Reklama

Reklama

Úkryt

  • Česko Úkryt (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Rozvedená Meg Altmanová (Jodie Foster) a jej dvanásťročná dcérka Sarah (Kristen Stewart) sa nasťahujú do luxusného newyorského domu, ktorého zvláštnosťou je tajná miestnosť. Tú si ako nedobytný úkryt nechal vybudovať predchádzajúci majiteľ. Meg síce podľa návodu zapne bezpečnostný systém, napriek tomu vnikne v noci do domu černoch Burnham (Forest Whitaker), vypne bezpečnostné kódy a vpustí do jeho priestorov svojho komplica Juniora (Jared Leto), ktorý si neplánovane priviedol posilu - maskovaného a ozbrojeného Raoula (Dwight Yoakam). Trojica príde do konfliktu, pretože dom mal byť podľa ich informácií prázdny. Keď sa Meg náhodou prebudí a zistí, že v dome sú lupiči, zobudí dcéru a podarí sa im schovať sa v úkryte - ale ani zďaleka nemajú vyhrané. Muži sa totiž nezastavia pred ničím, pretože obsah zakódovaného sejfu v úkryte je pre nich priveľmi cenný... Zakrátko, keď sa diabetička Sarah stane rukojemníčkou zločincov, Meg nezostáva nič iné, ako bojovať o dcérin život všetkými dostupnými zbraňami... (TV Doma)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (767)

choze 

všetky recenzie používateľa

"KDO JSI?" - "JÁ JSEM RAOUL." Velký dům, deštivá noc, matka s dcerou a hodný, zlý a blbý lupič. Po KLUBU RVÁČů se Fincher stejně jako po 7EVEN stáhl zpět a natočil si "jen" další nadprůměrný oddechový thriller jako byla HRA. Virtuální kamera je príma věc a Fincher s ní létá po baráku a nahlíží kam to jde i nejde, aby vytunil rutinní scénář co to dá. A vizuálně vymazlený, atmosférický výsledek s kvalitními hereckými výkony rozhodně neurazí, ale pachuť z toho, že Fincher má na víc, zůstane. ()

BadoXXII 

všetky recenzie používateľa

Úvodné titulky, kamera, herci, nápad a atmosféra - to všetko je za jedničku (ehm, teda tu za päť). Problém je však ten, že to je celé aj napriek tomu príliš obyčajné a niet na tom čo pozerať viackrát (podobné Rukojemníkovi s B. Willisom). Nemá žiadnu hĺbku, ale ako thriller funguje dobre. Určite najslabší Fincher (Zodiaca som nevidel). 75% ()

Reklama

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

Skvelý casting a napínavý finiš v inak hrozne vykonštruovanom príbehu, ktorý padá už na úvodnej scéne - na čo by matke a dcére bol taký velikánsky dom? A Fincher by mal mať zakázané používať digitálnu kameru a digitálne efekty. Tie akože efektné kamerové nájazdy pomedzi digitálny nábytok a iné veci sú otrasné. ()

TeeAge 

všetky recenzie používateľa

|| Scenár: David Koepp | Hudba: Howard Shore | Produkcia: Ceán Chaffin, Judy Hofflund, David Koepp, Gavin Polone | Distribúcia: Columbia Pictures | Rozpočet: 48 miliónov $ | Tržby: 196,397,415 $ || Remeselná dokonalosť, nulová nadčasovosť. Rutinná prvotriedna práca od Finchera na minimálnom priestore. Najsilnejšími devízami filmu sú jednoznačne vyrovnané herecké výkony všetkých zúčastnených a nápaditá kamera. 80% | Blu-Ray, THX, HU DTS | ()

Aluska88 

všetky recenzie používateľa

Já věděla, proč jsem si dala Davida Finchera do své režisérské topky, a to teprve po tom, co jsem od něj zhlédla jeden film, a to "Sedm". Protože jednoho dne přijdou výjimečné a nezapomenutelné filmové zážitky (Klub rváčů) a nadprůměrné filmové zážitky (Úkryt). První, co mě na tomto snímku zaujalo, byla geniální kamera. Poté se objevil Forest Whitaker coby sympatický lupič s dobrým srdcem a bylo to ještě lepší. Film je nápaditý, napínavý, avšak na podruhé zhlédnutí jsem si povšimla pár drobných provařených žánrových nedostatků (vedle je soused, haló, pomozte nám, slyšíte?). Konec bych čekala více "Fincherovský". Celkově však velký nadprůměr. ()

Galéria (104)

Zaujímavosti (20)

  • Arthurovi Maxovi a jeho dizajnérskemu tímu trvalo 15 týždňov, kým postavili 4poschodový apartmán za 6 miliónov amerických dolárov. (Astonko)
  • Přeobsazená Nicole Kidman si nakonec ve filmu přeci jen zahrála - avšak jen hlasem – propůjčila jej Stephenově (Patrick Bauchau) přítelkyni v telefonu. (Kulmon)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené