Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bratislavafilm je hraný dokument o dobe ktorý vystihuje, život v súčastnosti. Jeden den v meste z pohľadu Mafiána (Banán (mafstory), Peter Batthyanyi), ďalej z pohľadu taxikára (Jozef Kapec), ktorý prežíva manželskú krízu a život mladého dílera drog (Michal Nemtuda), ktorý žije na "druhej strane" mesta v Petržálke, celý tento príbeh spája cesta človeka, ktorý prichádza do Bratislavy za prácou a jeho predstavy pozostávaju z ideálu veľkomesta. Príbehy sa navzájom prelínajú a vyusťujú do drámy. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (163)

Phillo 

všetky recenzie používateľa

Najlepšia slovenská komédia posledných rokov. Totálna naivita a nulová výpoveď, ktorá Bratislavčana jedine rozosmeje a z Kostelného postavy spraví nakoniec tú najmúdrejšiu a najreálnejšiu. Ako večerný seriál by to mohlo fungovať, najmä kvôli ako tak zaujímavému vizuálu a známym lokalitám. Pochybujem, že ešte v nejakom filme uvidím svoje sídlisko :) . Bratislavafilm je presne tým, na čo vyzerá už podľa traileru. Prepálenou "výpoveďou o skurvenej spoločnosti", ktorá pôsobí smiešne a trápne zároveň. ()

Niktorius 

všetky recenzie používateľa

No do psej matere... Slováci se asi chtěji prezentovat světu jako sprostá, primitivní a uhuhlaná hovada i jinak, než prostřednictvím své politické reprezentace. A nebo je celý ten film záměrnou pózou, protože zobrazuje Bratislavu tak, jak ji vidí onen namachrovaný boreček ve vlaku? Sračka je to ovšem tak či tak. ___ LFŠ 2010 ()

Reklama

kaposlav 

všetky recenzie používateľa

Od našich filmov nič extra nečakam, ale kameraman by mal niečo robiť s tým parkinsonom. Jedna hviezdička za reálne vykreslenie dnešného magorizmu inač zbytok stoji za velké hovno s prepáčenim! Je smutné, že krajina s 5,5 milionmi obyvatelov nedokáže natočiť ani priemerny film. Úroveň filmu ako z Hornej Dolnej amatérskych študentov. Podla mňa tento film by ma uspokojil len keby som taky istý ako postavi, ktoré tam vykresluju čiže magor na drogach respektíve labilny degeš plny testosteronu. Je mi lúto ludí čo dali peniaze za túto sračku made in slovakia a vytrpeli si to v kine ()

d-fens 

všetky recenzie používateľa

snaha urobiť z provinčného 400 tisícového mesta metropolu... použitím "násťročnej optiky" sa dá aj z Petržalky urobiť Detroit alebo Bronx.... proste, aj v Bratislave žijú ťažkí frajeri, aj Bratislava má hip-hop, drogy, násilie, ufrflaných taxikárov, dotieravých fízlov, párty do noci, neviazaný sex, chlast, prachy, sprostý slovník, homosexuálov, aj v Bratislave je život "popiči tvrdý" - proste, aj Bratislava žije duchom modernej doby! Teda, aspoň autor si tú dobu tak zadefinoval. :) Bratislavafilm je vlastne ako taká pubertálna vyrážka - veľmi "reálna", plná hnisu, nepríjemná pre jej nositeľa, no prestáva byť "dramatickou" realitou s postupne odžitými rokmi a znižujúcou sa hladinou hormónov .... Človek sa proste časom prirodzene začne zaujímať o inšie veci, ako je vytláčanie jebákov - to, čo niekedy považoval za "strašnú realitu", upadne časom do zabudnutia ()

Ephemeris 

všetky recenzie používateľa

"Prečo Ti tam hučí Rozboril, do pi<>e?"... No, ten film je naozaj peklo. Ale nikto nemôže povedať, že nestojí na reálnych základoch. Naša krásna ustrica na Dunaji má špecifické genius loci. Onú prazvláštnu, nepríjemnú a žraločiu atmosféru, ktorá sa pozvoľna vytráca už za jej okrajovými časťami. Preto mnohí ľudia radšej budú trieť biedu kdesi v Rimavskej Sobote než hromadiť bohatstvo v Bratislave. Neni ako víno, neni ako káva. ()

Galéria (2)

Zaujímavosti (11)

  • Zuzana Fialová vo filme požíva biely prášok, v skutočnosti išlo len o práškový cukor. (R4D0)
  • Dlho pred uvedením filmu do kín sa dostali na verejnosť paparazzi fotky Zuzany Fialovej, ako šňupe. Novinári ju obviňovali z drogovej činnosti a išlo o veľký škandál. Až keď film uzrel svetlo sveta, ukázalo sa, že Zuzanin argument - bola to scéna z filmu - je pravdivý. (matthew.17)
  • Film si prišlo do slovenských kín pozrieť 61 039 divákov. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama