Reklama

Reklama

Nicholas Von Orton (Michael Douglas) má na konte 600 miliónov dolárov, patrí mu administratívna budova v centre San Francisca a prekrásny zámok za mestom. Má peniaze, kam sa pozrie, a kam sa pozrie, tam vidí peniaze. Aj tak však pri sledovaní ekonomického spravodajstva večeria sám. Manželka s dieťaťom ho opustila už pred rokmi, nemá ani dobrých priateľov. Osobná kríza sa prehĺbi v deň jeho 48. narodenín – v rovnakom veku totiž jeho otec spáchal samovraždu. Ako jediné východisko zo slepej uličky sa javí prekvapenie od brata. Conrad (Sean Penn) daruje Nicholasovi k narodeninám výnimočný darček, ktorým je vstupný kupón do tajuplnej Hry. Tá nemá žiadne pravidlá, prihláška však sľubuje zážitok, ktorý mu zmení život. Nicholas napokon prihlášku vyplní, ale o hre sa aj tak nič nedozvie. Po podpise zmluvy sa však začne krútiť spočiatku nenápadný kolotoč, ktorý však hrozí zničením jeho kariéry, bohatstva, postavenia, slobody a nakoniec i života... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (1 415)

castor 

všetky recenzie používateľa

Mezi bravurními thrillery Sedm a Klub rvářů vtěsnal David Fincher Hru.. a bohužel, pro tentokrát superlativy šetřím!! Má sice slušnou atmosféru, ale nedokáže logicky navazovat jednotlivé scény. Tváří se celou dobu velmi „jinak“, ale ani výborně napsaná a zahraná postava Michaela Douglase nezachrání nevyrovnané tempo a rozporuplný sled událostí!! ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Spoiler. Toto sa deje, keď sa Gordon Gekko večer vráti domov z burzy. To bol ale hlúpy scenár! Čosi také by muselo stáť najmenej milión pambiliónov dolárov. Nemôžem sa však púšťať do debaty o tom prečo, lebo by som drasticky spoileroval. OK, jeden za všetky: čo by sa stalo, ak by na konci skočil o tri metre ďalej? To predsa nemali ako ovplyvniť. Chápem, že na začiatku robil extrémne detailné testy, na základe ktorých určite mohli vedieť, ako sa zachová v niektorých vyhrotených situáciách. Ale toto už bolo vážne sci-fi. Okrem toho mi to pripomínalo kópiu Kingovej poviedky Nekuřáci,a.s. Našťastie, Hra má aj plusy. A je ich toľko, až som chvíľu uvažoval o 4*. Lenže scenár je fakt mizéria, takže 3*. Plusy: diabolsky sústredený Douglas, fajn herci v epizódnych rolách, ktorí si to skutočne užívajú (Deborah Kara Unger, James Rebhorn, Peter Donat, Armin Mueller-Stahl a Sean Penn ako hrdinov brat, pôvodný scenár pracoval so sestrou, mala ju hrať Jodie Foster, spoluprácu s ktorou si režisér vyskúšal až v Úkryte) a klasicky namakanú Fincherovu vizuálnu stránku s niekoľkými skvelými scénami (moderátor v televízii, bábka, utopený zaživa). Spočiatku je to úžasný film s geniálne hustou atmosférou (flashbacky alebo orgazmicky nasnímané San Francisco, čo je obzvlášť vtipné, ak si spomenieme, aký seriál kedysi Douglasa preslávil), možno príliš temný a ponurý už aj na môj vkus (a to už je vážne čo povedať), ale v pohode za 4*. Bohužiaľ, v druhej polovici vinou absurdného scenára neskutočne zhlúpne a stáva sa prehliadkou wtf (hlavne keď si film pozriete druhý raz). Diváci boli v kinách v podobných rozpakoch: nebolo to zlé, ale ani dobré, takže snímka s rozpočtom 50 miliónov na celom svete zarobila 109. ()

Reklama

Kaka 

všetky recenzie používateľa

Výtečně napsaná postava Michala Douglase a zajímavý námět jsou jednoznačnými plusy. Nevyrovnané tempo a lehce kostrbatý sled jednotlivých scén jsou pak jednoznačné nedostatky, kterými tento prapodivný snímek oplývá. Fakt je ovšem ten, že Fincher se vyhýbá jakémukoli tématickému klišé a každý jeho film je naprosto originální a jiný. Michael Douglas je opět vynikající a tentokráte mu zdatně sekunduje Sean Penn. Děj je příjemně neotřelý a plný strhujících scén. Je otázka, jak moc jste na tuto hru Davida Finchera přistoupit. ()

troufalka 

všetky recenzie používateľa

Předem se omlouvám, že nesdílím všeobecné nadšení, ale mě to přišlo hloupé. Nemůžu říct, že bych se nějak bavila. Jediné, co by to mohlo zachránit, by byla nějaké velice dobrá pointa. Ta se ale nekonala. Možná je to tím, že jsem kdysi dávno četla jednu povídku, už nevím, kdo to byl, možná Dahl možná jiný spisovatel, ale obsah přesně korespondoval. Jenom tady to bylo mnohem víc nafouknuté, přemrštěné a natažené do délky. Nedovedu si přestavit, že by se na to díval někdo podruhé s napětím, když už to jednou viděl. Něco jako příbor na jedno použití, najím se, zahodím a nechybí mi ... ()

MISSha 

všetky recenzie používateľa

Napínavá,rafinovaná,ultra nebezpečná... Taková je Hra Davida Finchera který přeměňuje snobského multimilionáře spolu s divákem ve figurky v jeho člověče nezlob se.Samotnou hru bych si určitě zahrát nechtěla a kdyby se stalo že by jsem se do ní nevědomky zapletla jako hlavní hrdina,myslím že by to byl zážitek na celý život. ()

Galéria (72)

Zaujímavosti (47)

  • Fincher mal v úmysle nakrútiť tento film ešte pred Sedem (1995), ale keď sa ukázalo, že na hlavnú úlohu v Sedem pristúpil Brad Pitt, tento projekt sa stal najvyššou prioritou a Hra bol odložený. (Arsenal83)
  • Natáčanie začalo na mieste v San Franciscu napriek tlaku štúdia na natáčanie v Los Angeles, ktoré bolo lacnejšie. Fincher tiež uvažoval o natáčaní filmu v Chicagu a Seattli, ale Chicago nemalo v blízkosti žiadne sídla a Seattle nemal adekvátny finančný obvod. Scenár bol prepísaný tak, aby sa odohrával v San Franciscu, pričom Fincheovi sa páčila tá „atmosféra Wall Street“ vo finančnej štvrti. Táto časť mesta však bola veľmi rušná a bolo ťažké sa v nej pohybovať. Produkcia natáčala preto cez víkendy. (Arsenal83)

Reklama

Reklama