Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva prchající vězňové jsou při přepadení rodinného domku vyrušeni ozbrojeným sousedem a v nouzi s sebou vezmou osmiletého Filipa jako rukojmí. Nečekaný výlet se chlapci začne líbit - honičky v kradených autech, skrývání se před komicky neschopnými pronásledovateli (Clint Eastwood, Laura Dern). Až do chvíle, kdy jeden z vězňů, primitiv a surovec, začne ohrožovat jeho život. Sympatickému Butchovi (Kevin Costner) nezbývá, než "kolegu" zlikvidovat. A pak už jedou jen dva - a mezi vězněm a jeho dobrovolným rukojmím vzniká silné pouto přátelství a snad i něco víc... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (446)

tron 

všetky recenzie používateľa

Dobrý námet (trestanec na úteku sa spriatelí s malým chlapcom a v stopách je im nekompromisný šerif), priemerný scenár a unavená réžia tradične nezáživného Clinta Eastwooda. Ako Costner, tak Eastwood je veľký nracis a tak si do filmu dal veľmi veľkú úlohu. Chlapec je fajn, no Laura Dern sa nezmôže na nič viac, len kopanec medzi nohy (ale zlému a hlúpemu agentovi FBI, takže je to asi v poriadku). Snímka s nevýrazným dejom sa nesie v pomalej, príjemne horúcej atmosfére, na ktorej je sympatické jej bránenie sa štandardnému žánrovému zaradeniu a neuchyľovanie sa k stereotypným riešeniam a odsudzovaniu/deleniu dobro/zlo. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

"Ak by sme boli v dokonalom svete, tak by sme už dávno všetko prečesávali". "Ak by sme boli v dokonalom svete, tak by sa niečo také vôbec nestalo". Ale čoby. Iba v dokonalom svete predsa existujú zločinci s charakterom silnejším, ako majú bežní "bezúhonní" občania. V dokonalom svete, ktorý sa nazýva film a ktorý pre jeho dokonalosť tak milujeme. Silná sociálna kritika sa vynie filmom ako had, ktorý dokáže poriadne poštípať občas nejakou fackou, občas ranou päsťou, alebo hneď streľbou. Možno by nemusela byť tak doslovná, možno by agent FBI v kvádre nemusel byť taký prvoplánový idiot, ale je to už 20 rokov staré a vtedy sme ešte neboli takí cynici, ako dnes a radi sme si poplakali. Vplyv výchovy dieťaťa je ale stále rovnako smerodatný pre jeho život. Bolo a bude to tak vždy. Takže to výročie oslávime plným zásahom. ()

Reklama

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Clint Eastwood dostal na režírovanie chuť a rok po úspešných Nezmieriteľných natočil ďalší majstrovský kúsok. Rola trestanca na úteku, ktorý má dobré srdce a vysoké IQ, sadla Costnerovi ako uliata a keď nepočítam jeho výborný western Tanec s vlkmi, tak je to jeho najlepšia filmová úloha. Silná dráma s naozaj smutným záverom. Kapesníky nutné. 90%. ()

Falko 

všetky recenzie používateľa

Vzdy som mal rad takzvane "road-movie" zanre, kde su nejaki utecenci prenasledovani bud policajtmi alebo banditmi. Prikladom by som mohol pripomenut Spielbergov SUGARLANDSKY EXPRES (1974), BONNIE A CLYDE (1967), THELMA A LOUISE (1991) alebo UTEK DO MEXIKA (1994) a mnoho podobnych filmov a preto si nemoze odomna Dokonaly svet aj napriek malym nedostatkom v strede filmu zasluzit menej, ako 5 *. Tie male nedostatky mam na mysli, spomalene tempo napinavych alebo humornych zaberov, za to zaver filmu sa mi velmi pacil, aj ked to Costner predsa len trosku prehnal. Clint Eastwood je rovnako skvely herec, ako aj reziser a vydrzalo mu to az dodnes, za to Kevinovi Costnerovi prave od tohto filmu neustale klesala popularita, ktoru sa mu podarilo nadobudnut filmami TANEC S VLKMI (1990), KRAL ZBOJNIKU: ROBIN HOOD (1991) alebo OSOBNY STRAZCA (1992)... 09.09.2010 _______ Kevin Costner - (Robert ´Butch´ Haynes) +++ Clint Eastwood - (Red Garnett) +++ Laura Dern - (Sally Gerber) +++ T.J. Lowther - (Phillip ´Buzz´ Perry) +++ Keith Szarabajka - (Terry Pugh) +++ Leo Burmester - (Tom Adler) +++ Bruce McGill - (Paul Saunders) +++ Produkcia: Clint Eastwood +++ Hudba: Lennie Niehaus +++ Nemecka Cinema - 100% ()

Lima 

všetky recenzie používateľa

Eastwood místama dokazuje smysl pro absurdní humor, režijně je velice jistý a Costner s pivní cejchou jako sympatický zločinec mu to rozhodně nekazí. Vykreslení Costnera jako v podstatě přecitlivého psychouše je velice působivé, ale hlavně z Costnerovy strany brilantně zahrané. Buďme rádi za každý originální thriller, jako je tento. ()

Galéria (64)

Zaujímavosti (13)

  • Způsob přilepení úst černošské rodiny lepící páskou se záběr od záběru mění. (Dvojirakri)

Reklama

Reklama