Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bratislavafilm je hraný dokument o dobe ktorý vystihuje, život v súčastnosti. Jeden den v meste z pohľadu Mafiána (Banán (mafstory), Peter Batthyanyi), ďalej z pohľadu taxikára (Jozef Kapec), ktorý prežíva manželskú krízu a život mladého dílera drog (Michal Nemtuda), ktorý žije na "druhej strane" mesta v Petržálke, celý tento príbeh spája cesta človeka, ktorý prichádza do Bratislavy za prácou a jeho predstavy pozostávaju z ideálu veľkomesta. Príbehy sa navzájom prelínajú a vyusťujú do drámy. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (163)

metal.storm odpad!

všetky recenzie používateľa

Na piču jak celá Bratislava. Ešte k tomu strih ako v jednom nemenovanom českom filme, len do pozadia nespievkal Rymus ale nejaký iný slovenský "umelec". Namiesto zvelebovania slovenska pome natočiť "dokument" so slovenskými "celebritami" o tom, akí sme kokoti, že nevieme ani film natočiť. A čím viac sa snažili spraviť realistický scenár, tým to bolo celé horšie. Je mi zle z toho. Ale v jednej veci mal scenár peavdu: "všecko je to len o peňázoch"... ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Hranica medzi vážnou sociálnou drámou a brutálnym trapasom je špeciálne v slovenskom filme veľmi tenká. No a presne na nej sa kolíše Kronerov ambiciózne sa tváriaci pokus o slovenské Amorres Perros. Či sú vulgárne repliky prenášané známymi slovenskými hercami iba trápne, alebo ilustrujú charakter a vravu slovenskej mládeže a nie príliš inteligentných petržalských malých gangsterov, vie snáď iba rodený Petržalčan, tráviaci všetok svoj voľný čas na ulici. Pije sa vodka s red bullom, šňupe sa koks, jebe sa ostošesť a nadáva ešte viac. Scenáristicky pekne previazané, ale ak by mal mať zahraničný návštevník po Bratislavafilme na nejakom medzinárodnom festivale pocit, že takto vyzerá život na Slovensku, tak to si tento miestami veľmi trápny (Kostelného scény sú vyslovene navyše a nič nehovoriace), ale miestami aj zaujímavý film nechajme radšej doma. Pre mňa menšie guilty pleasure, čo nie je bohvieaká vizitka pre ambiciózne sa tváriacu sociálnu drámu. ()

Reklama

Shredo odpad!

všetky recenzie používateľa

Čudujem sa ľudom, ktorým sa toto páčilo, ale budiš. Pre mňa naprosto nezaujímavý film zo slovenskej dielne, ktory chce tvrdo ukázať svetu Bratislavu, no každý vie, aká je teraz doba a nepotrebujem sa pozerať na film bez pointy kde je akurát veľa nadávok bez obsahu a za 10 minút si poviete, čo to vôbec pozeráte. Pre mňa veľké sklamanie aj vzhľadom k tomu ako mega to bolo medializované :) ()

MM_Ramone odpad!

všetky recenzie používateľa

Toto sa premietalo v slovenských kinách?! Takáto sračka?! To je snáď vtip. Veď to ani nie je film, pretože toľko hereckého primitivizmu, režisérskej neschopnosti a kameramanskej nemohúcnosti som ešte naozaj v živote nevidel. Otrasné po všetkých stránkach. Nevadia mi mladí, kreatívni tvorcovia, čo sa s elánom a novátorským prístupom vrhnú spracovať nejakú tému, ktorá mi je úplne cudzia. No to čo natočil Jakub Kroner je absolutná katastrofa. Vrchol diletantizmu. Zo začiatku som mal pocit, že to ani nemyslí vážne. Lenže on to chlapec s týmto produktom vážne myslel. On a všetci ľudia, čo sa projektu "Bratislavafilm" zúčastnili musia byť úplní blázni, keď sa to rozhodli pustiť do kín a vyberať za to od ľudí vstupné. Ja by som sa na to nevydržal druhý krát pozerať, ani keby mi za to platil zlatom. Nevydržal by som už takú kino torturu. Toto je najväčší shit, čo sa kedy na Slovensku natočil. Odpad! ()

Primavera 

všetky recenzie používateľa

"Kto má predsudky voči Bratislave, filmu mu ich upevní." S týmto odporúčaním tých, čo dokument videli, som na film šla. Nečakala som žiadne veľké umelecké hodnoty, nič nadčasové, shakespearovsky dramatické a možno preto som sa dokázala výborne zabaviť, smiala som sa ako do reklamy na nového mobilného operátora. Napriek tomu, že film mapoval len tie tienisté stránky Bratislavy, naďalej mám toto mesto rada, všetko beriem s nadhľadom a neberiem právo Jakubovi Krónerovi vyjadriť filmom svoj uhol pohľadu na Bratislavu. Mňa jeho pohľad naozaj zabavil, možno to chcelo len trošičku viac komplexnosti, dej sa trhal ...Ale aj tak - vďaka zaň. ()

Galéria (2)

Zaujímavosti (11)

  • Prevažná časť filmu sa odohráva na najväčšom slovenskom sídlisku Petržalka. (R4D0)
  • Zuzana Fialová vo filme požíva biely prášok, v skutočnosti išlo len o práškový cukor. (R4D0)
  • Film si prišlo do slovenských kín pozrieť 61 039 divákov. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama