Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Pred štyridsiatimi rokmi sa mali štyria špičkoví testovací piloti Frank Corvin (Clint Eastwood), Hawk Hawkins (Tommy Lee Jones), Jerry O'Neill (Donald Sutherland) a Tank Sullivan (James Garner) stať prvou posádkou, ktorá mala zblízka uvidieť matku Zem z chladného vesmíru. Zhodou okolností a vďaka neprajnosti podlého nadriadeného Boba Gersona (James Cromwell) ich však predbehla opica a oni takmer upadli do zabudnutia. Azda osud, možno náhoda, no najmä Frank to však chceli inak. Niečo sa totiž za tie roky zmenilo... Dnes na orbite krúži starý ruský komunikačný satelit, ktorý sa pokazil a hrozí nekontrolovateľným pádom do zemskej atmosféry na obývané územie. Je viac než jasné, že satelit mal pôvodne i iné, prísne tajné, poslanie. Súčasťou navádzacieho systému tejto družice je starý americký systém, ktorý kedysi navrhol práve Frank - a pretože ide o starú technológiu, môže katastrofe zabrániť len tím pamätníkov. Štvoricu bývalých kozmonautov požiadajú, aby za menej než tridsať dní absolvovali prípravu a náročné fyzické testy a mohli byť vystrelení na obežnú dráhu, kde by sa pokúsili opraviť satelit a zabrániť najhoršiemu. Niektoré vplyvné kruhy však majú záujem celú misiu zhatiť... Úžasné a fascinujúce dobrodružstvo na obežnej dráhe okolo Zeme sa práve začína! (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

TV spot

Recenzie (287)

Z0oMb3E 

všetky recenzie používateľa

Ivanovi Ivanovičovi Ivanovovi, zdatnému 125 kilový traktoristovi a vynikajúcemu hráčovi na balalajku hrozí, že nedostane dráždivú ememesku od svojej rovnako zdatnej polovičky, zlievačky vzácnych kovov Nadeždy. Putinov hlas z rádia oznamuje vyčkať kým vytiahne zo šopy staré Akáčko, že mu leží na srdci ivanova erekcia a vysiela posla dobrej vôle so žiadosťou o pomoc. Na žiadosť o pomoc odpovedá NASA: Národná Agentúra Seniorov a Alzheimeristov. Tá pre zmenu vysiela do vesmíru to najlepšie čo ešte žije. Putin tajne dúfa, že Alzheimeristi sa nekuknú ani doľava ani doprava a budú s prižmúrenými očami krútiť drôtiky. Nastal tu však problém so všetečnou hamurgerožrútskou povahou a zakorenenou potrebou sebaobetovania sa ihneď po vlasteneckom prejave... Klintovi to už na staré kolená začína pekne jebať a točí jednu sračku za druhou s tým istým morálnym posolstvom: I inkontinentné vykopávky s nohavicami po bradavky sú ešte ľudia, ktorý dokážu oškrieť lak na aute ak pred prechodom nepribrzdíte. Tešme sa, na budúce do vesmíru poletia a svet zachránia tehotné ženy, autisti alebo paraplegici chce to len v Holyúde vyvinúť silnejšiu lobby. ()

petaspur 

všetky recenzie používateľa

Neváhám dát pět. Dědci jsou ve skvělý formě a ukazujou nám, že člověk se nemění. Byli frajeři už za mlada a zůstalo jim to. Dostali na starý kolena šanci proletět se v raketoplánu a rozhodně si to užili. Já jsem si to užil s nima, když už Eastwood zase jednou nerežíroval utahanej, dokonalej, nudnej a cenama ověnčenej film. ()

