Reklama

Reklama

VOD (1)

Pokojný život študenta Dimitrija (Grigorij Dobrygin), ktorý žije so svojimi rodičmi a sestrou v Moskve, sa zmení vo chvíli, keď mu otec kúpi k narodeninám auto. Dimu spočiatku darček nenadchne, pretože nedostal najnovší model, ale starú ojazdenú Volgu vyrobenú pred rokom 1970. Čoskoro však zistí, že vlastní doslova zázrak - je to neobyčajný prototyp modelu Gaz-21 vyvinutý sovietskymi konštruktérmi tak, že dokáže lietať, pričom obsahuje nanokatalyzátor, ktorý z bežných palív vyťaží mnohonásobne viac energie. Táto súčiastka nielen ohromne zvyšuje výkon motora automobilu, ale môže slúžiť aj ako jedinečný zdroj energie pre pohon gigantického vrtáka, ktorý má ťažiť diamanty pod Moskvou a priniesť tak ešte väčšie bohatstvo milionárovi Viktorovi Alexandrovičovi Kupcovovi (Viktor Veržbitskij). Je jasné, že chamtivý podnikateľ urobí všetko, aby vzácny nanokatalyzátor ukrytý v Dimovom aute získal. Ale Dima už nie je bezmocný a bezvýznamný chudobný študent, vďaka svojmu autu sa stal superhrdinom, ktorý ochráni seba aj celé mesto a dokáže bojovať proti mocným zloduchom, akým je boháč Kupcov. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (178)

Kaluž 

všetky recenzie používateľa

Ruský Peter Parker se nad Moskvou prohání v létající Volze a na paty mu šlape diamantový magnát. Parádní superhrdinský biják šmrncnutý poetikou československých seriálů pro děti a mládež. Chci pokračování, ve kterém nakoukneme do minulosti, titulek na poslední straně hlásá: ”Co se to děje za železnou oponou? V totalitou zalité Moskvě pracuje na přísně utajovaném projektu trio nejlepších sovětských vědců. USA se snaží nakouknout pod pokličku a vysílají do Moskvy jednoho ze svých nejlepších agentů (samozřejmě superpadouch se superschopnostmi). Konspirace, špionáž, láska a jedna černá Volha. Již příští měsíc v dalším čísle Černého blesku!” ()

dr.horrible 

všetky recenzie používateľa

On je to vlastne progres, že zatiaľ čo ruský film stále vykráda americké filmy éry Barbara Conana, ruská pop music už stihla evolvovať do vykrádačky amerických 90.tych rokov. :) Mal som tu doteraz neúmerne vysoké hodnotenie, po jednej dávnej, vysmiatej projekcii, tak sa dneska priblížime viac realite. Aj tie 3* sú guilty pleasure. Celkom sranda, ale musíte sa zhúliť. A treba byť klasicky zrovnaný s tým, že adorovaný ideál ruskej mužnosti je byť debilom. ()

Reklama

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Vím, že Černý blesk byla hrozná debilita. Že v něm je hromada naprosto příšerných chyb a tvůrci v příběhu kopírují snad každýho zfilmovanýho komiksovýho hrdinu z Ameriky. Jenže, i přes veškeré zhovadilosti, které film nabízí, jsem se u filmu celých 106 minut nenudil. Líbilo se mi, jak Rusáci chtěli zkusit něco svého, ale přesto zábavného a svým způsobem epického, jako točí právě Amík, když natočí třeba právě toho Spidermana nebo Iron Mana. Líbilo se mně, že i s tím málem, co měli, dokázali zahrát velkou muziku. Že herci byli neuvěřitelně fajnoví, že Jekatěrina Vilkova byla neuvěřitelně krásná. No prostě za málo peněz hodně muziky a i když to bylo chvílemi brutálně pitomé, mě to prostě celou dobu hrozně bavilo. A divil bych se, když by se Dmitrij Kiselev brzo neobjevil v Americe s větším rozpočtem a lepším příběhem. ()

Kratoc 

všetky recenzie používateľa

Původně jsem byl nakloněn dát filmu poměrně štědré hodnocení, protože jsem byl příjemně překvapen tím, že Rusové dokázali natočit film, který vypadá koukatelně i v mezinárodním měřítku, ale pak mi ta ruská nota začala vadit. Ženský se v Rusku zásadně balí jenom na mercedesy a když máte v ruce iPhone, tak v podstatě držíte v rukou klíč k ženským kalhotkám. Na to ještě kopie spiderman (motiv studenta, role otce) a ironmana (auto). Celý film přes prvotní pozlátko postrádá to, co by takový film měl mít - jenom to, že se ve filmu skloňuje slovo nano asi na padesát možných způsobů, mi k dobrému hodnocení nestačí. ()

sidzej 

všetky recenzie používateľa

Zatial co prva polovica bola ruskou variaciou na Transformers, ta druha zase na lubovolny americky hrdinsky film- Superman, Spiderman, Iron Man...co vam len napadne.....znie to nepredstavitelne? Vysledok je vsak prekvapivo pozeratelny. Samozrejme treba ratat s nedokonalymi trikmi, roztrasenou kamerou a obcas neprehladnym strihom (najma v akcnych pasazach citit rezervy) no pribehova linia plni ucel dokonale takze film relativne bavi a nenudi. Slusny pokus o maly rusky popcornak. ()

Galéria (190)

Zaujímavosti (2)

  • Auto použité v tomto filmu je Ruský GAZ 21. (Terva)

Reklama

Reklama