Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Dráma
  • Komédia
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenzie (80)

plagát

Prezident v pořadí (2016) (seriál) 

Viac ľudí tu v komentároch prirovnáva túto sériu k House of Cards. Áno, na prvý pohľad to tak vyzerať môže, avšak ide o niečo úplne iné. Akurát že v oboch prípadoch sa dostal k moci nikým nevolený prezident, ale tam všetka podobnosť končí. Tom Kirkman je úplný opak Franka Underwooda a to ako povahou, tak v ambíciách. Takže pre plné pochopenie o čom tento seriál je, vezmite si House of Cards a na miesto Franka postavte Matku Terezu.

plagát

Stranger Things (2016) (seriál) 

Hodnotím všetky tri videné série ako celok. Prvá séria nemám čo vytknúť. Ale čím ďalej, tým kvalita klesala stále viac. Chápem, hrali tam deti, ktoré majú aj iné veci na práci ako boj s príšerami. Ale po tom, čo všetko si už prežili by som od nich očakával iné správanie tvárou v tvár nebezpečenstva a smrti. Hlavne v tretej sérii už prívlastok horor nemá čo hľadať. Potvori a ich správanie už bolo okukané z predchádzajúcich častí, zato decká sa správali akoby sa prvý raz stretli s niečím horším ako defekt na bicykli.

plagát

Greyhound: Bitka o Atlantik (2020) 

Veľkolepé, napínavé a pritom neuveriteľne nudné. Príbehu by strašne pomohlo bližšie zoznámenie s kapitánom a posádkou lode. A pritom na začiatku nato akýsi priestor vytvorený bol. Samotné bitky boli spracované bravúrne, ale z celého filmu som mal pocit,že pozerám nejaký cinematic k hre. A že by to bola dobrá hra. Ale na plnohodnotný film to zďaleka nestačí.

plagát

Proč? 13x proto - Série 4 (2020) (séria) 

Tak ako to pútavo začalo, tak to obrovským sklamaním skončilo. Na jednej strane nočné a denné mory všetkých aktérov činu predchádzajúcej serie, na druhej strane nikto z nich neprevzal zodpovednosť za svoje činy. Tak ako bola druhá séria pokračovaním prvej, tretia a štvrtá sú o niečom úplne inom, iný príbeh na rovnakom mieste. Dokonca ani postavy neboli rovnaké ako v prvých dvoch sériách. A tá obrovská homo propaganda bolo niečo neskutočné. Kto sa aspoň trochu správal normálne, z toho spravili homosexuálna, a to aj napriek tomu, že v prvých sériách bol čisto hetero. Zato heteráči mali každí nejaký psychický problém. A všetci to brali úplne samozrejme a prirodzene. Ako keby tvorcovia potrebovali naplniť kvóty z každého spektra.

plagát

Agenti S.H.I.E.L.D. (2013) (seriál) 

Váhal som medzi tromi a štyrmi. Seriál to vôbec nie je zlý, väčšina epizód je zaujímavých, príbeh ktorý sa začal rozvíjať okolo 10. epizódy pútavý, vzťahy medzi postavami slušné. Ale, a je to podľa mňa veľké ale, ktoré začalo 17. (alebo to bola 16.?) epizódou. Seriál sa mohol krásne ukončiť, prípadne ďať šancu novej sérií (nie naťahovať túto jednu), vzťah Warda a Sky umožnil fantazírovanie ako ďalej. Ale nie, ďalej sa to naťahuje, zamotáva a mám tušáka, že ešte príde k výmene rolí medzi klaďasmi a záporákmi. Nuž, treba sa nechať prekvapiť a dúfam, že po tomto už druhá séria nebude. Nech si vezmú príklad z Last Resort, jedna séria čo stála zato...

plagát

Let (2012) 

Zbytočne dlhé, zopár pasáží mohlo byť vynechaných. Film by sa mi viac páčil, ak by bol formou vyšetrovania a právnických kľučiek, ako protialkoholická agitácia.

plagát

24 (2001) (seriál) 

Oceňujem spôsob rozprávania príbehu, hodinové rozloženie má niečo do seba... čo mi ale vrcholne prekáža je maximálne stupidné konanie postáv....hodnotím po 17. časti 1. série. Uvidím ako to bude v ďalších častiach a možno zmením názor, ale ziatiaľ nič moc.

plagát

Hviezdne vojny VI - Návrat Jediho (1983) 

Nebudem hodnotiť technické spracovanie...a to bolo na svoj čas fakt dobré. Príbeh bol tiež v pohode, všetkých 6 epizód malo niečo do seba... Ale čo mi fakt vadilo a vadilo mi to na celej tejto trilogii, boli totálne nesympatickí herci, hlavne predstaviteľ Luka a aj Leia mohla byť lepšie obsadená... na Padmé sa ani trochu nechytá. No a v neposledom rade, totálna stupidita niektorých postáv, ktoré sa správali absolútne nelogicky k situácií v ktorej sa nachádzali. Preto ma fakt prekvapuje tak vysoké hodnotenie filmu...to čo ponúkal sa dalo využiť omnoho efektnejšie, a aj v tej dobe keď film vznikol.

plagát

Traja mušketieri (2011) 

bavil som sa, teda ucel to splnilo...kniznu predlohu neriesim, ak si chcem potrpiet na originalitu, pozriem si verziu zo '61 film sa na nic nehra a nikto teda nemoze ocakavat nejake narocne temy, pripadne vaznu logickost... uz z traileru bola jasne o co sa bude jednat, takze kto si prisiel po to iste co ja, sklamany nezostane