Reklama

Reklama

Riečne príšery - Season 4 (2012) (séria)


Lair of Giants (S04E08)

(epizóda)

Obsahy(1)

V závere štvrtej série sa Jeremy Wade vydáva na dobrodružné vyšetrovanie, aké ešte nikdy predtým neabsolvoval. Jeho cieľom je neprebádaná rieka, hlboko v srdci pralesov Južnej Ameriky. V najodľahlejších častiach tejto „zeme nikoho“ nežijú ani domorodci a na mnohé miesta noha belocha ešte nikdy nevkročila. Jeremy netuší, aké riečne príšery tu naňho čakajú, ani to, ako veľmi ho táto výprava zaženie na hranicu jeho fyzických i psychických schopností. No všetko to bude stáť za priateľstvá, ktoré tu nadviaže, a za úžasný objav, ktorý ho na konci jeho cesty čaká... (ČSFD)

(viac)

Zaujímavosti (8)

  • Jeremy v tejto epizóde zje dvoch svojich bývalých podozrivých. Jedná sa o piraňu, ktorú vyšetroval už mnohokrát, mimo iné v úplne prvej epizóde seriálu, ako aj o vlčiu rybu, známu aj ako anjumara alebo trahira z epizódy Jungle Killer. (Hodnotim)
  • Vzhľadom na celovečernú stopáž je epizóda v mnohých médiách rozdelená na dve samostatné časti. (ČSFD)

Riečne príšery - Body Snatcher (2014) (epizóda) (S06E06)

  • Jeremy v tejto epizóde spomína viacero vyšetrovaní, ktoré v tomto seriáli absolvoval. Hovorí napríklad o vyšetrovaní miestnych legiend a povier v Kongu (Congo Killer), Japonsku (Cold-Blooded Horror) a o legende obklopujúcej jazero Loch Ness (Legend of Loch Ness). Jedno zo zvierat, ktoré vyšetruje, mal tú „česť“ osobne spoznať v epizóde Amazon Assassins. Hovorí tiež o viacerých prípadoch, keď sa ryby chovali ako starostliví rodičia, chrániaci svoje potomstvo, čím odkazuje na epizódy European Maneater a Killer Snakehead. Spomína tiež na svoje posledné dobrodružstvo v Guyane z epizódy Lair of Giants. (ČSFD)

Reklama

Reklama