Reklama

Reklama

Frankensteinova kletba

(festivalový názov)
  • Veľká Británia The Curse of Frankenstein (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Barón Frankenstein cez nepriazeň svojich blízkych robí pokusy na mŕtvych, ktorých sa pokúša oživiť cez svoje technické vynálezy. Až sa mu raz tento experiment podarí a v tej chvíli sa mu to vymyká spod kontroly. Oživené monštrum sa dostáva z výskumného laboratória a nezastaviteľne likviduje každého, kto sa mu postaví do cesty... (T2)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (53)

Bloody13 

všetky recenzie používateľa

Asi nejdůležitější snímek studia Hammer. Nejen kvůli finančnímu úspěchu, ale hlavně díky tomu, že spojil vůbec poprvé tři budoucí legendy britských "kladivářů" - a to režiséra Fishera (ten jim rok poté odstartoval další úspěšnou sérii, tentokrát s Draculou) a dvě herecká esa s tvářemi Petera Cushinga a Chrise Lee (i když ta jeho je zrovna nešťastně zamaskována). Dneska už asi těžko pochopíme, proč se snesla tak ostrá kritika na tenhle pastelově barevný horůrek, který od té doby sice dost zestárnul, ale to kouzlo hammerovských filmů si nese stále s sebou. My, fandové, jsme za to jenom rádi. ()

Karamanlis 

všetky recenzie používateľa

Vydarená a vďaka určitým brzdiacim autorským právam štúdia Universal aj neortodoxná a svojská frankensteinovská adaptácia od britského Hammeru, ktorá v podstate predznamenala takmer 20 rokov trvajúcu hororovú dominanciu tohto štúdia. Herecký tandem Peter Cushing (barón Frankenstein) - Christopher Lee (aj keď ten v roli kreatúry príliš veľa priestoru nedostal) to rozabaľuje v plnej paráde a zahajuje tu svoju neskoršiu dlhoročnú legendárnu spoluprácu. ()

Reklama

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $500,000Tržby USA $7,000,000Tržby Celosvetovo $-║ Frankensteinovo monštrum tu dostáva minimum priestoru čo je nesmierna škoda(prvý krát sa objaví na pľace až za dobrou polovicou filmu), lebo keď je na pľace tak to má automaticky dusnú atmosféru, za čo ide hlavná vďaka za stvárnenie tohto monštra v podaní herca Christophera Lee. Celkovo ide o slušný priemer, ktorý stojí určite za pozornosť, aj keď tento príbeh je až moc okukaní. /60%/ ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Curse Of Frankenstein je typický predstaviteľ Hammerovky a britského zmyslu pre horor, hlavne čo sa týka využívania vynikajúcich interérov/exterérov. To má samozrejme potom dopad na celkovú príjemnú a potemnelú atmosféru. Celú kompozíciu tu dopĺňa pekná pastelková farba, ktorá dala vyniknúť hlavne maske kreatúry. Videl som však aj lepšie spracovania tejto legendy, príbeh sa mi zdal až príliš okresaný, ohlodaný a jednoduchý, dohromady tak toho veľa nepovedal. Svojim stvárnením pološialeného, egocentrického, bláznivého vedca však toho Cushing veľa zachránil. 70/100 ()

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

Doktor Frankenstein v podaní bravúrneho Petera Cushinga zlovestnejší a pomätenejší ako hocikedy predtým. A síce je Boris Karloff len jeden, Christopher Lee odvádza dychberúci výkon. Príbeh je dosť pozmenený (vrátane nejednoznačného konca), najmä postava Frankensteina je posunutá do iných rovín, no výsledku to vôbec neškodí, skôr je to zaujímavé spestrenie. ()

Galéria (46)

Zaujímavosti (12)

  • Když baron Frankenstein (Peter Cushing) otevře rakev s mrtvým profesorem Bernsteinem (Paul Hardtmuth), je viditelné, jak se profesor nadýchne. (Litsarch)
  • Přestože se Cushing a Lee na place setkali poprvé, není toto první film, kde společně hrají. Oba se objevili již v roce 1948 v Olivierově Hamletovi a také v Moulin Rouge z roku 1952, ale v těchto dvou filmech neměli ani jednu společnou scénu. (liquido26)
  • Pro roli monstra byl zvažován Bernard Bresslaw díky své váze. (liquido26)

Súvisiace novinky

Legendární britské studio Hammer čeká návrat

Legendární britské studio Hammer čeká návrat

02.09.2023

Ikonické londýnské studio Hammer Films bylo založeno v roce 1934, a ačkoliv se v prvních dvou dekádách své existence zaměřovalo na filmovou produkci na škále všech žánrů, nejikoničtější snímky, které… (viac)

Reklama

Reklama