Reklama

Reklama

Rockfish

Animovaný / Krátkometrážny / Sci-Fi
USA, 2003, 9 min

Réžia:

Tim Miller

Scenár:

Tim Miller

Hrajú:

Greg Berg

Muž, ktorý je na mimozemskej planéte, sa snaží ísť za svojim cieľom - chytením unikajúcej gigantickej ryby. (mysiak)

Recenzie (21)

Jordan 

všetky recenzie používateľa

vcelku súhlasím s Velemírom, s tým, že pridám jednu hviezdičku, pretože ako akási exhibícia 3D animácie mi to prišlo ako vcelku šikovne urobené - samozrejme, že príbeh okrem nápadu sci-fi rybačky nemá extra nič na ponúknutie, ale animácia celkom svižná, vcelku nie zlé bohužiaľ vďaka prílišnému dbaniu na formu priemerné cvičenie ()

bartias 

všetky recenzie používateľa

Ve sci-fi světě, který vypadá podobně postapokalypticky jako australské pouště z Šíleného Maxe, vyráží drsný rybář v doprovodu svého psíkovitého stvoření na lov gigantické ryby, jež žije kdesi v zemském povrchu. Animace je příjemně stylizovaná, atmosféra připomíná komikové příběhy Burtona a Cyba, pochopitelně nechybí situační gagy. Rockfish potěší každého s divokou fantazií. ()

Reklama

Velemír 

všetky recenzie používateľa

Prázdné formalistní cvičení v 3D animaci... Pardón, ale tenhle kousek na mě působil, jakoby se grafik pokoušel o svižný akční příběh (což dost možná skutečně platí), ale zamrzl u vizuality (která je sice místy \"bombastická\", ale, mám-li tedy zhodnotit alespoň tu, pak pro mě zoufale bez gravitace - čti: \"bez dynamiky, charisma, koulí...\" - a tím pádem jaksi impotentní!)... Ale hlavně: obsah se vytratil! - Co zůstalo, je fůra nelogičností a sladkých, podbízivých klišé (třebas i myšlených upřímně, ale ve finále působících falešně a bezduše)... Škoda! Už Melies dokázal svým výtvorům přes všechen formalistní základ vdechnout víc života a nadčasové sci-fi zábavnosti! ()

tron 

všetky recenzie používateľa

K tomuto 9-minútovému filmu som sa dostal náhodou, keď som písal článok o chystaných filmoch Vina Diesela a narazil som v jeho filmografii na film, v ktorom by rád hral. Akýsi ROCKFISH. Vôbec som nevedel, o čo ide, ale čakal som akčný triler o mafiánskom zabijakovi s prezývkou Rockfish. Potom som vypátral, že režisérom je neznámy Tom Miller. A odtiaľ bol len kúsok k zisteniu, že rovnaký Tom Miller v roku 2003 už jeden film s takým názvom nakrútil. Krátkometrážny. Takže film, v ktorom by si rád zahral Diesel (ak teda opakujem vznikne, tento komentár vzniká v marci 2010 a zatiaľ to skôr vyzerá na to, že nie, aspoň nie v najbližších piatich rokoch), bude, pravdepodobne, celovečernou verziou. A musím povedať „WOW!“ a dodať „a prečo nie, dofrasa“. Nie je to geniálne (ale mňa máloktorý krátkometrážny počin zaujme) a rozhodne to vykráda koho vládze (finálna „explózia zvnútra“ mi pripomenula najskôr Jonáša, ktorého kedysi prehltla veľryba a následne spôsob likvidácie ústredného monštra v závere prvých MUŽOV V ČIERNOM, plus to má veľa z DUNY a CHVENIA), ale po vizuálnej stránke ma to oslovilo, páčil sa mi hlavný hrdina (rola akoby Vinovi písaná na svalnaté mlčanlivé telo, navyše sa dej odohráva v prostredí, pripomínajúcom jeho ČIERNOČIERNU TMU) aj jeho zvierací (alebo aký) kamarát... a nielenže si to viem dobre/ľahko predstaviť ako normálny hraný film (asi som zabudol dodať, že kraťas je animovaný), ale aj CHCEM. Potenciál to má... teoreticky... uvidíme... či by ten nápad vystačil na hodinu a pol... ťažko povedať. Kraťas nájdete na YouTube. ()

PetrPan 

všetky recenzie používateľa

Lov monumentální příšery ne nepodobné červíkovi z Duny či potvoře z Chvění..krátká epizoda plná akce i napětí, výborné animace, okořeněná špetkou patosu v podobě ochočeného psíka-démona či co co to bylo - z mé strany spokojenost, jeden by neřekl, že režisér tety Luisy dokáže vytvořit takhle vydařenou a strhující jednohubku. ()

Galéria (2)

Reklama

Reklama