Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na ostrove blízko pobrežia Severnej Ameriky miestny obyvatelia bojujú so strašnou zombie epidémiou dúfajúc, že sa nájde liek, ktorý vráti (ne)mŕtvych späť k ich ľudskej podobe. (Tony DiNozzo)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (193)

ledzepfan 

všetky recenzie používateľa

Nevím co se tu řeší a proč to nízké hodnocení.?...Ta nadsázka je jasná od prvních chvilek , chytrost se v průběhu zřetelně prokreslí..a nakonec je z toho velmi slušná společenskokritická záležitost,kde zombíci fungujou jako zvýrazňovač,hnací síla a kulisa pro všechny vtipy i vážné otázky.....Pravda-tempo je chvilkaama pomalejší a ledasco je zbytečnost ale jako celek to funguje....=čtyři hvězdy-i když s odřenýma ušima :) ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Americký režisér George Andrew Romero je nespochybniteľným kráľom filmového zombie horroru. Bol priekopníkom a progresívnym inovátorom tohto horrorového subžánru. Začalo sa to v roku 1968, keď natočil kultový snímok "Noc živých mŕtvych". Nasledovali ďalšie tituly s tematikou oživlých mŕtvol: "Úsvit mŕtvych" (1978), "Deň mŕtvych" (1985), "Krajina mŕtvych" (2005), "Denník mŕtvych" (2007). V roku 2009 natočil svoj posledný film "Survival of the Dead", ktorým ukončil svoju dlhoročnú režisérsku kariéru. Bol to samozrejme zombie horror. Zombie dráma na jednom neveľkom americkom ostrove bola dôstojným rozlúčením s jeho vernými divákmi, medzi ktorých patrím i ja. Pán George Andrew Romero bude mať vždy moje sympatie, uznanie a rešpekt. Vždy budem na neho spomínať ako na kráľa filmového zombie horroru. **** ()

Reklama

Dexter1 

všetky recenzie používateľa

V príjemnom klasickom zombie štýle si Romero vytvoril takú shakespearovskú tragédiu, ako inak na pozadí zombie nákazy. Príbeh nadviazujúci na Diary of the Dead (v ňom sa začína odznovu s nákazou), v ktorom viac do hĺbky rozoberá prvky s ktorými začal už v predchádzajúcich filmoch: adaptabilita (Day of the Dead) a narastajúca inteligencia (Land of the Dead) zombiekov. V tomto počine rieši hlavne problém tolerantnosti, úctu k mŕtvym a ľudský tvrdohlavý boj o svoju pravdu. To všetko je okorenené odpornými CGI efektami a niekoľkými skutočne vtipnými zombie killmi. ()

SOLOM. 

všetky recenzie používateľa

Tento poslední Romeův film ve mně žádné výraznější stopy nezanechal, protože jak jistě víte zombie žánr nepatří mezi moje nejoblíbenější. Přesto si však myslím, že rozhodně nejde o žádnou ztrátu času, kterou by jste museli doslova protrpět. Asi největším kladem je děj jenž se odehraje před příjezdem vojáků na ostrov a kratší stopáž. Ta hodina a půl je tak akorát. Bohužel úplný závěr filmu mě dost zklamal a jen doufám, že další jeho filmy nebudou pokračovat v podobném stylu. Samozřejmě je zde k vidění opět několik velice kvalitních scének a hlášek, které patří asi k tomu nejlepšímu co nám film mohl nabídnout. Romero je však člověk, který si může ve svých filmech dělat co chce a fanoušci mu budou stejně pořád zobat z ruky. Škoda jen té občasné kýčovitosti a přítomnosti některých trapných momentů. Po skončení tohoto filmu jsme se navíc na letošním FF dozvěděli nemilou zprávu o úmrtí jednoho z diváků, takže taková nemilá koncovka a spojení s tímto filmem, jenž mi zůstane v paměti. ()

2-Xtreme 

všetky recenzie používateľa

Rozporuplné pocity. Ak by som to mal brať ako seriózny zombie film, či nebodaj horor tak to je ďalší Romerov Fail of the Dead. No, je evidentné, že George už nevie držať krok s modernými zombie horormi(a to bolo vidieť už v jeho predošlých dvoch fiomoch) a tak posúva tento subžáner ďalej iným spôsobom po svojom. Jeho tradičný trademark o inteligentných zombie naznačuje, že ak v ďalšom filme budú zombie šoférovať auto tak sa nebudem čudovať. Toto sa ani nedá brať vážne a ak mám pravdu povedať bavil som sa. Romero je proste stará škola a síce vtípky boli miestami až moc prepísknuté, práve toto robí zo Survival of the Dead pozerateľný film. Neveril som, že pôjdem na takéto vysoké hodnotenie, ale ako som už spomínal, starý George ma teraz dokázal pobaviť a i keď to nemôžem porovnávať i jeho staršími kúskami či inými serióznymi horormi... film má niečo do seba. No a tradičný poctivý gore fest v závere potešil. PS: Film sa mal volať Island of the Dead, tak ako sa zvažovalo. ()

Galéria (7)

Zaujímavosti (3)

  • Tomboy (Athena Karkanis) má ve filmu zbraně Beretta 92 F ráže 9x19 mm a M16A4 ráže 5.56x45 mm. (dc125)
  • Film bol natočený v Kanade a všetci herci, ktorí v ňom účinkujú, pochádzajú z tohto štátu. (MetalMesiah)

Reklama

Reklama