Reklama

classic 

všetky recenzie používateľa

„Vesmírni kovboji” sú v podstate už dedkovia, poberajúci starobné dôchodky, pričom pred rovnými štyridsiatimi rokmi, t. j. v roku 1958 patrili medzi absolútnu špičku stíhacích pilotov ("PROJEKT Daedalus"), predovšetkým plukovníci: Francis D. "Frank" Corvin a William "Hawk" Hawkins, ktorí mali vskutku ozaj veľkú príležitosť - pozrieť sa na vlastné oči do vesmíru, ale kvôli čomu sa tak nakoniec nestalo, sa musíte presvedčiť úplne sami, keď ešte k tomu aj navrch uvidíte, « KTO » ich nahradil... ? V súčasnosti si nevie dať NASA rady s komunikačným satelitom Ikon, ktorý vypustil Sovietsky zväz v roku 1986 na orbitu, no teraz, po 14. rokoch, sa nečakane pokazil. Zrejme majú Amíci vážne dôvody pomôcť im ho opraviť, inak by sa v tejto veci tak intenzívne neangažovali, však ? Táto MISIA s názvom STS 200 má na to iba 30 dní, aby sa vôbec pripravila na let, namiesto, štandardných, dvanástich mesiacov. A obzvlášť pre Franka sa jedná o deligátnu záležitosť, keďže práve táto družica obsahuje jeho skonštruovaný, riadiací systém Skylab, o to viac ho to škrie ! A ak poprípade ešte vstúpi i do atmosféry, všetci sa máme po riti ! Každým dňom klesá o 8 000 metrov, tak aby ste sa už rýchlejšie poponáhľali, vážení páni ! Celkový tým sa skladá z kvarteta, keď citované dve esá, dopĺňajú ďalší dvaja starci - letový Ing. Jerry O'Neill a navigátor "Tank" Sullivan, čiže, vesmírne dobrodružstvo môže odštartovať... / Clint Eastwood ako astronaut v sedemdesiatke a v raketopláne ? Áno, je to bezpochyby pravda-nehynúca ! A zase nielen iba to, kedy na všetko dohliada opäť i za kamerou, že nakrúca čosi sakramentské nové, čo sa nazýva science-fiction, s čím doteraz nemá žiadne skúsenosti, veď sa neustále iba samým westernom a thrillerom venoval, o to lepšie sa s takouto látkou potom sám popasoval, lebo to musela byť veľká výzva... ?! Zaujímavý, filmový projekt, ktorý sa určite každý deň len tak nevidí, keď miestami zaznamenávam » rušivý strih« Joela Coxa, čo trochu zamrzí, ale zase posledný záber z „Mesiaca” , mi akosi vyčaril úsmev na tvári. Jedná sa o akýsi senilný, kinematografický počin, ktorý je čímsi strašne podnetný, asi tým samotným, iniciatívnym zvukom, ktorý má neuveriteľnú dynamiku alebo, žeby touto pohodovou partiou starkých ? ()

Lima 

všetky recenzie používateľa

Byla radost sledovat, jak si ústřední čtyřka herecky užívá, ale z účasti starých chlapů na obtížném kosmonautickém výcviku šlo vymáčknout mnohem víc humorných situací, ve vážně míněné druhé půli už na ně nezbylo místo. Poslední třetina se sice tváří jako drama o přežití, ale závěrečný záběr na povrch měsíce dokazuje, že to Eastwood zas tak vážně nebral. ()

Djkoma 

všetky recenzie používateľa

Oddechový snímek, která se tváří jako víc než průměrný film se staršími herci. Tím však je a všichni zúčastnění ať chtějí nebo nechtějí hrají ve filmu, který působí trochu jako klišé (mladí piloti nedostanou šanci a po letech jim je šance dána, protože nikdo neumí to co oni ... satisfakce? Mimo tom už jim není 20cet...). Herecké obsazení snad lehce vynahrazuje tento pocit a Clint Eastwood ani neumí zahrát něco špatně. Donald Sutherland s Jamesem Garnerem působí trochu jako třetí kolo u vozu, protože Clint společně s Tommy Lee Jonesem dostávají největší prostor a ostatní jsou jen v pár prostřizích nebo pro pár sexistických vtípků. Film na jedno podívání a pak už asi nikdy více... ()

Galéria (40)

Zaujímavosti (19)

  • Práce na vizuálních efektech byla pro Clinta Eastwooda mimořádně frustrující, protože od natočení filmu Ohnivá liška (1982) nepracoval na žádném snímku, v němž by vizuální efekty hrály tak důležitou roli. (ClintEastwood)
  • Film se natáčel v Los Angeles a okolí. Školení herců probíhalo v Johnsonově kosmickém středisku v Texasu a v Kennedyho kosmickém středisku na mysu Canaveral na Floridě. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama