných televizních akčních animovaných seriálů, které do mladé generace hustí velké h***o. Navíc se toto tváří docela vážně, tak si s ním neužijete moc legrace … a nebo je problém u mě :) [ PŘÍBĚH: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// ORIGINALITA: 0 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 0 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Galéria (91)

Zaujímavosti (3)

  • Kara a Superman spolu mluví jazykem Kryptonian, použito však bylo ve skutečnosti Esperanto, mezinárodní vytvořený jazyk podobný němčině. (JORDY)

Reklama

Reklama