Reklama

Reklama

Druhý muž

  • Slovensko Iný muž (festivalový názov) (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Peter a Lisa žijú roky v pevnom manželskom zväzku. Ona je úspešná dizajnérka obuvi, on vedie vlastnú firmu. Lisa práve slávnostne predstavuje svoju aktuálnu kolekciu. Pri večeri je však nesvoja, vyhýbavá. Kladie manželovi otázky ako „Myslíš, že dvaja ľudia môžu žiť spolu po celý život? Nikdy si sa nechcel vyspať s inou ženou?“. Peter sa pokúša nájsť odpovede na ceste do Talianska. Tam sa zoznámi so šarmantným Ralphom, ktorý je Lisinin milenec. Ale Ralph má vlastné tajomstvá.

Dráma o klasickom ľúbostnom trojuholníku, ktorý výrazne presahuje obvyklú šablónovitú tému cudzoložstva. Príbeh sa rozvinie a skúma podstatu neprvoplánovej žiarlivosti, ale aj straty a odpustenia. Napätie sa stupňuje. Vzniká zvláštna emocionálna a estetická kombinácia túžby a posadnutosti. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (82)

JohnSmith 

všetky recenzie používateľa

Zjistit po smrti manželky, že měla milence, musí být další rána. Odpustit a zapomenout nebo to dát sežrat aspoň milenci? Neeson se rozhodl pro druhou variantu a postupem času zjistil, že ten milenec je vlastně ubožák, co si jen na něco hraje. To je snad ještě horší zjištění. Neeson standardně dobrý, Banderas neskutečně slizký, ale tak to asi mělo být, aby nebudil moc velké sympatie. ()

Dale 

všetky recenzie používateľa

Film akosi o ničom, alebo som aspoň nepochopil konanie Neesonovej postavy a o čo mu vlastne išlo. Takisto dosť zvláštne spracovanie od režiséra, keď po úvode zrazu vidíme ako Neeson vyhadzuje šaty zo skrine a netušíme, čo sa stalo, či Linney odišla alebo zomrela. Zrejme chcel byť originálny a nie všetko polopatisticky predhadzovať divákom, no stačil by aj titulok "O 6 mesiacov neskôr", lebo netušíme, či je to na druhý deň po predchádzajúcej scéne alebo po roku. A Neeson mohol zahrať smútiaceho manžela aj o čosi lepšie, lebo to skôr vyzeralo, že sa smeje a nie plače. No on prišiel o svoju Natašu až rok po natočení tohto filmu, takže to vtedy asi nevedel tak precítiť. ()

Reklama

Jino 

všetky recenzie používateľa

Příběhová linie je zajimavá jen do poloviny filmu, od té chvíle schází nějaký větší záchytný bod. Naštěstí má Druhý muž daleko lepší herecké obsazení. Zejména Liam Neeson ve své roli vyniká nad všechny postavy a bezkonkurenčně dělá z tohoto dramatu koukatelnější snímek než jakým ve skutečnosti je. 55% ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Richard Eyre si napísal celkom zaujímavý, ale nie príliš hutný scenár, ktorý si aj sám zrežíroval. Bohužial k nemu nedal žiadnu pridanú hodnotu, film pôsobí príliš televízne. Hviezdni herci si zejme chceli zahrať v niečom zaujímavom, ale iba tak pre vlastné potešenie, bez túžby po nejakých oceneniach alebo diváckom záujme. Zaujímavý je nápad s retrospektívami Laury Linney, čím sa o jej postave dozvieme pomerne málo, ale možno to bol zámer tvorcov, aby sme si ju dotvorili sami. ()

Pekisan 

všetky recenzie používateľa

V provom rade musim pochvalit tempo. Na zaciatku nam reziser Eyre ani neda poriadnu sancu zoznamit sa s postavami a uz je vsetko inak. Neskor sa tempo zvolni, co vsak skvelo koresponduje s naladou hlavneho aktera. Dalej pochvalim sposob rozpravania. Vacsina dolezitych zmien je dlho nenapadne naznacovana, cim dostava divak sancu premyslat, kym mu nasledne nie je vsetko jasne ozrejmene. Tato forma komunikacie s potencionalnymi sledovacmi je v dnesnej dobe polopatistickeho a pre istotu 2-3 krat opakovaneho, velmi ojedinela. A mna velmi tesila. Este mi neda reagovat na niektore komentare. Takze nikto sa s nikym neskamaratil (bassator) a ziadna rodinna selanka sa nekonala (tolko k honajzovi a jeho oku skusenho divaka). ()

Galéria (35)

Zaujímavosti (6)

  • Veľký kasový prepadák, ktorý zarobil len 1 milión dolárov, hoci rozpočet bol 15 miliónov. (Arsenal83)

Reklama

Reklama