Reklama

Reklama

Írsky osadník sa zamiloval do susedovej dcéry. V deň, keď ju chce požiadať o ruku, nájde jej rodinu sčasti vyvraždenú, pričom niekoľko ľudí zmizlo. Čo sa stalo s jeho milovanou? Uniesli ju alebo zabili? Vojenský veliteľ je presvečený, že masakra je dielom indiánov. A tak sa skupina dobrovoľníkov vyberie s vojakmi pátrať po indiánoch a nezvestnej žene. Na cestách zachytia správy o desivých Zahrabávačoch, ale nikto poriadne nevie, čo sú zač. Kapitán nechce meniť svoje pôvodné plány a ďalej stopuje indiánov. Dobrovoľníci si myslia, že idú po zlej stope a rozdelia sa v pátraní na vlastnú päsť. Netušia, že kráčajú priamo v ústrety najväčšiemu nebezpečenstvu a všetkým z nich pôjde o život (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (89)

SOLOM. 

všetky recenzie používateľa

Westernové horory já můžu a přestože jde skutečně zvláště o vzácnost, několik jich mám doma a zatím jsem ještě skoro se žádným problém neměl. Mám rád onu „vůni“ divokého západu a i proto patří western hned za hororem mezi můj nejoblíbenější žánr. Ani tady se tvůrci nevyvarovali (ani se jim nedivím) ukázat na postoje bílých vůči „černochům či indiánům“ a (ne)lidské chování americké kavalérie. Po celou dobu jsem měl jen trochu problém vstřebat onu marnou snahu navodit děsivou noční atmosféru beznaděje a zmaru, která pořád nepřicházela. Noční scény byly místy dost nepřehledné, monstra se víceméně objevila v celé svojí kráse až na konci a ono vysvětlení, proč začali napadat lidi (kvůli úbytku bizonů) mi nepřišlo dostačující. Každopádně nápad a postup jejich krmení u mne plusové body našel. Trocha toxinu a změkčené masíčko není nikdy na škodu. ()

honajz2 

všetky recenzie používateľa

Překvapivě celkem dobré to je. Posouvá se to poměrně pomalu, ale na rozdíl od jiných westernových hororů, co jsem nedávno viděl (The Wind, Kosti a skalp), tady ta atmosféra celkem funguje. Má to i zajímavý nápad (i s trochu originálními příšerami), dobře se na to dívá, příběh mě dokázal zaujmout a sice tam jsou zbytečné scény, ale jinak to funguje překvapivě dobře. Akorát se to celé dalo daleko líp promyslet, protože takhle to stojí jen na postupného odkrývání toho, o co jde a to je odhaleno až po hodině filmu... Taky ten konec mi přišel strašně uspěchaný. Ale jinak celkem dobrá práce, ani bych to nezařadil do kategorie "neurazí, nenadchne", navzdory mému hodnocení, ale on si ten film podle mě víc prostě nezaslouží. 3* ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Winnetou a Old shatterhand Vs príšerky vychádzajúce z pod zeme. Chýba už len poklad na Striebornom jazere a máme "kompletku". Okrem toho, že chýba poklad - tomuto filmu chýba aj kopec iných vecí. Vlastne, takmer všetko čím by mal horor disponovať. Okrem hereckého obsadenia si nespomeniem na žiadne plusy. Nuda, tiahne sa to, bez napätia, všetky scény v tme, viac sa zľaknete pri reklame na Daciu. Po stopách "beznohých" by bol lepší názov - 15%. ()

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Našlo sa tu niečo, čo tento snímok drží nad priemerom. Mierne, ale presne. Je to hlavne napínavý príbeh, ktorý až tak nevsádza na akciu a triky ( to všetko až v závere ), ale na pomalé rozuzlovanie jednej záhady Divokého Západu. Vyzerá to trochu lacnejším dojmom, ale ak to zaujme táto stránka môže ísť kľudne bokom. A poteší skvelé a nečakané vyústenie. ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to dosť dobrý horor. Má veľmi dobrý príbeh o skupine dobrodruhov pátrajúcich po žene jedného z nich, ktorú spolu s rodinou údajne uniesli indiáni, ale zistia, že to nie je úplne pravda a indiáni nie sú ich hlavným problémom. Spracovanie je na tom dobre, trochu prekvapí, že aj napriek krátkej dĺžke je tempo filmu pomerne pomalé a viac sa rozbehne až v druhej polovici, ale to vôbec neprekáža, menšiu dynamiku vynahradzuje atmosféra divokého západu a výborný dej, ktorý udrží divákovu pozornosť až do konca. A poteší aj síce neprekvapujúci, ale aj tak zaujímavý koniec. O hororovej atmosfére sa tu moc hovoriť nedá, ale napätie nechýba a to hlavne v druhej polovici. Krvavých scén tu až tak moc nie je, film v tomto šetrí, aby nepôsobil zbytočne samoúčelne, ale pár slušných drsnejších scén sa tu aj tak nájde. Tvory, ktoré sa tu nachádzajú sú origináne po všetkých stránkach, vyzerajú dobre a tiež ma zaujal ich spôsob zabíjania svojich obetí. Veľkým plusom je zasadenie deja do 19. storočia, na divoký západ s tým, že nechýbajú vojaci a ani indiáni, čo je v tomto žánri veľmi zriedkavé. Herecké obsadenie je dobré, potešia hlavne William Mapother a Clancy Brown a viacero zaujímavých postáv. Réžia a technická stránka v ničom nesklamali. Stopy zmiznutých je príjemný horor, ktorý sa nesnaží výrazne zapôsobiť po typických hororových stránkach, ale skôr je taký prirodzený,čo mi ale vôbec neprekáža. Prakticky všetky jeho stránky sú nadpriemerné, takže som rozhodne spokojný. Objektívna kvalita filmu- 66%, film sa páči mne na 73%. ()

Galéria (5)

Zaujímavosti (2)

  • Vzhled monster se upravoval a měnil po dobu 3 let. (Corpsegrinder)
  • Natáčení probíhalo v Novém Mexiku po dobu 22 dní. (Corpsegrinder)

Reklama

Reklama