Reklama

Reklama

Madisonské mosty

  • Česko Madisonské mosty (viac)
TV spot

Obsahy(1)

Súrodenci Carolyn a Michael s právnikom riešia pozostalosť po matke Francesce. Prekvapí ich jej žiadosť byť spopolnená a rozprášená z neďalekého mostu. Potom však medzi jej vecami objavia závet istého Roberta Kincaida, ktorý si prial presne to isté. Keď sa v jednom z matkiných listov dozvedia, že Francesca mala kedysi s Kincaidom krátku známosť, začítajú sa do jej denníkov... (RTVS)

(viac)

Videá (1)

TV spot

Recenzie (530)

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Dvaja, ktorí sa náhodne stretli, štyri dni, ktoré spolu prežili a výsledkom je film, ktorý síce rozdelil užívateľov ČSFD na dve protichodné skupiny, ale tú, ktorú zasiahol, zasiahol do čierneho. Už som viackrát písal, že problémom pri písaní komentárov k romantickým filmom je, že pisateľ pri nich odkrýva časť seba. A pretože špeciálne u tohto filmu nemám o to záujem, napíšem iba, že nikdy predtým a ani potom som nevidel tak skvelý, do detailov zvládnutý herecký výkon, aký predviedla Meryl Streep. Že Clint na chvíľu opustil úlohy drsných policajtov, pištoľníkov a pomstiteľov a vo svojom filme, ktorý vynikajúcim spôsobom aj režíroval, si uveriteľným spôsobom zahral nový typ postavy. Že aj pri opakovanom zhliadnutí si môže divák vychutnať skvelé dialógy a ponoriť sa do príbehu aj vďaka dobre vybranej hudbe. Že film okrem zážitku samotného ponúka viacero možností na zamyslenie sa a hľadanie vlastnej odpovede na nadhodené otázky. Že obsahuje scény, ktoré ani po rokoch nevymiznú z pamäti. Že je to film, ktorý zaslúžene patrí do mojej stovky najobľúbenejších. ()

CheGuevara 

všetky recenzie používateľa

Tento film zasáhl moji duši a to proklatě hluboko. Měli na sebe jen čtyři dny a i když věděli, že se už nikdy víc neuvídí, tak se do sebe vášnivě zamilovali. Jenom ten náměť ve mě vyvolá notnou dávku nostalgie. Retrospektivní styl vyprávění je zvolen velice vkusně a rozhodně je to oživení v jinak neakčním ději. Eastwoodovi ke stvoření tohoto masterpiecu stačilo opravdu málo - jeden dům, postarší ženu a ještě staršího světáka a samozřejmě osudovou lásku. Většina by z těchto ingrediencí udělala nevýraznou a sladkobolnou limonádu. Ale Eastwood není ledajaký režisér. Dokázal vykouzlit velmi emočně silný film. Netvrdím, že každý tenhle film vydýchá, a tak kdo je spíše na filmy, kde se stane za ty dvě hodiny, přeci jen víc, tak ať se tomuto filmu zdaleka vyhne. Scénář je naprosto vyšperkován vynikajícími živými dialogy, kde překvapivě nechybí ani nutný konflikt. Vykreslení postav je dokonalé. Někdo by řekl, že je to příliš nudný i na komorní konverzační snímek, ale v každém jejich slovu lze najít tolik emocí, které zůstanou povrchnímu divákovi skryty. Bravurní herecké výkony jenom podtrhují velikost tohoto díla. Na tento film jen tak nezapomenu a scénu v dešti si budu pamatovat až do konce života. ()

Reklama

eLeR 

všetky recenzie používateľa

Myslím, že ja sa nikdy neocitnem v situácii, v ktorej sa ocitla Francesca. Ale keby som sa predsa len ocitla, urobila by som presne to čo ona. Musela to byť neskutočná sila, keď toto všetko dokázali štyri dni. Veľmi skutočný a silný film. A tomu dojímavému koncu dávam 10 hviezd. Meryl famózna a muzika tiež. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Staré sny boli dobré sny. Síce mi nevyšli, ale mal som ich rád.“ Zaujímavý milostný vzťah medzi dvoma zrelými, starnúcimi ľuďmi, ktorí vedia, čo od života chcú (Eastwood mal v tom čase 65, Streep "len" 46, ale kinematografia zažila už vyššie vekové rozdiely, viď. Saturn 3 alebo Pasca s Connerym). Okrem výkonov ústrednej dvojice oceníte peknú výpravu, dojemné rámcovanie scénami zo súčasnosti a prekvapivo o nič nezaujímavejším mini-príbehom o dcérach a synoch. V neposlednom rade oceníte strhujúci, dojemný záver o tom, že niekedy stačí iba otvoriť dvere na aute (ale aj o tom, že tento zdanlivo primitívny úkon môže byť neskutočne ťažký, až nad ľudské sily). Už keď som Madisonské mosty videl prvý raz v polovici 90. rokov, hlboko na mňa zapôsobili. ()

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

Čekal jsem romantiku, ale ne takový slaďák. Clint to ovšem opět dokázal bez problému ukočírovat, ono se to ostatně točí, když si vzal k ruce Meryl Steepovou. Zpočátku jsem byl mírně v rozpacích že nejdrsnější borec filmových dějin, který disponuje úškleblem jímž posílá zlosyny nemilosrdně do horoucích pekel, prožívá romantické poblouznění. V dnešní době vzniká nepřeberné množství romantických snímků (prakticky ve všech hraje Jennifer Aniston ve dvojici s nějakým akčním tvrďákem), upřímně ale jejich kvalita a opodstatnění ani zdaleka nesahá Madisonským mostům ani po kotníky. Clint je prostě Pan Vypravěč. 70% ()

Galéria (58)

Zaujímavosti (29)

  • Film se natáčel chronologicky. (casyy)
  • V divadelnom uvedení "Madisonské mosty" v Buenos Aires si hlavnú mužskú rolu zahral známy argentínsky herec Facundo Arana. (matthew.17)

Reklama

Reklama