Reklama

Reklama

Madisonské mosty

  • Česko Madisonské mosty (viac)
TV spot

Obsahy(1)

Súrodenci Carolyn a Michael s právnikom riešia pozostalosť po matke Francesce. Prekvapí ich jej žiadosť byť spopolnená a rozprášená z neďalekého mostu. Potom však medzi jej vecami objavia závet istého Roberta Kincaida, ktorý si prial presne to isté. Keď sa v jednom z matkiných listov dozvedia, že Francesca mala kedysi s Kincaidom krátku známosť, začítajú sa do jej denníkov... (RTVS)

(viac)

Videá (1)

TV spot

Recenzie (530)

tron 

všetky recenzie používateľa

„Staré sny boli dobré sny. Síce mi nevyšli, ale mal som ich rád.“ Zaujímavý milostný vzťah medzi dvoma zrelými, starnúcimi ľuďmi, ktorí vedia, čo od života chcú (Eastwood mal v tom čase 65, Streep "len" 46, ale kinematografia zažila už vyššie vekové rozdiely, viď. Saturn 3 alebo Pasca s Connerym). Okrem výkonov ústrednej dvojice oceníte peknú výpravu, dojemné rámcovanie scénami zo súčasnosti a prekvapivo o nič nezaujímavejším mini-príbehom o dcérach a synoch. V neposlednom rade oceníte strhujúci, dojemný záver o tom, že niekedy stačí iba otvoriť dvere na aute (ale aj o tom, že tento zdanlivo primitívny úkon môže byť neskutočne ťažký, až nad ľudské sily). Už keď som Madisonské mosty videl prvý raz v polovici 90. rokov, hlboko na mňa zapôsobili. ()

Madison 

všetky recenzie používateľa

Znovu sa dostávam do situácie, keď snímke v podstate nemám čo vytknúť, je úplne odovzdaná divákovi, nežná a úprimná, nepoznám lepších hercov - ako Meryl Streep a Clint Eastwood - ktorí by väčšmi hrali na city, pretože v očiach nešťastnej Francescy sa odzrkadľuje bolesť celého sveta, hudba je podmanivá, čaru prírody sa nedá odolať a predsa....... tých melancholických dialógov bolo na mňa príliš, to množstvo vrúcnych pohľadov sa nedá zniesť a ten koniec bol krásny a neznesiteľný zároveň. Nechápem, prečo sa Easwood pri strihaní filmu viac nečinil, pretože toto je presne moja šálka kávy, ktorú si pri sentimentálnej chvíľke dokážem dať aj trikrát za deň. 70% ()

Reklama

silentname 

všetky recenzie používateľa

Musím povedať, že je to radosť nájsť kvalitný romantický film, ktorý skutočne dokáže správne zaujať a vytvoriť vynikajúcu atmosféru. "The Bridges Of Madison County" by som zaradil presne do tejto kategórie. Čo ma na filme skutočne dostalo bola jeho výborne plynúca atmosféra, ktorá ma držala celý čas. Clint Eastwood a Meryl Streep fungujú podľa mňa dokopy skutočne vynikajúco, vedia tomu dať správne emócie, vyzerajú spolu veľmi prirodzene a všetky situácie pôsobia na mňa veľmi úprimne a prirodzene. Chémia tam správne funguje. A ich dialógy pôsobia maximálne uveriteľne. Rozumiete situácii, do ktorej sa obaja dostali a spôsob, ktorým sa stavajú ku všetkému je veľmi dobré. A nakoľko je to to, na čo sa film najviac sústredí, je skvele, že tento element zvládli na jednotku. Rovnako skvele aj film vyzerá. Môžem sa na tie exteriéry pozerať donekonečna a byť z nich nadšený. Úvod ma síce trošku nebral a rovnako mi vadilo, že miestami prestrihávame scénky minulosti a súčasnosti a sú veľmi krátke. Viem, o čo tvorcom šlo a celkom to funguje, no nemôžem povedať, že by som radšej ostal s Francescou a Robertom počas celého filmu. Tento film dokazuje, že romantické filmy sa môžu páčiť aj mužom. A spôsobia, že gýč typu The Choice, človek dokáže neznášať ešte viac. Neviem čo viac by som povedal, pre mňa je toto vynikajúci film. A určite si ho niekedy pozriem opäť. Hodnotenie: A ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Naprosto ultimatni romantarna, ale i kdyz je to fakt silnej dojak, obzvlast s blizicim se koncem, Clint nijak zvlast netlaci na pilu, nesnazi se s divaka zdimat city a o to je film pusobivejsi. Pribeh je hodne jednoduchej, odehravajici se hlavne behem ctyr dni, kdy se hlavni dvojka postupne poznava, ale jelikoz Clint je dobrej herec, navic tady je fakt perfektni a dokonce se uspesne zbavil toho svyho drsnackyho vyrazu a hraje tu docela odlisnou postavu a vzal si k sobe, sice ne nejak extra velkou kocku, ale herecky jeste o tridu lepsi Streep, dokaze to ty dve hodiny zaujmout, dojmout a nenudit. ()

Phobia 

všetky recenzie používateľa

Ježíšku na křížku, nešlo to udělat nejméně o půl hodiny kratší? Oblíbený film mojí mamky, ale já jsem ještě nedospěla do věku, kdy bych byla nadšená z roztahaných romantických cajdáků. Absence děje byla vyvážena pitváním vzájemných vztahů, psychologie a romantika - o nic jiného nejde. Jednoznačným kladem je obsazení superherečky Meryl Streep, Clint Eastwood se taky za svůj výkon nemusí stydět (ani za ten v režisérském křesle), ale prostě musím strhnout ty dvě hvězdičky za neúnosně dlouhou nudu. 55% EDIT: Po letech už mi to nepřišlo až tolik nudné, ovšem důvod k navýšení počtu hvězdiček nevidím. Procenta přihodím a na třetí sledování počkám nějakých deset let - co asi budu říkat coby usedlá, sedřená čtyřicátnice, najdou u mě Meryl, Clint a jejich hormony více pochopení? 66% ()

Galéria (58)

Zaujímavosti (29)

  • O hlavní ženské roli se rozhodlo ve chvíli, kdy se k projektu přidal jako režisér Clint Eastwood. Obsadit Meryl Streepovou byl podle jeho slov nápad jeho matky. (casyy)
  • Shodou okolností jméno Francesci Johnsonové, kterou ztvárnila Meryl Streepová, připomíná dva z nejbližších lidí režiséra Clinta Eastwooda: Francesca je křestní jméno jeho druhé nejmladší dcery a Eastwoodova první žena se za svobodna jmenovala Johnsonová. (casyy)

Reklama

Reklama