Reklama

Reklama

Poslední mise

(festivalový názov)
  • USA Last Flag Flying (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Traja veteráni vojny z Vietnamu, Larry (Steve Carell), Mueller (Laurence Fishburne) a Sal (Bryan Cranston), sa po 30 rokov spoločne stretnú za pochmúrnych okolností - pochovať Larryho syna, mladého mariňáka z vojny v Iraku. (Real Tom Hardy)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (27)

Cappuccino 

všetky recenzie používateľa

Ak vám počas sledovania filmov nevadí pomalšie tempo a v konverzačných drámach plných dialógov, ste jednoducho doma, Last Flag Flying bude pre vás tou pravou voľbou. Nedočkáte sa žiadnych veľkých dobrodružstiev ani stupňujúceho sa napätia, ale môžem vám zaručiť, že ak vás osudy týchto troch vojenských veteránov chytia už zo začiatku za srdce, až do samotného záveru vás budú mať pevne v hrsti. Snímka takmer výhradne ťaží zo svojich pútavých dialógov a silného hereckého obsadenia a pokiaľ vám tieto dva výrazné klady budú stačiť na to, aby ste sa bavili až do samého konca, máte vyhraté. Ak nie, nemožno vylúčiť, že sa už v polovici snímky budete cítiť ako v rutinnom a zdĺhavom začarovanom kruhu. 7/10 ()

kajas 

všetky recenzie používateľa

Linklatera znám hlavně jako režiséra snímků, ve kterých není tolik důležitý příběh, ale spíše proměna hrdinů v čase (to platí jak pro trilogii "Před úsvitem", tak pro oscarovku "Chlapectví"). Jeho nový film mě proto svým poselstvím mile překvapil. Tři veteráni (neplést s Werichovou pohádkou) se sice také sejdou po letech, ale řeší spolu závažnější problémy než postavy předchozích Linklaterových snímků - tragické úmrtí v rodině a kritiku americké armády. Herecké výkony byly skvělé, oblíbila jsem si hlavně sprosťáka Sala (Bryan Cranston ze seriálu "Breaking Bad"). Rozhodně by bylo záhodno trochu krátit, ale ve výsledku jsem vlastně spokojená. Nečekala jsem od téhle návštěvy Febiofestu na poslední chvíli nic a dočkala jsem se sympatické podívané, ve které nechybí zábavné ani dojemné okamžiky. ()

Reklama

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Možno by ma to tak nezasiahlo, ak by som nemal aj ja pred nedávnom úmrtie v rodine. Film je plný akéhosi skrytého smútku so snahou vyrovnať sa s niečím, čo je do určitého momentu strašne ťažké. Silné trio hereckých výkonov a sympatická Linklaterova réžia z toho robia veľmi duchovnú očistu. Jediné čo mi tam vadilo, bol ten nutný Americký patriotizmus, kedy samotná otázka toho, prečo umierame a za koho dostáva, takú tú pachuť s ktorou sa mi ťažko stotožňuje. Scéna naštevy u starej černošky je emocionálne tak silná, že mi vyhŕkli slzy.. neviem. Mám pocit, že to má omnoho väčšiu hĺbku než by sa mohlo na prvé zhliadnutie zdať. ()

Real Tom Hardy 

všetky recenzie používateľa

"STAND AT EASE, WILL YOU? YOU'RE GIVING ME A FUCKIN' STIFF NECK." ------------ Kvalitná komédia s hŕstkou pochmúrnych momentov. Herecká trojka si svoje odohrala poctivo. Najviac vytŕčal rozhodne Cranston, so šiškami bol úplne geniálny. Humor, dialógy a hlášky boli prirodzené, akoby sa skutočne stretla po rokoch parta troch priateľov s rôznymi osobnosťami a spoločnou minulosťou. Film mohol byť pokojne kratší, vynechanie pasáží ohľadne viny z ich služobnej histórie by mi osobne viac padlo. Celkovo je však Last Flag Flying skvelou oddychovkou a ten typický americký vojenský pátos bol tak minimálny a dobre zvládnutý, že sa o ňom ani nevedelo. ()

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Richard Linklater je podle mě filmový vizionář, který dokáže přijít s takovým způsobem natáčení filmu, který je prostě zajímavý. Asi proto od něj očekávám víc, než mi dal snímek "Last Flag Flying". Herecky výborné, ale dějově je to prostě nudné. Kritika je zde velmi slabá, což mě docela mrzelo. Čekal jsem víc. ()

Galéria (30)

Reklama

Reklama