Reklama

Reklama

Druhý muž

  • Slovensko Iný muž (festivalový názov) (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Peter a Lisa žijú roky v pevnom manželskom zväzku. Ona je úspešná dizajnérka obuvi, on vedie vlastnú firmu. Lisa práve slávnostne predstavuje svoju aktuálnu kolekciu. Pri večeri je však nesvoja, vyhýbavá. Kladie manželovi otázky ako „Myslíš, že dvaja ľudia môžu žiť spolu po celý život? Nikdy si sa nechcel vyspať s inou ženou?“. Peter sa pokúša nájsť odpovede na ceste do Talianska. Tam sa zoznámi so šarmantným Ralphom, ktorý je Lisinin milenec. Ale Ralph má vlastné tajomstvá.

Dráma o klasickom ľúbostnom trojuholníku, ktorý výrazne presahuje obvyklú šablónovitú tému cudzoložstva. Príbeh sa rozvinie a skúma podstatu neprvoplánovej žiarlivosti, ale aj straty a odpustenia. Napätie sa stupňuje. Vzniká zvláštna emocionálna a estetická kombinácia túžby a posadnutosti. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (82)

Dale 

všetky recenzie používateľa

Film akosi o ničom, alebo som aspoň nepochopil konanie Neesonovej postavy a o čo mu vlastne išlo. Takisto dosť zvláštne spracovanie od režiséra, keď po úvode zrazu vidíme ako Neeson vyhadzuje šaty zo skrine a netušíme, čo sa stalo, či Linney odišla alebo zomrela. Zrejme chcel byť originálny a nie všetko polopatisticky predhadzovať divákom, no stačil by aj titulok "O 6 mesiacov neskôr", lebo netušíme, či je to na druhý deň po predchádzajúcej scéne alebo po roku. A Neeson mohol zahrať smútiaceho manžela aj o čosi lepšie, lebo to skôr vyzeralo, že sa smeje a nie plače. No on prišiel o svoju Natašu až rok po natočení tohto filmu, takže to vtedy asi nevedel tak precítiť. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Richard Eyre si napísal celkom zaujímavý, ale nie príliš hutný scenár, ktorý si aj sám zrežíroval. Bohužial k nemu nedal žiadnu pridanú hodnotu, film pôsobí príliš televízne. Hviezdni herci si zejme chceli zahrať v niečom zaujímavom, ale iba tak pre vlastné potešenie, bez túžby po nejakých oceneniach alebo diváckom záujme. Zaujímavý je nápad s retrospektívami Laury Linney, čím sa o jej postave dozvieme pomerne málo, ale možno to bol zámer tvorcov, aby sme si ju dotvorili sami. ()

Reklama

Phillo 

všetky recenzie používateľa

Príklad toho, že isté témy možno omielať stále dokola a formálne v podstate stále rovnako, no aj tak budú mať vždy čo ponúknuť. Konkrétne v tomto prípade skvele hrajúce herecké osadenstvo, dobrú hudbu a niekoľko naozaj silných momentov. Eyre to zvláda na jednotku, momenty aj celok graduje dokonale, dokonca pri konečnej "poslednej" večeri som mal zimomriavky. Avšak skutočnosť, že z celkových 90 minút má aký taký emocionálny podklad asi tak posledných 20 min, nemôžem ísť s hodnotením vyššie. A to hrá Laura Linney ako o život a Liam Neeson chytá druhý (resp. pre mňa zaujímavejší) herecký dych. 65% (MFF Bratislava 08) ()

Big Bear 

všetky recenzie používateľa

Tenhle film, ačkoliv by mohl být velmi silným dramatem bohužel nevyužil potenciálu z celkem zajímavého námětu. Je to komorní záležitost zahraná prakticky v pěti lidech, přičemž hlavní tíhu příběhu nese Neeson a Banderas. Oba se snažili, oba byli dokonce dobře zvoleni pro své role, ale o stupňujícím se napětí v milostném trojúhelníku nemůže být ani řeč. Šachová partie (jako už mnohokrát) mohla být právě tím napínacím mechanismem, ale zde vrcholem napětí bylo strhnutí figur rukou... Slibované téma odpuštění je zde také ztvárněno lacině a ne zrovna věrohodně... Film tak spíše zklamal. Škoda..* * ()

Galéria (35)

Zaujímavosti (6)

  • Veľký kasový prepadák, ktorý zarobil len 1 milión dolárov, hoci rozpočet bol 15 miliónov. (Arsenal83)

Reklama

Reklama