Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Thriller určený divákom, pre ktorých bol Da Vinciho kód iba začiatkom. Mladá archeologička pátra po skrytých tajomstvách templárskych rytierov... Keď sa Mira Sorvinová ako manhattanská archeologička Tess Chaykinová stane svedkyňou krádeže podivného predmetu z Metropolitného múzea, ktorý ulúpia štyria muži na koňoch odetí v brnení templárskych rytierov a ozbrojení mečmi, jej život sa obráti hore nohami. Nasledujúce udalosti ju spolu so špeciálnym agentom FBI Seanom Daleym zavedú na fantastickú a dobrodružnú cestu, precestujú Turecko i Grécko a na záver príde k šokujúcemu odhaleniu vo Vatikáne... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (86)

Ironfood 

všetky recenzie používateľa

Další z filmů snažících se něco vytěžit z popularity Indiana Jonese, Šifry mistra Leonarda, templářů a tak vůbec. Na televizní záležitost je to celkem snesitelné, nic mě tam příliš neodpuzovalo (teda krom toho policisty) ani nepohoršovalo. Mira Sorvino sice nenaplňuje mé představy archeoložky alá Indy, ale celkem dobře se na ni kouká. Každopádně mi přišlo zbytečné rozdělovat to na dvě části. Zas tak napínavé, aby si člověk udělal čas i na druhý díl, to fakt není (takže jsem pochopitelně viděl jen ten první:-)). Navíc si myslím, že by se to jednoho filmu klidně vešlo a bylo by to aspoň svižnější. ()

kabul 

všetky recenzie používateľa

Hodnotím 2*, čo ma dosť mrzí vzhľadom na skoro perfektnú knižnú predlohu. Námet je zaujímavý, čo je ale v tomto prípade dosť irelevantné, keďže je to iba sfilmovaná kniha, i keď z dosť veľkými rozdiemi (ako to už býva zvykom). Celkovo hodnotiť dej nemá zmysel, ale nebyť knihy tak práve za ten by som dal lepšie hodotenie. ()

Reklama

Smok 

všetky recenzie používateľa

Téma sama o sebe zaujímavá je vyslovene sprznená lacným televíznym spracovaním, čo by však nevadilo až tak ako samotné prekrúcanie historických faktov natiahnuté na stopáž á la Rosamunde Pilcher. Keď vidím takéto nepresné vykladanie histórie, tak sa mi vo vrecku otvára nožík rybka. Vrcholom bolo vidieť templárov v krúžkovom brnení s mečmi plávať zo stroskotanej lode - dobrí plavci to museli byť... ()

artas 

všetky recenzie používateľa

Toto je jedna neuveriteľná zlátanina. Ako sa dívam na tie vykonštruované situácie, počúvam naivné dialógy a trikrát prekrútenú históriu neviem či to dopozerám do konca. Sám sebe sa čudujem že som tomu nedal odpad, ale to sa ešte možno zmení. Toľko nezmyselných filmov sa už natočilo o Templárskom ráde, že sa všetci členovia rádu určite v hroboch otáčajú. Ani National Treasure nebola perla filmov, ale ten aspoň bol zábavný, akčný, občas napínavý hoci nezmyslov tam bolo tiež dosť. Páni Foley a Garber to už fakt musíte hrať v niečom takom? Ako ... idem kradnúť dekóder, tak budem šaškovať na koňoch v brnení a len tak zo zábavy, zahluším poliša, aby som narobil čo najväčší rozruch a upútaval na seba pozornosť. A potom útla archeologička, zrazu preborníčka v rytierských súbojoch zrazí biskupskou palicou stokilového chlapa... a čo tak fyzikálny zákon akcie a reakcie? Policajt zo zväšenej snímky zachytenej priemyselnou kamerou ihneď identifikuje že žena má topánky veľkosti 40 a ešte k tomu rozdieľna veľkosť oproti druhej nohe. Obdivujem ako sa odrazu všetko darí dešifrovať a kde nepomáha logika tam sa zjaví horiaci kríž. Je zjavné že ide o vykrádačku Da Vinciho kódu, ešte aj tá ruská zlátanina Súboj o poklad templárov sa snažila byť v niečom originálna. ()

Emmet

všetky recenzie používateľa

Bděte lidé bděte! Jak tento film může mít 41%. Zatím nebudu hodnotit, protože nemám shlédlou druhou část. Ta by, ale musela být lepší než Forest Gump a American History X dohromady, aby se nezařadila mezi mých TOP 10 nejhorších filmů. Takovou snůšku keců jsem už dlouho neviděl. Každý krok paní profesorky, doktorky, docentky a já nevím čeho všeho byl naprosto dokonale předvídatelný. Nevěřím, že to řeknu, ale radši Hannu Montanu ,než znovu tohle. Jak mohli proboha herečku, která má oscara a Omara Sharifa přesvědčit aby hráli v takové hovadině. V skutku to je něco čemu jestli dám po shlédnutí druhé části aspoň jednu hvězdičku, tak si tento film dám do oblíbených. (To se naštěstí nemůže povést) ()

Galéria (20)

Zaujímavosti (2)

  • Adaptácia románu Raymonda Khouryho - "Posledný templár" (The Last Templar). (Smok)
  • Román Poslední templář byl debutem Raymonda Khouryho a na listině bestsellerů New York Timesu se udržel 22 týdnů. (hippyman)

Reklama

Reklama