Reklama

Reklama

Série(9) / Epizódy(58)

Obsahy(1)

Rybář Jeremy Wade je na lovu sladkovodních ryb, které jsou schopny zabíjet... (oficiálny text distribútora)

Zaujímavosti (90)

  • Jeremy behom seriálu chytá ryby na všetkých kontinentoch s výnimkou Antarktídy. (Hodnotim)

Riečne príšery - Season 6 (2014) (séria) (S06)

  • Behom celej šiestej série sa aspoň v polovici epizód objavia nasledujúce živočíchy: piraňa, sumec piraíba, anténovec červenochvostý, arapaima a kajman. (Hodnotim)

Riečne príšery - Deep Sea Demon (2016) (epizóda) (S08E01)

  • Jedným z najväčších nebezpečenstiev bol podľa Jeremyho ponor v tmavej vode s rybou oarfish. Nakoľko táto ryba pláva zvláštnym spôsobom, človek ľahko prehliadne fakt, že ryba sa pohybuje a podvedome ju sleduje. Našťastie si Jeremy v poslednej chvíli uvedomil, že sa vzďaľuje od reťaze, ktorá bola jediným orientačným bodom. Keby si to neuvedomil, mohlo sa to skončiť katastrofou. (Hodnotim)

Riečne príšery - Deep Sea Demon (2016) (epizóda) (S08E01)

  • V doplnkovom materiáli Jeremy opisuje nebezpečenstvá, ktoré prinášal výcvik na ponáranie s rebreatherom. Okrem prítomnosti smrtiacich medúz mechúrových (nazývaných aj portugalská galéra) mal značné obavy aj z odlišnej metódy dýchania s týmto dýchacím prístrojom. Pri jednom ponore sa dokonca ocitol len niekoľko decimetrov od medúzy. No keďže naučiť sa používať rebreather bolo pre morské ponory nevyhnutné, Jeremy vytrval a výcvik úspešne dokončil. (Hodnotim)

Riečne príšery - Amazon Titanic (2014) (epizóda) (S06E01)

  • Jedným z podozrivých v tejto epizóde je aj piraňa. Jeremy spomína svoje skúsenosti s týmito rybami v epizóde Piranha. Ďalej sa tu objavujú rôzne druhy sumcov, ktorých možnosť ublížiť ľuďom vyšetroval v epizóde Amazon Flesh Eaters. (ČSFD)

Reklama

Reklama