Reklama

Reklama

Ip Man 3: Nesmrteľný majster

  • Slovensko Ip Man: Nesmrteľný majster (viac)
Trailer

Mestečko Fošan, Čína, píše sa rok 1905. Talentovaný mladík Ip Man (Yu-Hang To) navštevuje školu majstra bojových umení Chana Wah-Shuna (Sammo Hung Kam-Bo), ktorý ho zasväcuje do základov bojovej techniky Wing Chun. Po majstrovej nečakanej smrti sa vedenia školy ujme Ng Chung-Sok (Biao Yuen), ktorý Ipovi pomôže zdokonaliť sa. O niekoľko rokov neskôr sa mladý Ip Man presťahuje do Hongkongu, kde sa spriatelí so starým majstrom Leung-Bikom (Ip Chun), ktorý ho priučí ďalším aspektom der umenia Wing Chun. Rozhodujúca pre Ipov ďalší osud je však konfrontácia a jeho adoptívnym bratom Ipom Tin-Chim (Siu-Wong Fan). Ten totiž skrýva obrovské tajomstvo, ktoré by mohlo ohroziť celú krajinu! (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (163)

majo25 

všetky recenzie používateľa

Iba ťažko sa ide odstrihnúť od prvých dvoch filmov s Donnie Jenom, jeho charizma nie je bohužiaľ nahradená. Aj keď je znova obsadený Siu-Wong Fan a aj keď sa nový mladý hrdina činí. Aj historicky sú tam nejaké zádrhely. Našťastie, súboje veľmi neutrpeli a divák sa znova môže tešiť na kvalitnú choreografiu a veľmi dobre natočenú akciu. Príbeh síce začína nie príliš zaujímavými etapami Ip Mana ako je detstvo, prvý učiteľ kung-fu a prvá láska, našťastie sa to v polke zmení na celkom pozerateľnú akčnú drámu s fungujúcou zápletkou. Starý wing-čun predavač dokonale prekvapil. ()

Rozjimatel 

všetky recenzie používateľa

Ip Man 3? Robíte si srandu? Tento film nemá s vynikajúcou filmovou sériou o Ip Manovi nič spoločné. Iný režisér, iný hlavný predstaviteľ (trochu podobný, ale nie tak charizmatický ako Donnie Yen), ale hlavne kvalita je úplne niekde inde. Súboje nie sú zlé, no na choreografiu spomínanej série sa nechytajú. Najväčší problém je ale scenár a dialógy, obe pôsobia značne naivne. Akoby to chcelo byť za každú cenu vtipné, niečo ako filmy Jackieho Chana a pritom to chce byť zároveň aj životopisná dráma, lenže tá dramatická linka pôsobí často nechcene úsmevne. Zdá sa, že sa niekto chcel priživiť na úspechu skvelého Ip Mana. Mimochodom, to si fakt všetci tí používatelia ČSFD nevšimli, že toto NIE JE tretie pokračovanie Ip Mana, ale len nejaký bezvýznamný parazit? ()

Reklama

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Najvacsim problemom tejto serie je snaha o natocenie epickeho inteligentneho pribehu namiesto tupeho priamociareho kung-fu filmu, bez toho aby tvorcovia mali v rukach scenar s ktorym by to dokazali. Prvy diel bol dejovo nevyvazeny. Druhy diel bol rozkroceny medzi dvoma zanrami, ktore o seba dreli. No a tento treti diel, ktory je vlastne dielom nultym je zase prilis nevierohodne vykonstruovany. Cela linia s nevlastnym japonskym bratom Ip Mana mi prisla ako totalna hovadina. Dalsim velkym nedostatkom celej serie su strasne ploche postavy, ktorym urcitu charizmu vo vynimocnych pripadoch dodali hlavne skveli herci, ale rozhodne nie scenar. Sympaticke na tomto diely je, ze tvorcovia do ulohy Ip Mana obsadili herca, ktory sa na Donnieho Yena nielen neskutocne podoba, ale zaroven sa mu vyrovna aj co sa tyka bojovych schopnosti. Bohuzial, co sa tyka hereckeho prejavu, tak je rovnake drevo ako on. No co uz. Romanticke linia a dramaticke sceny za vela nestoja a dost nudia, tak sa podme venovat bitkam. Tie su prvotriedne. Konstantne na vysokej urovni, ale pamätnu scenu Donne vs. 10 japoncikov z prveho dielu neprekona ziadna. A trochu mi na celej serii vadi zbytocne pouzivanie pomocnych lan. V tomto diely je ich najmenej, az na finale, ktore je nimi az prilis nadopovane. Celkovo by som tento diel kvalitativne zaradil medzi Donnieho filmy. 6/10. ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Súboje vo forme kung-fu baletu mi nikdy nesedeli. Tentokrát sú dokonca, okrem záveru, iba vo forme cvičenia, párkrát sa urobí fu-fu-fu a karate kid je pripravený. Súboj v lekárni bol aspoň vtipný, ale inak nič. Dozvedel som sa, prečo je vhodné si pred jedením napľuvať do jedla, ale praktizovať to nemienim. –––– Vy tvrdíte, že je nevinný. Ale máte na to nejaké dôkazy? Nespochybňujte ruku zákona. ()

majxik 

všetky recenzie používateľa

i když je tento díl "poslední" tak se spíše na něj podívejte jako na první, přeci jen je zaměřený na jeho život před prvním a druhým dílem , tak je škoda to sledovat v pořadíjak to bylo natáčeno místo sledování chronologické posloupnosti života Ip mana. A k filmu? Drží si standart poměrně blízko laťky prvníh dvou dílu a tak není moc co vyčítat, možná jen by si zasloužil tento díl alespoň o 30 minut více než mu bylo dáno, ale i tak moc pěkné.... ()

Galéria (29)

Zaujímavosti (3)

  • Akčního choreografa na filmu dělal Tony Leung Siu-Hung, v titulcích uvedený pod jménem Tony Leung Siu Hong. Hlavní poradce přes bojová umění byl Checkley Sin. (Rominator)
  • Ip Chun, který ve filmu ztvárnil postavu mistra Leung Bika, je Ip Manovým skutečným synem. (n42)
  • Obchodník na trhu prodává gramofonovou desku s písní "Greensleeves", za jejíhož autora je mylně považován Jindřich VIII. Píseň je z pozdější doby a její autor je neznámý. (CSSML)

Reklama

Reklama