Reklama

Reklama

Boku no kanodžo wa saibógu

  • Japonsko 僕の彼女はサイボ-グ (viac)

Obsahy(1)

22. november 2007: Osamotený študent Jiro Kitamura (Keisuke Koide) má narodeniny, no jediný darček dostal sám od seba. V tento deň sa ale stane niečo neočakávané - stretne dievča svojich snov (Haruka Ayase), ktoré však ešte tú noc zmizne bez stopy.
22. november 2008: Jiro oslavuje narodeniny a znovu stretáva tajomnú dievčinu. Teraz však zistí celú pravdu: Kráska je cyborg z budúcnosti, vytvorený iba pre jeho potreby. Je krásna, má nadprirodzené schopnosti a pre Jirove šťastie by urobila čokoľvek. Má ale jednu chybičku: Nevie cítiť a opätovať lásku. Podarí sa Jirovi naučiť ju ľúbiť? (koba)

(viac)

Recenzie (85)

Madison 

všetky recenzie používateľa

Úprimná pocta americkým Terminátorom a Umelej inteligencii v prekrásnom japonskom balení. Cyborg Girl predstavuje presne to, po čom túžia milovníci robotických príbehov doplnené občasnými romantickými situáciami a bezhraničnou ľudskou prítomnosťou. Znamenitá symbióza iskrivej komédie, nenaplnenej lásky a vážneho sci-fi námetu, ktorý vôbec nevyvoláva úsmevné momenty, ale s prekvapivou naliehavosťou ťaží z faktu, že diváka jednotlivé metafory a symboly prinútia premýšľať. Časové prelínanie bolo delikátne, predzáverečná scéna emocionálne vyvrcholila, aby sa pred koncom znovu vzniesla na hladinu precízna ľahkosť a nadnesenosť. Tento film vo mne zanechal toľko dojmov, toľko myšlienok a nových pohľadov, že som si ho zamilovala od chvíle prvých kradmých pohľadov medzi hlavnými postavami skrz jemné nevyhnutné náznaky mužského pohlavia pobádaného žiarlivosťou a túžbou vlastniť niečo, čo napriek obavám patrí len jemu, až po tlkot srdca, slzy a zovretie rúk vo chvíli potencionálnej smrti. Všetko mi tu pripomínalo spomínané americké trháky s dokonalým pretavením do ,,umelej strojovej budúcnosti". Prenádherné japonské sci-fi. Priam nemožne bezchybný film, v ktorom by som márne hľadala chyby, až natoľko som uveličená. ()

jojinecko 

všetky recenzie používateľa

2,5*/5 Čo to chcelo byť??? Začína to ako nejaký light filmík, pridáva sa "japonská groteska", všetci prehrávajú až des..asi to bude komédia, trochu akčná..nieee, zvážnieva sa, môžme si pozrieť citlivo nasmímanú retrospektívu na detstvo hlavného hrdinu, plnú atmosférických obrazov, slzy sa tisnú..aby prišlo zemetrasenia ako od Emmericha, všetko je v troskách, riadna apokalypsa, do toho sfi-fi po roku 2100 a divná robotická romantika nakoniec...Uf! Nič proti filmovému a originálnemu filmovému eklektizmu a žánrovým presahom- naopak vyhľadávam ich a mám ich rád! No film Cyborg Girl je zložený z čiastočiek mozaiky (niektorých skutočne extrémne vydarených), ktoré síce zaujmú, ale ani náhodou nedržia pri sebe. A keď už ich chce režisér "akože zlepiť", tak to pôsobí umelo, násilne a vypočítavo. Sympatická šikmoočka sa ešte dala zniesť, ale herectvo hlavného hrdinu a zvyšku je, diplomaticky povedané, dosť zlé. Na papieri ten film vyzeral nesporne zaujímavo a originálne, idea preniesť ho na plátno nebola márna.. ...ale NIEKDE sa každopádne stala chyba! ()

