Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva prchající vězňové jsou při přepadení rodinného domku vyrušeni ozbrojeným sousedem a v nouzi s sebou vezmou osmiletého Filipa jako rukojmí. Nečekaný výlet se chlapci začne líbit - honičky v kradených autech, skrývání se před komicky neschopnými pronásledovateli (Clint Eastwood, Laura Dern). Až do chvíle, kdy jeden z vězňů, primitiv a surovec, začne ohrožovat jeho život. Sympatickému Butchovi (Kevin Costner) nezbývá, než "kolegu" zlikvidovat. A pak už jedou jen dva - a mezi vězněm a jeho dobrovolným rukojmím vzniká silné pouto přátelství a snad i něco víc... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (446)

Indiana 

všetky recenzie používateľa

Na dnešní dobu už pro mnohé asi trochu pomalé vyprávění o sblížení malého kluka a jeho únosce, ale mně se to líbilo. Citlivá road movie, ve které na útěku před zákonem výborný Kevin Costner učí osmiletého jehovistu, jak si užít dětství jako správný kluk a v patách přitom mají ostřílenýho Eastwooda. 80% ()

Lima 

všetky recenzie používateľa

Eastwood místama dokazuje smysl pro absurdní humor, režijně je velice jistý a Costner s pivní cejchou jako sympatický zločinec mu to rozhodně nekazí. Vykreslení Costnera jako v podstatě přecitlivého psychouše je velice působivé, ale hlavně z Costnerovy strany brilantně zahrané. Buďme rádi za každý originální thriller, jako je tento. ()

Reklama

MontyBrogan 

všetky recenzie používateľa

Niekedy je to len nostalgia a niekedy tie filmy z detstva ohúria rovnako aj po rokoch. Snáď nemusím písať, ktorý prípad je toto. Clint na chvíľu zabudol na svoje ego a obsadil sa len do vedľajšej role. Stvárnil tu však štandardne spravodlivého drsňáka, po jeho boku ale bola navyše Laura Dern, ukecaná ako zvyčajne, no prvýkrát mi pripadala aj sexy. Hlavnú dejovú líniu tvoril charizmatický záporák Costner s malým chlapcom, ktorý nebol autista ako v iných filmoch, ktoré chcú zaujať podobne nepravdepodobným vzťahom, ale jehovista, čiže stačilo, aby mu jeho skúsenejší spoločník otvoril oči. Film je hlavne výborne napísaný, do toho už ďalšie klady (napríklad pohodovosť road-movie) pôsobia skôr ako čerešnička na torte. Taká pridaná hodnota, ktorá ma mohla uistiť v najvyššom hodnotení. ()

Vitex 

všetky recenzie používateľa

Kdysi můj nejoblíbenější film s dalším a dalším shlédnutím neztrácí své kouzlo. Až teď jsem si všiml také toho, jak je to velmi vkusná a sebevědomá parodie na klasické drsňácké detektivky, ve kterých pan režisér hrával. V nádherném natahovaném závěru jsem sice (narozdíl od minulých let) uronil už jenom jednou, ale přesto to byl znovu velký zážitek. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

"Ak by sme boli v dokonalom svete, tak by sme už dávno všetko prečesávali". "Ak by sme boli v dokonalom svete, tak by sa niečo také vôbec nestalo". Ale čoby. Iba v dokonalom svete predsa existujú zločinci s charakterom silnejším, ako majú bežní "bezúhonní" občania. V dokonalom svete, ktorý sa nazýva film a ktorý pre jeho dokonalosť tak milujeme. Silná sociálna kritika sa vynie filmom ako had, ktorý dokáže poriadne poštípať občas nejakou fackou, občas ranou päsťou, alebo hneď streľbou. Možno by nemusela byť tak doslovná, možno by agent FBI v kvádre nemusel byť taký prvoplánový idiot, ale je to už 20 rokov staré a vtedy sme ešte neboli takí cynici, ako dnes a radi sme si poplakali. Vplyv výchovy dieťaťa je ale stále rovnako smerodatný pre jeho život. Bolo a bude to tak vždy. Takže to výročie oslávime plným zásahom. ()

Galéria (64)

Zaujímavosti (13)

  • Většina aut ve filmu byla vypůjčena z muzea. (don corleone)

Reklama

Reklama