Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bratislavafilm je hraný dokument o dobe ktorý vystihuje, život v súčastnosti. Jeden den v meste z pohľadu Mafiána (Banán (mafstory), Peter Batthyanyi), ďalej z pohľadu taxikára (Jozef Kapec), ktorý prežíva manželskú krízu a život mladého dílera drog (Michal Nemtuda), ktorý žije na "druhej strane" mesta v Petržálke, celý tento príbeh spája cesta človeka, ktorý prichádza do Bratislavy za prácou a jeho predstavy pozostávaju z ideálu veľkomesta. Príbehy sa navzájom prelínajú a vyusťujú do drámy. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (163)

BathoryMan 

všetky recenzie používateľa

Pokus o niečo nové v (takmer neexistujúcej) slovenskej kinematografii sa Kronerovi Jr. uprieť nemôže.Obsadenie hlavne nehercov beriem ako plus pre autenticitu celého príbehu ale na druhej strane profíci (hlavne Fialová a Batthyany) sa snažia až moc až to chvílami príde naozaj trápne.Fialová síce svoju postavu naivnej zlatokopky zahrala dokonale ale po chvíli jej prítomnosť už vážne začne liezť nanervy a Batthyany tu iba rozvynul svoju postavu z Mafstory.pretože tam jeho Banán asi nedostal dostatočný priestor na realizáciu.O obsadení rapperov z Petržalky(Čistýchov,Miki Mora...) sa radšej už nebudem vyjadrovať vôbec.Zato niektorý neherci milo prekvapili(mladý taxikár čo preživa manželskú krízu pôsobil presvedčivo ) a samozrejme vždy skvelý Robo Roth tu tiež exceloval.A tiež niektoré epizodne postavy mali dostať viac priestoru(Janko Kroner ako životom unavený taxikár bol vrcholom filmu)!!!Záver trochu mierne sklamanie vynahradil ale nezbavil som sa aj tak pocitu že celé sa to dalo natočiť podstatne lepšie.Ale mladý Kroner ma talent...takže nabudúce to možno dopadne lepšie a poprosím potom menej toho Hip - Hopu:)) A koho druhá strana (Petržalka)zaujala tak odporúčam si pozrieť výbornú komediu:http://www.csfd.cz/film/250946-velky-respekt/. ()

senyor 

všetky recenzie používateľa

Asi do polovice som reálne zvažoval, že si to zaslúži plný kotol. Potom dostala čoraz viac priestoru dostávať mafiánska linka, ktorá vo filme pôsobí ako päsť na oko a z veľkej časti zabíja autenticitu celého počinu a moje nadšenie začalo vyprchávať. Keď raz točím na ručnú kameru príbehy z ulice, do textov a beatov Druhej Strany, s nehercami, ktorí zjavne skôr prezentujú vlastnú realitu, než hrajú, tak tam nezavolám prehrávajúceho Batthyanyho, aby hral Banána z Mafstory. A to musím ešte povedať, že Fialová, ktorú ako herečku ozaj nemusím, mi na tej mafiánskej story vadila najmenej, skôr ju zachraňovala. Na margo toho ale treba objektívne povedať, že práve prítomnosť týchto hercov zrejme zaistila filmu širšiu publicitu a dodala punc komerčnosti, takže si ho prišiel asi pozrieť aj niekto viac, než len tí, o ktoých to celé je. Dokonca aj tá hudba Druhej Strany, ktorú nemám rád práve kvôli primitívnemu podaniu, mi do filmu pasovala hudobne, tematicky aj textovo. Plusom filmu je určite jeho koncept- pokus o slovenskú Magnóliu alebo skôr BA Crash síce pôsobí miestami kostrbato a nedomyslene, ale v zaspatej slovenskej kinematografii je totálne unikátny a celkom ma navnadil na vzhliadnutie poslendého Kronerovho filmu, s charizmatickým Nemtudom v hlavnej úlohe- Love. Bratislavafilm je najúprimnejší, najtrefnejší a podľa mňa aj najlepší výtvor slovenského filmu za posledných x rokov a hoci je v mnohých ohľadoch nedokonalý a nevyzretý a určite naplno nevyužíva svoj potenciál, 4* mu dávam s čistým svedomím. 75% ()

Reklama

slunicko2 

všetky recenzie používateľa

Depka z Bratislavy aneb Neboj sa Stanka, si stále rovnako tučná a vôbec nie si pekná. 1) Asi bude vhodné se úvodem zmínit o tom, že ve filmu je vše v souladu - příběh, režie, kamera, lokace, rapování - zapadá to do sebe a vytváří kompaktní celek. 22letý Jakub Kroner se ve svém debutu pokusil o generační lokálně zakotvenou výpověď - netuším, zdali úspěšně nebo neúspěšně. 2) Podobný slovník jsem naposledny slyšel od svých spolutrpitelů během základní vojenské služby...pár let to už bude. Dialogy se místy pohybují na hranici srozumitelnosti. 3) Text distributora je jako obvykle úplně mimo. 4) Petržalku jsem při svých častých pobytech v Bratislavě nikdy nenavštívil...a tuším, že to tak i zůstane. 5) Stručně řečeno - nelíbí se mi, co film představuje, život, jaký předvádí, ani jak to činí. ()

Phillo 

všetky recenzie používateľa

Najlepšia slovenská komédia posledných rokov. Totálna naivita a nulová výpoveď, ktorá Bratislavčana jedine rozosmeje a z Kostelného postavy spraví nakoniec tú najmúdrejšiu a najreálnejšiu. Ako večerný seriál by to mohlo fungovať, najmä kvôli ako tak zaujímavému vizuálu a známym lokalitám. Pochybujem, že ešte v nejakom filme uvidím svoje sídlisko :) . Bratislavafilm je presne tým, na čo vyzerá už podľa traileru. Prepálenou "výpoveďou o skurvenej spoločnosti", ktorá pôsobí smiešne a trápne zároveň. ()

Janega 

všetky recenzie používateľa

Žijeme v postanarchistickom Slovensku, kde vládne beznádej a prežije len ten, kto má zbraň či baseballovú palicu. Z mužov sa stali vyholení bastardi bažiaci po krvi a zo žien zase štetky. Všetky nadávky boli uzákonené v spisovnom jazyku slovenskom. Toto je akási vízia tvorcov filmu. Hlavným problémom filmu je príbeh, ktorý žiadny nie je. Abstentuje akákoľvek zápletka, sú to len črepiny zo života zopár ľudí, ktoré nie sú nijak dejovo prepletené. Potom sú tu postavy, kde nie je presne určené, ktoré z nich sú hlavné, vedľajšie a kto je vlastne len komparz. Väčšina sa len mihne na 5 minút, dá pár hlášok, pričom v každá veta obsahuje min. 10 nadávavok. A práve na nadávkach sa tieto dialógy zakladajú. Nebyť ich, tak postavy v podstate nemajú ani čo rozprávať. Vyzerá to asi takto "Ako sa ty k***t do p*či máš?" "Na p*ču, robota je na p*ču, počasie je na p*ču, j*b*m na to". Z hereckého obsadenia na pedestiály stojí gay mafián Batthyanyi a sfetovaná Fialová. Keby to bolo myslené ako dokument o problémovej mládeži, tak prosím, ale ako celovečerný film to nefunguje. ()

Galéria (2)

Zaujímavosti (11)

  • Film si prišlo do slovenských kín pozrieť 61 039 divákov. (Raccoon.city)
  • Zuzana Fialová vo filme požíva biely prášok, v skutočnosti išlo len o práškový cukor. (R4D0)

Reklama

Reklama