Reklama

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to perfektná romanticky ladená sci-fi komédia. Má výborný príbeh o mladíkovi, ktorý žije svojim každodenným nudným osamelým životom a to aj na svoje narodeniny, ktoré znovu oslavuje sám, ale zoznámi sa s krásnou mladou ženou, ktorej sa viditeľne páči, no ešte tú noc odíde a už sa neukáže. Keď po roku znovu sám oslavuje narodeniny, žena jeho snov ho opäť navštívi, ale sa dozvie, že je cyborg a jeho staršia verzia ju poslal z budúcnosti, aby ho chránila, ale aj aby sa učila životu ľudí a stala sa človekom, pokiaľ to len bude možné. Lenže ich zvláštny vzťah okrem príjemných čakajú aj ťažké chvíle. Spracovanie je perfektné, už celá úvodná časť pôsobí dobrým, ale nie až tak výnimočným dojmom, no to sa plne zmení počas nasledujúcich narodenín o rok neskôr a už je to vynikajúce, necelá polovica filmu sa ešte nesie v komediálnom duchu a myslím, že potenciál tejto témy je pri tomto žánri plne využitý, jedna skvelá situácia strieda druhú, v strednej časti sa to zase trochu zhorší, ale skutočne len o trochu a posledná tretina je už skutočne perfektná, film už prejde hlavne do drámy a už sa naplno ukáže, aký je celý tento príbeh výnimočný, keďže už vidno, ako všetky tieto časové línie na seba nadväzujú a tu som skutočne nadšený. Čo sa týka jednotlivých žánrov, tak to dopadlo snáď dokonalo, tých výrazných je tu dosť, sci-fi, komédia, romantický, dráma, no nájdu sa tu aj časti z katastrofického a nejaká tá akcia a nielen, že všetky fungujú skvelo, ale vôbec sa nerušia, práve naopak, vynikajúco sa dopĺňajú. Ako komédia je to perfektné, je tu množstvo výborných vtipných scén, pričom vedie nezabudnuteľná cesta do školy a scény s učiteľom, aj napriek tomu, že jeden z dvojice je cyborg sa vydarila aj romantika a ten zvyšok tiež v ničom nezaostáva a hlavne v poslednej tretine je tá dramatická línia vynikajúca. Herecké obsadenie je perfektné, hlavný hrdina Keisuke Koide si ma síce sám o sebe zase až tak moc nezískal, ale tu to vôbec nie je problém, pretože práve jeho typ postavy a hereckého výkonu do tohto typu filmu skvelo sedí, k tomu úžasná Haruka Ayase vo svojej najlepšej úlohe a spolu vytvorili túto skvelú dvojicu. Na nich to celé stojí a už nikto nemá moc priestoru, ale aj tak si ešte pochvalu zaslúži hlavne Megumi Sato za postavu učiteľa. Réžia a technická stránka sú vynikajúce, Kwak Jae-Young aj v japonskej produkcii vytvoril takéto perfektné dielo, ktoré za jeho klasikami prakticky v ničom nezaostáva, až na pár slabších efektov, o ktoré mi ale aj tak moc nejde je to prvotriedna práca po všetkých stránkach. A k tomu ešte výborná hudba. Som skutočne nadšený, o plnom hodnotení tu nemusím ani chvíľu premýšľať, úžasný film. 87% ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Jeden z najkrajších filmov aké som v poslednom čase videl. Pripadal som si ako v nejakej knihe od Haruki Murakamiho. Kwak po ťažkopádnom windstrucku a hlúpom my mighty princess natočil neskutočne krásny film o cestovaní časom, prelínaní dvoch rozdielnych svetov, zemetrasení, minulosti, láske a robotovi. Hlavny hrdina je sympatický rovnako aj robotka v podaní fenomenálnej Haruke Ayase. Emotívna rovina je ku koncu neskutočne silná, a naopak začiatok je neskutočne krásne odľahčený typických Kwakovským humorom, ktorý tu ale funguje dokonale. Nemám žiadne väčšie výhrady. ďalší z neskutočných filmov. A apokalypsa alá Kwak mi príde omnoho skutočnejšia a menej hrajúca sa na efekt. Majster rozprávač opäť vyrozprával príbeh ktorý ma rozosmial a pohladil na duši. bravo. ()

May 

všetky recenzie používateľa

Cyborg Girl zacina jako pohadkova romanticka komedie, ktera ackoliv vykrada reziserovu predchozi 'trilogii' klasicke korejske romantiky temer do puntiku, funguje uzasne, ne-li lepe nez originaly; kupodivu. Funguje tak az do chvile, kdy se stane neco, co je naprosto stupidni a bohuzel naprosto typicke pro Kwak Jae-yeonga aneb rezisera, ktery rozjede uzasnou lovestory aby ji pak uslapal nesnesitelnou prekombinovanosti, ktera nebere ani pul ohledu na pravdepodobnost uskutecneni a prosty fakt, ze tem obycejnym vecem, kterymi to zacalo v MSG, zadne casove klicky, apokalypsy, wuxia boje, cool policejni prestrelky ani ubrecene konce roztahane pres pul filmu nikdy nemuzou sahat ani po kotniky. ()

Galéria (11)

Zaujímavosti (1)

Reklama

Reklama