Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Obránci Severu po pádu Zdi přijíždějí bránit Winterfell. Daenerys a Jona tam čeká chladné přivítání, Sama tragická zpráva. Daenerys se dozví tajemství Jonova původu. Theon se snaží napravit svá selhání. Cersei utužuje nové spojenectví. (DavidWark)

Videá (1)

Z nakrúcania

Recenzie (124)

kkarx 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Epizoda o ničem. Nic nového, jen se shledávají známí a příbuzní, kteří se x sérií neviděli, setkávají se postavy, které se nikdy neviděly. Zažil jsem takové malé dejavu, protože skoro totožně vedené dialogy a scénky se vyskytovaly již v minulé sérii. Zase tu je mudrlant, který prohlásí "Na tohle není čas!" a zase se připomíná, co se stalo někdy někomu ve 3. sérii. "Tys mi udělal tohle a ty mě tohle....". My to víme, nemusíte to opakovat. Klany ze severu se opět chovají jako idioti. Bylo by zajímavější, kdyby to mělo nějakou gradaci.... Nenašel jsem jeden jediný dialog, který by posunul děj či charaktery někam dál. Vlastně jeden ano, někdo si po 7. sérii najednou vzpomněl, že draci a armády musí něco žrát a umístil do této epizody asi tři věty o tomhle problému. Tohle se mělo ale řešit už v 7, sérii a když ne, tak alespoň teď ukázat, že se to řešilo mimo obrazovku a ne "Jééé oni vojáci něco musí jíst, na to jsem nepomyslela". Prostor mezi těmito škrobenými rozhovory vyplňují draci a další cgi. Našel jsem jednu jedinou dobrou působivou scénu s atmosférou a to byl brutální vzkaz od nemrtvých, jinak to byla veskrze limonáda. Absenci atmosféry se snaží vynahradit temnějším filtrem. Všechny postavy mi lezou na nervy. Sansa se pořád směje, skoro jako by ta herečka měla z natáčení hroznou srandu a už se nedokázala nesmát, Snow je neskutečně otravnej, Hound pořád mluví jako kanálník, v každé větě tři sprostá slova.... Skoro každej přehrává a je vidět, že toho mají po dekádě už dost. Opět zasadili do dílu pornografickou scénku. Dříve to dávalo jistý smysl, ukázat charaktery a dekadenci světa, ale v tomto díle je to už jen čirá samoúčelnost pocházející z dutých hlav scénáristů. No uvidíme dál, ale nějak nečekám, že to půjde moc nahoru. Snad jen ty bitvy. ()

adamix 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Príjemný začiatok veľkého finále. Ono sa dalo čakať, že seriál po dvoch rokoch čakania na nás nepôjde hneď zhurta a nechá nás napínať do poslednej chvíle. Dôkazom bola táto konverzačka (vďaka ktorým sa dej niekam hne), kde sa zišli naše charaktery a ktoré sa začínajú pomaly pripravovať na vojnu. U mňa 4*. ()

Reklama

Trevor 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Úvod, ktorý naznačil, ako by sa mohla séria vyvíjať. John Snow sa od Samyho dozvie, kým naozaj je, na Zimohrade nie sú príliš nadšený z novej kráľovnej, zatiaľ čo v Kráľovom prístavišti Sersei pokračuje v intrigách a má svoje plány, ako sa vysporiadať zo svojimi bratmi. Theonovi sa podarí oslobodiť Yaru, a práve táto scéna mohla byť spracovaná o čosi lepšie, aby sme si v prvej epizóde záverečnej série užili aj nejakú tú akciu.Záverečný pohľad na Jamieho Lannistera, ktorý po zosanutí z koňa zbadá Brana Starka bol výborným záverom, avšak predsa len epizóde čosi chýbalo (noční jazdci). Avšak veľmi sľubný úvod. ()

Lenka.Vilka 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Skoro dva roky jsme čekali. Skoro dva roky jsme to chtěli. Jsem tedy ráda za pomalejší tempo. Za ukázání, kde kdo je, kam se dostal. Nečekala jsem zde výraznou akci. Byla bych znechucená a zklamaná, kdyby tomu tak bylo. Stejně se všichni těší nejvíc na to, zda a kdy nastane "John už ví" a co s tím udělá. Já jsem spokojená. Maximálně. ()

Sany33 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Refrešli sme si po dvojročnom čakaní svoje spomienky na vzťahové linky a aj na to ako dobre je celá hra o tróny rozohraná. Aj keď som to nečakal od pilota ôsmej série prišlo k niekoľkým dejovým zvratom. Predovšetkým odhalenie pôvodu Johna. Ako aj zbrojenie Cercei. Zimohrad sa pripravuje na najhoršie a je nutné aby pred bitkou prišla ešte jedna časť ktorá vybičuje emócie do extrému lebo tejto sa to moc nepodarilo. Ale štandardne si seriál drží vysoko nadpriemerné hodnotenie. 77% ()

Galéria (22)

Zaujímavosti (6)

  • Epizoda v mnohém odkazuje na 1. sérii (2011). Například scéna, v níž do Zimohradu v osmé řadě přijíždějí s armádou Jon Sníh (Kit Harington) a Daenerys (Emilia Clarke), připomíná podobnou scénu v epizodě Zima se blíží (2011), v níž tehdejší král Robert Baratheon přijíždí se svojí družinou na Zimohrad. Obě scény doprovází i stejná hudba. Scéna, v níž vidíme malého chlapce, jak se prodírá zástupy lidí a vyleze na strom, aby se podíval na přijíždějící vojsko, rovněž připomíná podobnou scénu z epizody Zima se blíží, v níž si podobnou cestičku mezi davem hledá Arya, aby se podívala na krále Roberta. (Duoscop)
  • Bronnovy prostitutky se zmiňují o zrzavém vojákovi jménem Eddie: „Vrátil se s popáleným obličejem. Teď už nemá víčka“. Toto je odkaz na postavu, kterou hrál Ed Sheeran v epizodě Dračí kámen (2017), která byla zjevně přítomna, když Daenerys (Emilia Clarke) zaútočila na armádu Lannisterů s Drogonem v epizodě Válečná kořist (2017). Sheeran druhý den na Instagramu odpověděl: „Díky @gameofthrones, věděl jsem, že jsem přeživší. (mikki089)
  • Čínští cenzoři kvůli násilí a erotice zkrátili epizodu o šest minut. (Duoscop)

Reklama

Reklama