Reklama

Reklama

Kriminálka Staré Mesto

(seriál)
  • Česko Kriminálka Staré Město
TV spot 1
Slovensko / Česko, (2010–2013), 12 h 19 min (Minutáž: 52–59 min)

Hrajú:

Zuzana Fialová, Matěj Hádek, Milan Lasica, Emília Vášáryová, Tibor Babarcai, Peter Šimun, Marián Slovák, Boris Farkaš, Táňa Pauhofová, Alexander Bárta (viac)
(ďalšie profesie)

Série(2) / Epizódy(13)

Obsahy(1)

Sedemdielny detektívny seriál, zasadený do každodennej reality životom kypiaceho bratislavského Starého mesta.  Jeho hrdinami sú predovšetkým kriminalisti, pátrajúci po zločinoch, ukrývajúcich sa v zdanlivo pokojných uličkách historickej Bratislavy. Svoju úlohu však v seriáli zohráva aj pestrofarebná vzorka typických obyvateľov tejto malebnej štvrte, ľudí so svojimi rozmanitými, často i tienistými osudmi. Nielen drobné krádeže, ale aj vraždy z vášne, či škandalózne aféry s medzinárodným dosahom, stoja v centre tohto pútavého rozprávania, plného napätia, zaujímavých psychologických postrehov i nadľahčeného humoru.
Seriál vzniká na základe námetov skúseného kriminalistu, ktorý už niekoľko rokov vydáva bestsellery pod pseudonymom Dominik Dán a o ktorom sa už hovorí ako o slovenskom Ed McBainovi. Jeho spoluautorom je skúsený televízny scenárista Alex Koenigsmark.

Jednotlivé časti:  1. Prípad petrolejového princa
2. Prípad vysmiateho muža
3. Prípad zlatej smrti
4. Prípad červeného hada
5. Prípad tancujúceho fantóma
6. Prípad strateného syna
7. Prípad zamknutého kostola (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie používateľa Autogram k tomuto seriálu (2)

Kriminálka Staré Mesto (2010) 

Jeden z mála slovenských seriálových nadpriemerov. V záplave telenoviel vyplával na povrch a zaujme aj širokým hereckým obsadením, okrem asi všetkých mladých slovenských hercov a zopár českých sa predstavilo aj pár osvedčených mien zo staršej generácie. Príbehy a zápletky síce nie sú ako z prípadov Sherlocka Holmesa, ale komisára Rexa by som tu určite nevyťahoval. Fialovej rola Zuzany výborne sadla, nemusí sa vôbec hanbiť a naviac tam aj dobre vyzerá. ()

Season 2 (2013) (S02) 

V druhej sérii tvorcovia zmenili štýl zo samostatných príbehov na jeden príbeh na pokračovanie a urobili dobre. Dostalo to lepšie grády, je čas na prejavenie všetkých postáv a opakované zamotávanie a rozmotávanie situácie. Nie všetky herecké výkony oslnia, ale Fialová je štandardne dobrá, staršia generácia tiež. Škoda len neúčasti Pauhofovej, jej náhrada Linda Rybová ma nepresvedčila herecky ani svojou akčnosťou, keď zvalí a spúta stokilového chlapa jednou rukou. So Starým mestom to už veľa spoločného nemá, skôr sa pendluje medzi Prahou a Bratislavou. (21.11.2013) –– Záverečné akčné obraty ako trojnásobné salto mortale boli akoby nasilu a mierne nezvládnuté, ale to nič nemení na fakte, že celá druhá séria kriminálky je vysoko nadpriemerná a stojí za pozretie. (28.11.2013) ()

Reklama

Reklama