Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bratislavafilm je hraný dokument o dobe ktorý vystihuje, život v súčastnosti. Jeden den v meste z pohľadu Mafiána (Banán (mafstory), Peter Batthyanyi), ďalej z pohľadu taxikára (Jozef Kapec), ktorý prežíva manželskú krízu a život mladého dílera drog (Michal Nemtuda), ktorý žije na "druhej strane" mesta v Petržálke, celý tento príbeh spája cesta človeka, ktorý prichádza do Bratislavy za prácou a jeho predstavy pozostávaju z ideálu veľkomesta. Príbehy sa navzájom prelínajú a vyusťujú do drámy. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (163)

kersten odpad!

všetky recenzie používateľa

Hnus, des, špina, odpad. Tento film znázorňoval že Bratislava je naozaj len pred odpad spoločnosti, asociálov a pre nikoho iného. K tomuto názoru sa aj pridávam, film mi to potvrdil, ale až takto????? a tie vulgárnosti....miestami sa to naozaj nedalo počúvať. Aspoň sa herci nemuseli učiť dlhé repliky lebo okrem vulgárnosti som tam možno tak raz počula ano a nie. ()

rubik1 

všetky recenzie používateľa

Totálne sklamanie. Príbeh žiadny, dej o ničom a tá kamera, to je proste hrôza. 1* dávam ozaj iba za snahu urobiť z tohto filmu dnešný obraz doby (teda aspoň tej bratislavskej) čo sa teda aspoň ako tak podarilo a ešte za prijateľnú stopáž, ktorá tento brak zbytočne nenaťahuje. Bratislavafilm sa nedá kvalitou, strihom, ničím ani len porovnať s "Veľkým rešpektom" ktorý bol tiež točený s minimálnymi financiami, no ten výsledok bol už o niečom inom... ()

Reklama

PEZ 

všetky recenzie používateľa

Prekvapivo dobre! Na to, ze sa jedna o slovensky film, navyse zo sucasnosti a natocil ho Jakub Kroner (zacal, ked mal 18 - hotovy do kin siel, ked mal 22) ako svoj debut, fakt ok. Stopaz je tak akurat, rezisersky styl nie originalny ale pseudo-dokumentarna kamera sa k danej teme vyslovene hodi. Co ma najviac prekvapilo boli uveritelne dialogy napriek silenej stylizacie smerom k petrzalskym "detom ulice" a mafianskeho zargonu. Takisto tempo a strih jednotlivych scen mal hlavu a patu. Co mi naopak vadilo boli niektore herecke vykony. Vyslovene najslabsi bol Peter Batthyany, ktoremu jeho mafiansku rolu nezerem (bohuzial dostal asi najviac priestoru), aj scena s Cistym bola slaba, zato Robo Roth paradny (skoda, ze nemal viac priestoru) a aj Zuzana Fialova hrala pipenku dobre (a to ju moc nemusim). Kratke sceny s Robom Jakabom a Janom Kronerom ok. Rovnako uvod a zaver s Lubom Kostelnym. Zvoleny styl mi nevadil, prave naopak konecne niekto spravil moderny film o sidlisku, navyse z mesta, kde zobrazene miesta dobre poznam, uveril som vacsine situacii, kedze tieto veci sa deju a takito ludia okolo nas ziju. Este raz, slusne dialogy, co pokladam za asi najvacsi plus pri slovenskom filme. Vhodna hudba iba doplnila atmosferu. Veru, som zvedavy na dalsi pocin mladeho Kronera. ()

nessbeal 

všetky recenzie používateľa

Sú filmy, ktoré si pozrieš a za pol roka si nespomenieš o čom film bol, sú filmy, o ktorých poviš, že bol dobrý, bol super, alebo dalo sa, sú filmy, z ktorých si hlášky pamätáš celý svoj život, lebo sú kultové alebo sa ťa priamo dotýkajú. Bratislavafilm, podanie dnešnej doby, ako to tu chodí. Bol som na Bratislavafilm v kine a neľutujem! Film je výborný. 90% ()

joeko13 

všetky recenzie používateľa

pánovi režisérovi sa v mladosti muselo stať niečo nepekné, a preto vo svojej zatrpknutosti vytvoril túto akože drámu, pričom by som skôr povedal, že to bola slabá čierna komédia, ktorá sa hrala na drámu a v konečnom dôsledku vyznela komicky. Čo sa týka deja, tak ten tam bol len akože, v podstate to bol jeden velký zmätok. Ale ako propagandistický film, zobrazujúci ako je Bratislava skazená a ako ju treba "oslobodiť" to splnilo svoj účel, niečo takéto asi urobili aj Amíci pred útokom na Irak, ale ohľadom Bagdadu resp. Sovietsky zväz niečo podobné v 1968 púštal vojakom, aby si mysleli, že nás naozaj idú oslobodiť. Tá jedna hviezdička je za miestami vtipné dialógy. ()

Galéria (2)

Zaujímavosti (11)

  • Film si prišlo do slovenských kín pozrieť 61 039 divákov. (Raccoon.city)
  • Dlho pred uvedením filmu do kín sa dostali na verejnosť paparazzi fotky Zuzany Fialovej, ako šňupe. Novinári ju obviňovali z drogovej činnosti a išlo o veľký škandál. Až keď film uzrel svetlo sveta, ukázalo sa, že Zuzanin argument - bola to scéna z filmu - je pravdivý. (matthew.17)

Reklama

Reklama