Reklama

Reklama

Izba mŕtvych

  • Česko Zjevení (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Keď sa doma začnú diať zvláštne veci, zistia Kelly (Ashley Greene) a Ben (Sebastian Stan), že ich straší postava, ktorú náhodou vyvolali počas parapsychologického experimentu na univerzite. Desivé zjavenie sa živí ich vlastným strachom a mučí ich všade, kam sa pohnú. Ich poslednou nádejou je expert na nadprirodzené javy (Tom Felton), ale aj s jeho pomocou môže byť už neskoro na záchranu pred desivými silami. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (179)

Šakalík 

všetky recenzie používateľa

Další z dlouhé řady filmů, které nenaplnily svůj potenciál. Apparition je z technického hlediska znamenitá duchařina, která ale nemá koule. Za celý film se de facto nic nestane a mnohé scény, které by mohly mít pořádný říz, nejsou dotažené do konce. Třeba hned prvotní seance vypadá velmi zajímavě, jenomže se v ní divákovi nic neukáže, kromě letmého bliknutí baterkou na dívčinu trčící ze zdi. Kdyby si s tím někdo pohrál, mohla to být děsuplná záležitost, která by dala dalšímu ději úplně jiný náboj. Místo toho se ústřední dvojice nastěhuje do baráčku, kde začne strašit a zase – natočené to je docela dobře, ale nemá to atmosféru a tak to všechno přijde v niveč. Ani ten podivný závěr tomu kladné body nepřidá, takže z mého hlediska to je s bídou na tři hvězdy. ()

maddy 

všetky recenzie používateľa

Najzbytočnejší horor a pre mňa súčasne aj najväčšie hororové sklamanie r. 2012. Priznám sa, že trailer ma neskutočne navnadil, po maximálne negatívnych zahraničných recenziách som spozornel, ale je len veľmi málo hororov, ktoré zoberú recenzenti na milosť, takže som to viac menej ignoroval. Moja chyba. O to viac som ostal prekvapený aký naozaj zlý je konečný výsledok. Nečakal som päť hviezdičkový horor, ktorý by prepisoval filmové dejiny, ale minimálne „zábavné béčko“. Bohužiaľ, toto je ten najzbytočnejší, najhlúpejší, najneoriginálnejší, najnudnejší hororový prírastok za veľmi dlhú dobu (a to si naozaj nemyslím, že mám toho v tomto žárni napozerané málo). Príbeh doslovne absentuje a napodiv aj v ňom sa dokázal režisér absolútne stratiť, scenár by sa vošiel do jednej smsky, herci sú „až“ traja a z toho ani jeden evidentne neprešiel ani len základou hereckou školou (navyše nesympatickosť bola jednoznačne základným kritériom na konkurze), lokácie sa obmedzili na jeden asi dvojizbový dom. Vrchol ...ehm... „strašenia“ v prvej hodine predstavuje mŕtvy pes a samootvorenie garážových dverí (a to nežartujem, ani nepreháňam!). Doslovne všetky zaujímavé scény zobrazil už trailer, nastupujú až po uplynutí 3/4 filmu a v skromnej 80 minútovej stopáži zaberú ledva 5 minút. Navyše aj tie sa tiahnu ako večnosť a sú evidentne naťahované (záverečný pochod k stanu trvá snáď 7 minút len preto, aby sa film natiahol aspoň na celovečernú dĺžku, o trápnosti tejto scény ani nehovoriac). Tentokrát ma iritovala aj hudba, moje inak celkom obľúbené duo tomandandy servíruje nezáživnú elektronickú hudbu, ktorá sa navyše snaží aj zo scény ako je „písanie/čítanie e-mailu na počítači“ vytvoriť takmer až akciou nabitú scénu :) Pri tomto filme som rozmýšľal len nad 2 vecami: 1/ ako mohlo mať toto rozpočet 17 miliónov? Keď taký nedávno videný Sinister dokázali natočiť za 3 mil. a verte mi v Apparition nie je nič, čo by stálo ani len za jeden milión 2/ kto toto dokázal pustiť v dnešnej dobe do kín, keď film by sa stratil aj ako obyčajné C-éčko na DVD. Takto neškodný hororík som už dlho nevidel, aj ten rating PG-13 je priveľmi prísny. Tentokrát nebudem zhovievavý – pár bezvýznamných bodov za 3 krátke scény: dusenie plachtou v posteli, pribíjanie klincov do dverí a záverečná z traileru známa scéna s rukami. CELKOVO: 1* ZBYTOČNOSŤ ROKA ()

