Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Robert Rath (Sylvester Stallone) je profesionálny zabijak. Keď dostane zaujímavý kšeft - zabiť mafiánskeho bossa Alana Brancha (Steve Kahan) - pri plnení zákazky narazí na mladého ambiciózneho zabijaka Miguela Baina (Antonio Banderas), ktorý má „záujem“ o tú istú obeť. Od tej chvíle sa s Bainom stretáva všade - akoby ho jeho mladý kolega vyzval na súboj o toho najlepšieho zabijaka! Ďalšou Rathovou zákazkou je mladá počítačová hackerka Electra (Julianne Moore), ktorá ukradla prísne tajné dáta a má v pláne ich výhodne predať. V hoteli, kde má dôjsť k transakcii, je ale opäť Bain, ktorý postrieľa nielen agentov Interpolu, ale aj všetkých štyroch obchodníkov. Electre sa podarí ujsť, no nie na dlho. Nájde ju totiž Rath, ktorý jej pomôže. Čoskoro ich vyhľadá i Bain, z prostého dôvodu - Rath sa má stať jeho ďalšou obeťou... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (428)

petaspur 

všetky recenzie používateľa

Temperamentní Miguel se jednoho dne rozhodne zaútočit na pozici světové jedničky v oboru, v němž je řádně vyučen. Ke štěstí mu však nestačí automatický posun na vysněnou pozici poté, co se aktuální leader světového pořadí Robert Rath rozhodne prosperující výrobu mrtvol pověsit na hřebíček. Miguel chce Ratha zabít, aby světu dokázal svou extratřídu. Jenže Rath se zamiloval do své poslední zakázky Electry a nehodlá svůj život jen tak věnovat prvnímu ozbrojenému hispánci, kterého potká. ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Keď chýbajú nápady, tak je obvyklé pridávať obete, organizačnú úroveň, v ktorej sa dej odohráva alebo zabijakov. Toto je posledný prípad z uvedených a tak, ako sa obvykle v žiadnom z opísaných prípadov dobrý výsledok nedostaví, nedostavil sa ani teraz. Jedna hviezdička je za to, že Stallone je môj rovesník a Banderas sa narodil v rovnaký deň a mesiac, ako ja. Chápem, že sú to mizerné dôvody, ale nič lepšie som nenašiel. ()

Reklama

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Assassins - "Nájomní vrahovia". Robert Rath versus Miguel Bain. Uhladený, chladný, americký profesionál versus mladý, ambiciózny Španiel. Sylvester Stallone versus Antonio Banderas. Na tejto výraznej, ústrednej macho dvojici stojí celý tento akčný krimi thriller. Dostali dosť priestoru na vzájomnú hereckú konfrontáciu. Bol to zaujímavý a vyrovnaný súboj. Bez týchto dvoch hollywoodskych hviezd by však tento film nemal moc čo ponúknuť. *** ()

EvilPhoEniX 

všetky recenzie používateľa

Skvělá old school akční jízda se skvělými rivaly!! Tempo je dynamické, film se rychle sune dopředu, neustále se něco děje a to mě baví, to je přesně to, co od takových filmů očekávám. Banderas zde předvádí skvělý, psychopatický výkon s chladným srdcem a Stallone vynikající nájemný vrah se srdcem a duší. Nenudil jsem se ani chvíli. 75% ()

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Procházka mokřinami v gumácích: 4 mil.USD, tuzér za svezení El Mariachiho ve žlutém taxíku: 4 mil.USD, snězení malé hotelové čokoládky: 3 mil.USD, čekání v pohodlném bankovním křesle: 4 mil.USD, závěrečná udivená grimasa při "nečekaném" objevení se jisté osoby: k nezaplacení.. Suma sumárum to máme 15 mil.USD, což je Slyův paycheck za průměrný výkon v průměrném Donnerově filmu o nájemných zabijácích postrádajících profesionalitu. Za ty peníze by šla docela hezky zrekonstruovat ta zvonice.. ()

Galéria (70)

Zaujímavosti (21)

  • Severoamerické tržby byly 30,3 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 83,3 mil. (NIRO)
  • Film se natáčel na ostrově Portoriko v Karibském moři a v Seattlu ve státě Washington od 6. dubna 1995 do 24. července 1995. (Trajektt)
  • Z filmu byla vypuštěna scéna, v níž jde Miguel Bain (Antonio Banderas) přes hřbitov a potká hrobníka. Dá se předpokládat, že jej pak mimo obraz zabil a vzal si jeho uniformu, což vysvětluje, proč ji nosí později ve filmu. (BloodMax)

Súvisiace novinky

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (viac)

Reklama

Reklama