Reklama

Reklama

Portret

  • Ruské impérium Портрет
všetky plagáty
Ruské impérium, 1915, 45 min (Alternatívna 8 min)

Predloha:

N.V. Gogoľ (kniha)

Hrajú:

Andrej Gromov

Recenzie (4)

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Tak toto, môžem považovať za ďalšie veľké nešťastie v nemej hororovej kinematografii, kvôli nedochovanosti pôvodného filmového materiálu. Pretože vychádzanie postavy z portrétu, muselo dostať vtedajších divákov podobne, ako dnešných, keď prvýkrát videli Sadako ako si to šinie z telky. Gogoľov Portrét je dostupný, ešte v skvelej podobe českého filmu PODOBIZNA. ()

Trevor 

všetky recenzie používateľa

Ruský nemý film je spracovaním druhého príbehu z krátkej novely Nikolaja Vasiljeviča Gogoľa Portrét, v ktorej si obchodník domov prinesie obraz, ktorý ho následne pripraví o rozum... ()

Arkanoid 

všetky recenzie používateľa

Mladý intelektuál si kúpi obraz starého muža, ktorý sa z povedzme expresionistického štýlu maľby zmení priam na reálnu podobizeň, akú by poskytla fotka. Herecky a kostýmovo fajn, nápad tiež poteší, hlavné negatívum je to, že sa z filmu zachoval len fragment. ()

Rozjimatel 

všetky recenzie používateľa

Krátky nemý film (zachovalo sa 8 minút z pôvodnej dĺžky 45 minút), ktorému sa na malom priestore darí vyvolať celkom slušnú hrôzostrašnú atmosféru (dedko z obrazu pôsobí hrozivo). Tvorcovia sa šikovne zahrávajú s divákom, keď stierajú hranice medzi realitou a predstavami. Ako negatívum vidím to, že scéna z izby (prevážna časť filmu) je dosť statická, kamera sníma stále ten istý priestor. ()

Reklama

Reklama