Reklama

Reklama

Příběhy slavných

(seriál)
  • Česko Předčasná úmrtí (viac)
všetky plagáty
TV spot
Česko, (2000–2013), 170 h 29 min (Minutáž: 45–60 min)

Réžia:

Petr Lokaj, Zdeněk Gawlik, Pavel Křemen, Petr Kotek, Marek Dušák, Václav Kučera (viac)

Hrajú:

Josef Kemr, Helena Růžičková, Miloslav Šimek, Július Satinský, Zdeněk Štěpánek, Karel Zich, Jiří Kodet, Stella Zázvorková, Vladimír Dvořák, Eva Jakoubková, Libuše Geprtová, Nataša Gollová (viac)
(ďalšie profesie)

Série(13) / Epizódy(196)

Příbuzní, historikové, známí a kamarádi vzpomínají na slavné postavy českého, převážně uměleckého prostředí a snaží se je objektivně přiblížit ostatním. (MJMilan)

Recenzie používateľa Arsenal83 k tomuto seriálu (10)

Příběhy slavných (2000) 

Niektoré veľké osobnosti to šlo, pri iných sa mi zdal program veľmi dlhý. Jednoznačne uprednostňujem formát medailónov, aký bol v Radosť zo života. Tam to bolo rýchle, krátke, spomienkové, ale aj veľmi emocionálne. Tu tá stopáž to trocha zabíja. Ale určite dobré pre zachovanie pre ďalšie generácie. Aby vedeli, že tu boli aj praví umelci. ()

Muž, který chtěl létat (2000) (S01E06) 

Opitý liezť po fasáde bytovky za milenkou, ktorá je navyše doma s manželom... To sa veľmi nevypláca. Neuveriteľné, čo dokáže spôsobiť hrdosť v spojitosti s alkoholom. Každopádne objavili sa aj iné teórie, čo spôsobilo ten pád z 18 metrovej výšky. Jiří Herz tvrdí, že mu dvere okna pribuchla samotná exmanželka... ()

Já budu chodit po špičkách (2001) (S02E13) 

Ani po špičkách som nechodil, ani úderné mi to neprišlo, skôr veľmi dlhé, a celkovo je tento medailónik len chabou konkurenciou voči slovenskému Radosť zo života. ()

Miliony lidských očí (2001) (S02E19) 

Svetská sláva, poľná tráva alebo aj Kto vysoko lieta, nízko padá. Jeden deň vo vesmíre a druhý zahynieš pri páde lietadla. Taký bol Gagarinov osud. Tento dokument je jeden z tých lepších, viac sa mi už páčil len Hviezdny muž. Špekulácie o jeho smrti však neutíchli dodnes. ()

Skáču dobře, skáču rád (2003) (S04E12) 

Charakteristický hlas a výrazná tvár, dnešnou mládežou už herec zabudnutý. Jeho smrť prišla priamo pred očami svojich kolegov, keď pri natáčaní Šialene smutnej princezny dostal infarkt. A keďže hral kráľa, film takmer nedokončili. Až neskôr ho nahradili Záhorským. ()

Povolání: Vladimír Dvořák (2006) (S07E16) 

Bohdalovej televízny parťák, elegán a ona vtedy ešte dobre vyzerajúca. S herečkou sa prvýkrát stretol, keď si na byt pozval slečnu, do ktorej bol zamilovaný. Lenže tá si priviedla kamarátku, ktorá pojedla takmer všetky chlebíčky, neustále pila, chichotala sa a bola strašne otravná. A on ju za to začal neznášať. A bola to práve Bohdalová. Pekný medailón rieši všetky aspekty života Vladimíra Dvořáka. A rovnako tak ich on popísal vo svojej knihe: Všechny náhody mého života (1991) ()

Mefistův rytíř (2008) (S09E05) 

„Ať už je rodina jaká chce, strašně důležitý je neumřít sám.“ Toto povedal a rozhodol sa aj tak zomrieť sám. Bez rozlúčky. Bez listu. ()

Ve vlnách (2011) (S12E02) 

Nezabudnuteľný hlas, krehká duša a osobnosť, ktorú len ťažko pochopiť, ak nemáte tú diagnózu. Títo umelci to tak zvyčajne majú. Dokument dobre a rýchlo zhrnul začiatku, kariéru i osobný život človeka, ktorý odišiel priskoro a celkom zbytočne. ()

Konec starých časů (2013) (S13E07) 

"To boli iné filmy, ako sa točia dnes. Bola tam láska, pochopenie jedného k druhému." Krásny výrok hneď na začiatku dokumentu, ktorý stojí za zamyslenie. Človek až s nostalgiou pozerá na čiernobiele filmy, z ktorých naozaj sála pohoda. Z dnešných filmov sála len násilie a sex. ()

Život v ofsajdu (2013) (S13E11) 

Súhlas s užívateľom 6thSun. Normálny dokument, ktorý nijako nevybočuje z rámca Príbehov slávnych. Internetoví lúzri, čo bývajú po štyridsiatke s mamičkou a potom sa prídu vygrcať na čsfd, by to ale zrejme natočili lepšie. ()

Reklama

Reklama