Reklama

Reklama

Pred zhruba tridsiatimi rokmi vyhralo basketbalové družstvo pätice 12-ročných kamarátov na život a na smrť ako prvé v histórii ich rodiska majstrovský titul, a to predovšetkým vďaka úctyhodnému nasadeniu trénera, ktorému chlapci kvôli jeho uši trhajúcemu hlasovému prejavu dali priliehavú prezývku Siréna. Bol pre nich vzorom i druhým otcom, a tak keď ich v súčasnosti vytrhne z ich „dospelého“ života správa o jeho smrti, vyberú sa vzdať mu posledný raz úctu na pohreb a následne stráviť víkend ako za starých čias v dome pri jazere, kde ako tínedžeri usporadúvali nezabudnuteľné večierky! No pokračovať tam, kde pred rokmi skončili, nebude také ľahké, ako si predstavovali, ako dospelák má totiž každý z nich nejaký ten nezávideniahodný problém... Tak napríklad Marcus (David Spade) je nekonečne osamelý a priveľa pije; Rob (Rob Schneider) má síce tri dcéry, ale temer ich nevída, a keďže je v citoch značne nestály, má hneď niekoľko exmanželiek; Eric (Kevin James) má neprehliadnuteľnú nadváhu a je už dlhší čas bez práce; Kurt (Chris Rock) je muž v domácnosti, navyše pod papučou nielen ráznej manželky, ale i svokry; nuž a Lenny (Adam Sandler) je úspešný hollywoodsky agent, ženatý s nemenej úspešnou módnou návrhárkou... Ibaže keďže ich deti sa narodili doslova so zlatou lyžicou v ústach, všetok luxus a výsady spojené s postavením rodičov považujú za absolútnu samozrejmosť, na rozdiel od úprimných a nezištných citov. Z toho či onoho dôvodu sú skrátka všetci piati žiarivým príkladom neotrasiteľnej pravdy, že vyrásť neznamená nutne i dospieť... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (852)

Spooner 

všetky recenzie používateľa

To se takhle jednou parta kamarádů okolo Sandlera sešla a řekla si, že zrovna nemají co točit, tak by mohli natočit komedii o tom, jak se jiná parta kamarádů sejde a jen tak kecá. No a vznikla průměrná komedie s pár dobrejma hláškama a vtipnýma scénama. Kamarádi si odehrajou svoje a je vidět, že se při natáčení dobře bavili. Možná je to vidět až moc, protože příběh to nemá prakticky žádnej a místy jde opravdu o takovou placenou dovolenou hereckého obsazení. Navíc, se zde najde i pár opravdu trapných scén, ve kterých se většinou objevuje Rob Schneider se svou manželkou nebo Maria Bello jako pojízdná mlékarna. Steve Buscemi si tu navíc střihne svou nejhorší roli kariéry. Jako komedie na jedno podívání se to ale dá snést.50% ()

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Sandler sice občas zaboduje verbálním humorem, ale strkání prstů do zadku, vyměšovací švandy a především to závěrečné kolektivní si vyříkání pravdy vše posílá do průměru, po kterém za čas neštěkne ani pes s podvázanými hlasivkami. Ostatně, může přijít z Hollywoodu něco pokrytečtějšího než film o všedních starostech a rodinných hodnotách? Z Buscemiho sádrového intermezza mi bylo trapno.. ()

Reklama

castor 

všetky recenzie používateľa

Tak tohle mi příliš nesedlo. Dennis Dugan tentokrát kočíruje až příliš mnoho jindy a jinde velmi vtipných/dobrých herců a má pro ně napsaných velmi málo skutečně vtipných momentů. Většina partnerek pětice přátel je tak pro dění na plátně úplně zbytečná, nemají co hrát a leckdy se to samé dá říct i o srdci basketbalového týmu, který se po letech setkává na pohřbu milovaného trenéra. Tím ale příběh a jakákoliv zápletka končí. Režie je odbytá (přitom Dugan naposledy potěšil velmi dobrou taškařicí Zkus mě rozesmát), scénář je mizerný a prakticky žádný z herců nedostává příležitost svou postavu pořádně rozehrát. Jen se všichni od srdce smějí a přejí si, aby i to samé dělal v kině divák. Jenže tomu nepřijde zrovna dvakrát k popukání opakování scén, ve kterých někdo padá obličejem do výkalů nebo močí do bazénu. Nečekal jsem komediální veledílo, ale aspoň něco jo.. Tentokrát jen ** ()

Cappuccino 

všetky recenzie používateľa

Na Sandlera vždy čakám s otvorenou náručou. Ani jeden z jeho výtvorov, ktorý som mal doposiaľ možnosť zhliadnuť (a že ich nebolo málo) nedostal menej než tri solídne hviezdy. Čo sa to s ním ku*va stalo?! __ Ak hľadám komédiu - chcem zábavu. Ak chcem zábavu - hľadám Sandlera. Ale v žiadnom prípade nehľadám rodinnú patlaninu, nech už je akokoľvek príjemne odsýpajúca. A tým presne Grown ups sú. __ Fičia, fičia, neťahajú sa ako slimáci, a počas toho všetkého vám veľká časť záležitostí príde roztomilá, ale..vtipy niesu vtipné, zábava nie je zábavou.. nemá to tú šťavu ako napríklad Zohan. __ Film do kina? Ó, preboha nie! Film na (ktorékoľvek) odpoludnie? Hell yeah.. ()

oje 

všetky recenzie používateľa

Byl by to moc příjemně působící snímek, už kdyby byl celou dobu záběr jen na srub u jezera, kam si na weekend partička zamířila. Jen u prostředí to ale neskončilo. Objevuje se dokonce pětice skvěle se doplňujících komiků, kterým to společně parádně šlape. Hlášky sypou jednu za druhou a rýpou do sebe o stošest. Narážky ale zuby nehty drží na decentní vlně, a film tak spadá spíše do rodinného šuplíku. Není to tak jedna z komedií, u které by se divák umlátil smíchy, zároveň se ale filmu nedá upřít, že fórů se tvůrcům podařilo do 102 minut namontovat znaměnitě mnoho. Podobně příjemnou záležistí o starých puškách je Divočáci. Alternativa: Wild Hogs. ()

Galéria (52)

Zaujímavosti (35)

  • Napriek pomerne idylickému letnému prostrediu v Lakehouse v Massachusetts v určitom okamihu počas výroby každý deň pršalo. (Zeker)
  • Scéna, v ktorej všetkých 5 hlavných postáv sedí na stoličkách pred domom pri jazere na slnku, bola v skutočnosti extrémne chladná. Mimo záber boli umiestnené vonkajšie ohrievače, aby sa herci, ktorí boli všetci oblečení v tričkách a šortkách, mohli medzi jednotlivými zábermi zahriať. (Arsenal83)

Reklama

Reklama