Reklama

Reklama

Frankensteinova kletba

(festivalový názov)
  • Veľká Británia The Curse of Frankenstein (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Barón Frankenstein cez nepriazeň svojich blízkych robí pokusy na mŕtvych, ktorých sa pokúša oživiť cez svoje technické vynálezy. Až sa mu raz tento experiment podarí a v tej chvíli sa mu to vymyká spod kontroly. Oživené monštrum sa dostáva z výskumného laboratória a nezastaviteľne likviduje každého, kto sa mu postaví do cesty... (T2)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (53)

EdaS 

všetky recenzie používateľa

Svéráznost hammerovské adaptace klasiky Mary Shellyové vynucená nátlakem Universalu je vlastně kladem, protože výrazně odlišuje Curse of Frankenstein od ostatních zpracování. Frankenstein (v podání výtečného Petera Cushinga) je mnohem větším zloduchem, než je zvykem - dokonce vraždí! - a nebýt poněkud divné masky Christophera Leeho jako monstra (připomíná mi nadrogovaného pierota), byl bych spokojený maximálně. ()

eraserhead666 

všetky recenzie používateľa

Mám hrozně rád tyhle staré barevnostně pestré interiérové snímky. Lee jako monstrum je hrozně fajn a má koule. jenže tohle je hrozně ukecané a po většinu času málo akční. Že to odbíhá od předlohy, jde si to svou cestou a z Frankensteina to dělá mnohem většího parchanta mi vůbec nevadí. Jen tomu Cushingovi pořád nejsem schopný přijít na chuť. 2.5* ()

Reklama

Bloody13 

všetky recenzie používateľa

Asi nejdůležitější snímek studia Hammer. Nejen kvůli finančnímu úspěchu, ale hlavně díky tomu, že spojil vůbec poprvé tři budoucí legendy britských "kladivářů" - a to režiséra Fishera (ten jim rok poté odstartoval další úspěšnou sérii, tentokrát s Draculou) a dvě herecká esa s tvářemi Petera Cushinga a Chrise Lee (i když ta jeho je zrovna nešťastně zamaskována). Dneska už asi těžko pochopíme, proč se snesla tak ostrá kritika na tenhle pastelově barevný horůrek, který od té doby sice dost zestárnul, ale to kouzlo hammerovských filmů si nese stále s sebou. My, fandové, jsme za to jenom rádi. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Tak kryštalicky čistých 70%, avšak vzhľadom na to, že omnoho staršia adaptácia štúdia Universal so svojimi expresionistickými a gotickými prvkami ma uhranula podstatne viac, tak zaokrúhľujem dole. Celý čas sa opakuje myšlienka, že monštrum v skutočnosti nie je kreatúra, ale samotný tvorca, pričom prekvapí až skvele vymyslený záver. Ako je Peter Cushing vo svojej úlohe presvedčivý, tak je výzor monštra sklamaním a domnievam sa, že ak by tu hral Christopher Lee čisto bez akéhokoľvek makeupu, vzbudzoval by väčšiu hrôzu, ale aj väčší rešpekt. ()

Campbell 

všetky recenzie používateľa

Poslední dobou začínám tak nějak zjišťovat že nemám moc rád Frankensteina od Hammeru, všechny mi přijdou úplně stejné a jediné co se mi na nich líbí je atmosféra, ani jinak to není tady. Cushing tady je takovej nevýraznej a jediné co mě nutilo film dokoukat jsou skvělé masky, a hlavně ta poslední a atmosféra která se dá krájet. Ale celý mě to moc nebavilo. Bohužel. EDIT(30.1.2018). V roce 2012zhýčkaný Draculou a nevidět jiné "monstra" jsem se nudil, dnes.... Paráda. Film který dokazuje že musí člověku přirůst k srdci. Frankenstein nikdy nebyl a nebude moje srdcovka, ale po opětovném zkouknutí musím říct...Kdysi jsem byl celkem kretén, ale jak mě můžete soudit, tehdy jsem viděl jednu pecku za druhou, tohle je takové pomalejší, ale stejně dobré jako ostatní Hammerovky. ()

Galéria (46)

Zaujímavosti (12)

  • Po dlouhou dobu se jednalo o nejvýnosnější britský film. (liquido26)
  • Toto je poprvé, co se na place společně objevili Peter Cushing a Christopher Lee. Velmi rychle se mezi nimi vyvinul přátelský vztah. (liquido26)
  • Když baron Frankenstein (Peter Cushing) otevře rakev s mrtvým profesorem Bernsteinem (Paul Hardtmuth), je viditelné, jak se profesor nadýchne. (Litsarch)

Súvisiace novinky

Legendární britské studio Hammer čeká návrat

Legendární britské studio Hammer čeká návrat

02.09.2023

Ikonické londýnské studio Hammer Films bylo založeno v roce 1934, a ačkoliv se v prvních dvou dekádách své existence zaměřovalo na filmovou produkci na škále všech žánrů, nejikoničtější snímky, které… (viac)

Reklama

Reklama