Reklama

Reklama

Dorian Gray

Trailer

Dorian Gray (Ben Barnes) bol mladý anglický aristokrat, ktorému v živote nič nechýbalo. Mal krásnu tvár, peniaze a vedel, ako na ženy. Mal však obrovský strach zo starnutia. Až sa jedného dňa rozhodol, že si nechá urobiť portrét a vysloví tajné želanie – chce aby zaňho starol obraz. Jeho želanie sa začne plniť. Dorianovi zostáva tvár nevinného mládenca, zatiaľ čo obraz nesie stopy času a všetkých hriechov, ktorých sa dopustil. Žiadne tajomstvo sa však nedá ukrývať naveky a minulosť ho po rokoch doháňa v podobe Basila Hallwarda a brata dievčaťa, ktorej smrť kedysi spôsobil. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (466)

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Konečně jsem se setkal s filmem, který se nejvíc přiblížil knížce. Škoda jenom, že z Doriana udělali šukací nástroj. On to všecko dělal tak trošku z jiných důvodů. Každopádně Colin Firth neměl chybu! Já ho měl zažitýho jako takovýho tatíka, co dokáže ztvárnit hlavně ty sympatický úlohy, ale tady fakt překvapil. Zmar, hříchy, drogy. Tehdejší doba na tohle byla hodně zvláštní. ()

Němi 

všetky recenzie používateľa

Asi bych i tusil o co reziser usiloval, ac toho dosahl tak napul. 'Opijejici' atmosferu, fajn nedobovou hudbu, i jeden dva dobre herecke vykony do filmu dostal, osudovost a silne momenty temer vubec. Ke vsemu mu kameraman vsechno pokazil levnym tv-stylem, kdy i ta spina vypada navonene. Presto musim film ocenit. V mnoha smerech je krasne cynicky a podvratny. __ Knihu jsem necetl a v nahledu na film to dela asi jen plus. Budis trochu nepravem 4 hvezda za story, z ktere jsem znal jen nejzakladnejsi myslenku. ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Osobne si myslím, že veľmi slušné spracovanie kvázi nesfilmovateľnej knihy. Ale takých nesfilmovateľných záležitostí sme tu už mali neúrekom a ono skôr ide o formulku tých kritikov, ktorí chcú byť zaujímaví za každú cenu. Moja najväčšia výhrada ani nesmeruje k tvorcom ako skôr k osobnému poznaniu, že toto bola látka vhodná pre Universal v 30. rokoch alebo Hammer o niečo neskôr. Dočkali sme sa ale niečoho podobného od MGM v 1945, žiaľ ako to dopadlo, som ešte nezistil. Inak casting taktiež nedopadol vôbec zle, Firth a Barnes sú uveriteľní a do svojich úloch zažratí. Grayov hneď dvojitý prerod by sa ale možno hodil viac do seriálového rozprávania. Skok po veľkej časovej medzere je až príliš zjednodušujúci, celkom by ma zaujímalo, ako prežíval Gray svoje nočné mory a vyvíjala sa jeho psychika aj v týchto dobách. 70% ()

Slartibarkfast 

všetky recenzie používateľa

Docela zevrudné převyprávění Wildeovy novely, kde mladý a krásný muž ukryje svou smrtelnost do obrazu a ten stárne a strádá místo něj, zatímco on zůstává mladým. Notoricky známý příběh anglického spisovatele, který je vskutku originální. Nemyslím si, že by scénář sám byl nějak silný, ale dosti zajímavý. Nicméně průměrné podání už tak známého díla z něj dělá slabší snímek, který se nedočkal většího ohlasu, i když herecké obsazení není až tak neznámé. Na kostru původního díla je namontováno něco navíc a ze samotného Doriana dělá jen požitkáře, který by ojel vskutku cokoliv, co se hýbe a vykouřil i smotanou ponožku. Znehodnocení postavy ale ani tak neubírá moc, a tak hodnotím lepším průměrem za výborný výkon Firtha. Příjemné pokoukání, ale nic geniálního. 65% ()

Madison 

všetky recenzie používateľa

Forma bezcitne prebila obsah, ale túto pohromu som dokázala odpustiť bez väčších problémov, pretože tá forma je skvelá. Škoda, že ľahkomyselný scenár nenesie v sebe hĺbku, aby každá postava dokázala diváka bezprostredne strhnúť svojím utrpením či bolesťou, ale je typicky komerčne zostrihaný, zrýchlený a skratkovitý. Ben Barnes zahral duševné šialenstvo svojej postavy Doriana Graya bez ťažkostí, ale veľkú zásluhu na tom majú hororové strašidelné prvky, atmosféra pohŕdavej anglickej aristokracie v spojení s túžbou po plnosti života, láskou, zradou či nenávisťou. Toto je typ existenčných námetov, ktoré ma vždy dostanú, keby bola snímka viac sugestívna (niečo na štýl Coppolovho Draculu), drsná, obsahovo hlbšia, bola by som nadšená. Kto ma najviac očaril, je nádherné herecké stvorenie Rachel Hurd-Wood, ktorá si už rovnako nevinné žieňa, uväznené v mužskej vášni, zahrala v Parfém: Príbeh vraha. Škoda, že ju na plátne so zaujímavými príbehmi nevidím častejšie. ()

Galéria (342)

Zaujímavosti (10)

  • Jedná sa o druhý film herečky Rachel Hurd-Wood (Sybil Vane), v ktorom má hlavná mužská postava večný život. Prvým bol Peter Pan (2003). (odmocnina)
  • Film sa začal natáčať v lete roku 2008 v Ealing Studios a mestských častiach Londýna, dokončený bol v októbri. (Greenpeacak)
  • Film financovala Národná lotéria prostredníctvom UK Film Council's Priemere Fund a to sumou 500 000 libier. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama