Reklama

Reklama

Riečne príšery - Season 1 (2009) (séria)


European Maneater (S01E04)

(epizóda)

Obsahy(1)

Keď započujeme o riečnych príšerách, obvykle si ich spájame so vzdialenými, exotickými destináciami. Ako však zisťuje Jeremy Wade, jedno toto monštrum obýva aj srdce Európy. Vyberie sa preto do Berlína, aby sa stretol so sumcom západným, ktorý tu napadol niekoľko ľudí. Aby však chyril skutočnú príšeru, musí cestovať do Španielska k rieke Rio Ebro. Do nej boli sumce vysadené umelo a všetko nasvedčuje tomu, že tunajšia populácia má za cieľ dorásť do ľudožravých rozmerov. (ČSFD)

(viac)

Zaujímavosti (9)

Riečne príšery - Russian Killer (2012) (epizóda) (S04E05)

  • Jeremy v epizóde zmieni viacero udalostí, ktoré sme v tomto seriáli mohli vidieť. Hovorí napríklad, ako mu rybárčenie komplikoval kajman (Jungle Killer) a medveď (Alaskan Horror). Na túto epizódu neskôr odkazuje v súvislosti s príbuzným hlavného podozrivého z tohto prípadu z Ruska. Zmieni aj sumce zo Španielska (European Maneater) a tragickú smrť rybára v Kongu (Congo Killer). (ČSFD)

Riečne príšery - South Pacific Terrors (2015) (epizóda) (S07E05)

  • Jeremy v tejto epizóde odkazuje na mnoho svojich predošlých vyšetrovaní. Spomenie útok z Kolumbie, ktorému sa venoval v epizóde Colombian Slasher. Hovorí tiež o novozélandských úhoroch z epizódy Flesh Ripper. Ďalej sa zmieni o troch invázijných druhoch, ktorých vyčíňanie postupne zmapoval v epizódach Killer Snakehead, The Mutilator a European Maneater. A nakoniec spomenie aj svoje stretnutie so sumcom menom goonch, ktorému bola venovaná epizóda Killer Catfish. (ČSFD)

Riečne príšery - Body Snatcher (2014) (epizóda) (S06E06)

  • Jeremy v tejto epizóde spomína viacero vyšetrovaní, ktoré v tomto seriáli absolvoval. Hovorí napríklad o vyšetrovaní miestnych legiend a povier v Kongu (Congo Killer), Japonsku (Cold-Blooded Horror) a o legende obklopujúcej jazero Loch Ness (Legend of Loch Ness). Jedno zo zvierat, ktoré vyšetruje, mal tú „česť“ osobne spoznať v epizóde Amazon Assassins. Hovorí tiež o viacerých prípadoch, keď sa ryby chovali ako starostliví rodičia, chrániaci svoje potomstvo, čím odkazuje na epizódy European Maneater a Killer Snakehead. Spomína tiež na svoje posledné dobrodružstvo v Guyane z epizódy Lair of Giants. (ČSFD)

Reklama

Reklama