Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bratislavafilm je hraný dokument o dobe ktorý vystihuje, život v súčastnosti. Jeden den v meste z pohľadu Mafiána (Banán (mafstory), Peter Batthyanyi), ďalej z pohľadu taxikára (Jozef Kapec), ktorý prežíva manželskú krízu a život mladého dílera drog (Michal Nemtuda), ktorý žije na "druhej strane" mesta v Petržálke, celý tento príbeh spája cesta človeka, ktorý prichádza do Bratislavy za prácou a jeho predstavy pozostávaju z ideálu veľkomesta. Príbehy sa navzájom prelínajú a vyusťujú do drámy. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (163)

Almásy odpad!

všetky recenzie používateľa

jedna hviezdička by mohla byt este za zuzu ktorá si celý čas robí brutálnu piču zo všetkého. ináč, akože ja som čakal že to bude pruser, ja som nesiel s ocakavanim nic ineho... ale takuto katastrofu som naozaj ani v najhorsom sne necakal. ked sa moze dostat do kin takto technicky NEDOKONCENY film (tie postsynchrony ma zabili...) tak to nie je obraz doby ale produkt doby. ja sa nehrám že žijem v nádhernej bratislave, ale pokial si mam pozriet film o kritike spoločnosti, tak to bude radšej americká krása. a pokiaľ sa má kinematografia uberať týmto smerom a pokiaľ sa majú peniaze dávať takýmto tímom, tak potom R.I.P. slovenský film. ()

marvan 

všetky recenzie používateľa

Jednoznačně největší utrpení na letošním Febiofestu. Tvůrci se prý snažili udělat film pro mladé. Pubertálně namachrovaná póza, která se snaží udělat z lokálního buranství démonické tragično alà Bronx. Formálně to vypadá jako homevideo, prokládané klipově bezduchým obrazovým balastem v rytmu hiphopu. Oproti těmhle velmi slabým momentům bylo ale ve filmu i několik geniálních scének, především ty kde figuroval Mafián a jeho dilinkoidní žena. Být celý film v tomhle duchu, byla by to pětihvězdičková satira. ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Hranica medzi vážnou sociálnou drámou a brutálnym trapasom je špeciálne v slovenskom filme veľmi tenká. No a presne na nej sa kolíše Kronerov ambiciózne sa tváriaci pokus o slovenské Amorres Perros. Či sú vulgárne repliky prenášané známymi slovenskými hercami iba trápne, alebo ilustrujú charakter a vravu slovenskej mládeže a nie príliš inteligentných petržalských malých gangsterov, vie snáď iba rodený Petržalčan, tráviaci všetok svoj voľný čas na ulici. Pije sa vodka s red bullom, šňupe sa koks, jebe sa ostošesť a nadáva ešte viac. Scenáristicky pekne previazané, ale ak by mal mať zahraničný návštevník po Bratislavafilme na nejakom medzinárodnom festivale pocit, že takto vyzerá život na Slovensku, tak to si tento miestami veľmi trápny (Kostelného scény sú vyslovene navyše a nič nehovoriace), ale miestami aj zaujímavý film nechajme radšej doma. Pre mňa menšie guilty pleasure, čo nie je bohvieaká vizitka pre ambiciózne sa tváriacu sociálnu drámu. ()

Autogram odpad!

všetky recenzie používateľa

Kompletná sada nadávok v ústach známych hercov ešte nerobí dobrý film a už vôbec neprezentuje „život v súčasnosti“. Snaha o mafiánsky príbeh má niečo do seba možno v scenári, ale prevedenie je zúfalé. Od amatérov by sa takéto herecké výkony dali pochopiť, ale ostrieľaní herci, a je ich tam dosť, mohli aj pri biednom režisérskom vedení dostať zo seba oveľa viac. Takto to skončilo na úrovni televízneho Mafstory, len komediálna stránka chýba. ()

Janega 

všetky recenzie používateľa

Žijeme v postanarchistickom Slovensku, kde vládne beznádej a prežije len ten, kto má zbraň či baseballovú palicu. Z mužov sa stali vyholení bastardi bažiaci po krvi a zo žien zase štetky. Všetky nadávky boli uzákonené v spisovnom jazyku slovenskom. Toto je akási vízia tvorcov filmu. Hlavným problémom filmu je príbeh, ktorý žiadny nie je. Abstentuje akákoľvek zápletka, sú to len črepiny zo života zopár ľudí, ktoré nie sú nijak dejovo prepletené. Potom sú tu postavy, kde nie je presne určené, ktoré z nich sú hlavné, vedľajšie a kto je vlastne len komparz. Väčšina sa len mihne na 5 minút, dá pár hlášok, pričom v každá veta obsahuje min. 10 nadávavok. A práve na nadávkach sa tieto dialógy zakladajú. Nebyť ich, tak postavy v podstate nemajú ani čo rozprávať. Vyzerá to asi takto "Ako sa ty k***t do p*či máš?" "Na p*ču, robota je na p*ču, počasie je na p*ču, j*b*m na to". Z hereckého obsadenia na pedestiály stojí gay mafián Batthyanyi a sfetovaná Fialová. Keby to bolo myslené ako dokument o problémovej mládeži, tak prosím, ale ako celovečerný film to nefunguje. ()

Galéria (2)

Zaujímavosti (11)

  • Herec Peter Batthyany nemal s úlohou mafiána žiadne problémy, keďže ju dlhodobo hrával v seriály Mafstory (2006). (toi-toi)
  • Dlho pred uvedením filmu do kín sa dostali na verejnosť paparazzi fotky Zuzany Fialovej, ako šňupe. Novinári ju obviňovali z drogovej činnosti a išlo o veľký škandál. Až keď film uzrel svetlo sveta, ukázalo sa, že Zuzanin argument - bola to scéna z filmu - je pravdivý. (matthew.17)
  • Film si prišlo do slovenských kín pozrieť 61 039 divákov. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama