Reklama

Reklama

Ako už to tak býva, na začiatku ich vzťahu zohrala obrovskú úlohu náhoda. Bez nej by sa pravdepodobne nestretli, natoľko odlišné bolo ich zázemie. John Tyree (Channing Tatum) slúži u Zelených baretov, špeciálne jednotky americkej armády, a do rodnej Južnej Karolíny ho priviedol opušťák, počas ktorého si chce oddýchnuť od stresu z neustálej bojovej pohotovosti a tiež stráviť nejaký čas s otcom. Idealistická študentka Savannah Curtis (Amanda Seyfried) si tú pre zmenu užíva prázdniny v honosnom rodinnom sídle. Z nesmelého oťukávanie sa po dvoch spoločne strávených týždňoch vyvinula láska ako trám. Ani jedného z nich by do tej doby nenapadlo, že by si na inom človeku dokázali vypestovať takú závislosť. Lenže dovolenka, respektíve prázdniny musia raz skončiť. Vídajú sa len sporadicky, po 11. septembri sa Johnova vojenská misia na Blízkom Východe neustále predlžuje. Dobu odlúčenia musí milenci zmierňovať korešpondenciou, nežné dotyky nahrádzajú len slová z listového papiera. Kým Savannah má obrovský strach a zúfalo čaká na každý ďalší list, ktorý potvrdí, že je stále nažive, John sa trápi, pretože nevie, či má uprednostniť túžbu po Savannah alebo profesionálnu zodpovednosť voči svojej krajine. Všetko navyše ešte sťaží nečakaná tragédia, ktorá vzťah páru vystaví tej najväčšej skúške. (TV Doma)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (452)

Aluska88 

všetky recenzie používateľa

Amandu Seyfried miluju a Channinga Tatuma opravdu v lásce nemám, ten jeho toporný ksicht mi prostě není sympatický:) Každopádně, v tomto filmu jsem se na něj vydržela dívat a tak nějak mi nevadil. Amanda je zde opět nádherná jako panenka. Milý Johne možná patří mezi romantický kýč obrovských rozměrů, ale mně se tento kýč líbil a velmi ráda jsem se nechala po tu dobu, kdy jsem jej sledovala, unášet vkusně zpracovanou americkou romantikou a pohledem na Amandu. Snímek je příjemný, nenásilný a nakonec i ten Tatum se pokusil o nějaký ten herecký výkon. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Milý John má v mojich očiach jednu veľkú výhodu. Tatum aj Seyfriedová hrajú pomerne uveriteľné postavy a hrajú ich pomerne prirodzene. Takto nejako sa ich vzťah mohol vyvíjať aj v skutočnosti. Lenže sme vo filme a ten potrebuje nejaký zaujímavejší konflikt. Jeho absenciu Hallstrom nahradzuje kvázi puzzle hrou, keďže sa dej odohráva behom niekoľkých rokov a tak môžeme trochu aj skákať v čase. Bohužiaľ to filmu nijako zvlášť nepomáha. Ďalším dôvodom krčenia pliec je samotný Hallstrom, ktorý posledných pár rokov (s výnimkou Hačika) točí na autopilota a akoby ho ani nezaujímalo, akú látku. Jeho filmy tak strácajú jeho ľahko charakterizovateľný rukopis a stal sa z neho remeselník. Dear John je celkom fajn filmík, ale viac mu svedčí televízia ako plátno a neviem si predstaviť, že by som ho mal celý vydržať v kine. 50%. ()

Reklama

Madison 

všetky recenzie používateľa

Nepovažujem sa za milovníčku filmov pre ,,násťročných", no celkový pozitívny dojem z tejto romanťárny mi prekazilo akurát typicky debilné správanie hlavnej hrdinky v závere, ktorá jednala úplne irelevantne, sentimentálne a nezmyselne k predchádzajúcemu deju, no to v takýchto ždímačoch asi patrí k tomu. Dala som až 4*, takže aby som len nekritizovala, v podstate ide o krásnu čistokrvnú romantiku, na ktorej si najviac cením to, že sa nesnaží byť ničím viac než je - ako o dve triedy slabší film podobného kalibru, "Nezapomeň na mně", ktorý chce toho riešiť akosi príliš veľa a pôsobí roztrieštene a neucelene. Dear John je obyčajným, známym príbehom lásky dvoch ľudí, ktorý všetci poznáme, no pri ktorom sa dá pri šálke teplej čokolády dokonale rozventilovať myseľ a ponoriť sa do príjemnej dramaticko-romantickej atmosféry. Zatiaľ čo v "Nezapomeň na mne" mi ústredná dvojka vadila, medzi Channing Tatum a Amandou to chemicky nádherne iskrí a dokázali ma vtiahnuť do deja. Takže, hoci vás v tomto filme nič neprekvapí, na moju náladu to padlo vhod a je určite omnoho úprimnejším dielkom než ten vyššie spomínaný. ()

Kryšpín 

všetky recenzie používateľa

Dlouho jsem si říkal, proč je tu tak kritické hodnocení a při sledování filmu mi to ke konci pomalu začínalo docházet. Je to všechno tak kýčovité a vy už víte druhou půlku filmu, co se bude dít. Tím se sami ochudíte váháte, zda má cenu tedy dál koukat nebo ne. Co když to přeci jen dopadne jinak? Nedopadne. Tenhle případ to není. Pár krásných dopisů bylo, ale v té hromadě se vytratily. A proto se mi z pěti hvězd ztratila trojice. The end. ()

Flego 

všetky recenzie používateľa

Je dobré dať tomuto snímku šancu. Nejedná sa o nič svetoborného, podľa mnohých si režisér vzal time out, keď sa podujal natočiť túto romancu, ale už Hachiko naznačoval určité smerovanie. Mne sa napriek určitým chybám táto melodráma páčila a to pekné a sladké som si vychutnal. ()

Galéria (80)

Zaujímavosti (13)

  • Švédska vlajka, ktorú vidíme na základni v Afganistane, je poctou švédskemu filmovému režisérovi Lasse Hallströmovi. (Arsenal83)
  • Hodinky, ktoré nosí John (Channing Tatum) typu Suunto X9i, sú prvýkrát viditeľné v scénach z roku 2001, no začali sa vyrábať až v roku 2006. (Arsenal83)

Reklama

Reklama