Reklama

Marsik 

všetky recenzie používateľa

A já ty čtyři hvězdičky dám. Zcela nenápadný horor, který velmi mile překvapil. Zejména svou atmosférou a zajímavými hororovými prvky, kterým dopomohla moderní počítačová technologie (viz. vychytávka s dveřmi - zatloukání hřebíků). Ashley Greene jsem viděl poprvé a musím uznat, že je to vskutku velmi pěkná baba. Horor se obešel bez větších nelogičností, což velmi oceňuji, a tak nemám problém dát 70%. ()

katasta 

všetky recenzie používateľa

Film, který postrádá naprosto všechno, co by v něm, dle žánru do kterého se rádoby řadí, mělo být. Dlouho jsem neviděla horor/thriller, při kterém by chybělo sebemenší napětí, při kterém jsem se ani jednou nelekla, ani jednou nebála a po kterém se mi spalo úplně stejně dobře jako po pohádce na dobrou noc. Je to velká škoda, jelikož nápad, který tam v pozadí je, se mi líbí... bohužel tvůrci na něj nejspíš přišli jen tak náhodou a ani si neuvědomili, že vlastně něco vymysleli...tak nám podali tuhle...věc. ()

darkrobyk 

všetky recenzie používateľa

Nevím, zda filmy o strašidelných domech mají ještě co nabídnout. Jestli lze přijít s nějakým originálním nápadem, nebo půjde jen o další variantu již známého. Mladí lidé, strašení, strašení se stupňuje, bububu, buď přežijí, a nebo ne.... Novinkou snad je, že démon není spojen s určitým domem, ale postavou, takže kam se naši hrdinové hnou, tam je i on. Dobrá je kamera (vyjma pár roztřesených záběrů z ruční - naštěstí opravdu pár), hudba, pokud jde o vytváření napětí, jinak pop kolovrátek a vcelku sympatická je i hlavní dvojice. Jsem rád, že nedošlo na digitálního bubáka (dobře, v jednom momentu se objeví takový ten asijský, ale není to úplně on). Nejstrašidelněji pak působí silueta za sprchovým závěsem či snaha dostat se z místosti, které zatlučete dveře, abyste najednou zjistili, že jste uvnitř ní. Rovněž jsem rád, že nešlo o přehlídku lekaček, protože je považuji za nejlacinější a nejprofláklejší efekt. Snad devastace domu mohla být větší, ale jinak dobrý průměr. ()

Galéria (25)

Zaujímavosti (6)

  • Tento film bol v skutočnosti natočený a dokončený v roku 2010, ale vydanie bolo odložené o viac ako dva roky po tom, čo Warner Bros. ukončilo svoj vzťah s produkčnou spoločnosťou Dark Castle Entertainment, než nakoniec film vydalo v auguste 2012. Film však nedostal takmer žiadnu propagáciu. (Arsenal83)
  • Hoci sa medzi týmto filmom a japonským hororom Kairo (2001) objavili podobnosti, tento film oficiálne nie je remakom tohto filmu, akékoľvek podobnosti boli čisto náhodné. (Arsenal83)
  • Film se natáčel v Palmdale, v Santa Claritě a v Los Angeles v Kalifornii. (rafix)

Súvisiace novinky

Charlieho andílci ve stylu Bonda a Indyho?

Charlieho andílci ve stylu Bonda a Indyho?

24.08.2011

Tak můžeme zjednodušeně definovat komiksovou sérii J. Scotta Campbella Danger Girl, která se chystá na filmová plátna. První nástřel obsazení? Milla Jovovich, Kate Beckinsale a Sofia Vergara. Pořád… (viac)

Reklama

Reklama