Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Akčný
  • Dráma
  • Animovaný
  • Horor

Recenzie (802)

plagát

Království zombie (2019) (seriál) 

Seriál Kingdom funguje vo všetkých rovinách a polohách, ktoré si zaumienil. Výborne zmáknutá seriálovosť a nadväznosť (nebingeoval som), výborné a jasné politické i intrigánske prostredie, vydarení zombieci a aj ich ataky. Herecky na pomery juhokorejskej televíznej tvorby taktiež nadpriemerné a veľmi ma teší, že Kingdom dáva presne taký zombie fanservis, ktorý sme očakávali od Game of thrones, ale sme ho bohužiaľ nedostali.

plagát

Vlak do Busanu 2 (2020) 

Návrat na zombiekmi prelezený polostrov nie je vôbec taký hravý ako predchádzajúci zárez. Vlak sa odstránil a máme tu predstavenie kórejského prístavu 4 roky po vypuknutí nákazy. Príbehovo to ponúka iba jeden dobrý nápad - "Pome tam, šak sú tam peniaze!" - čo si dovolil aj Snyder ukradnúť. Po formálnej stránke sa na to pekne pozerá, tmavé filtre pôsobia fajn, len ma doslova urážali CGI efekty. Záverečná auto naháňačka je síce nabušená, ale vyzerá to ako stará počítačová hra. A taktiež ešte jedno prekvapenie, ale v zlom: niekto si myslel, že podojí slzné kanáliky diváka, bohužiaľ plačú len postavy vo filme (som sa celý čas obzeral, kde je Will Smith).

plagát

Vlak do Pusanu (2016) 

Po formálnej stránke trafil Sang-ho Yeon presne klinček do hnijúcej hlavičky. Vlak so zombiekmi vyvoláva možno pocit dačoho ako Hady v lietadle, ale je to nápadité, umné a naozaj sa na to dobre pozerá. Príbehovo to síce nie je nič svetoborné, ale to vôbec nevadí. Sympatické obsadenie, skvelé masky a dobré masové scény. Jediné čo by som vytkol sa až tak samotného filmu netýka - rozhodne sa vyhnite českému dabingu. Ja som na to natrafil na Film+ a to sa skrátka nerobí takýto šlendriánsky dabing na takýto film!

plagát

Zrodenie šampióna: Príbeh Borisa Beckera (2021) (TV film) 

Prvý koment. Nemecký televízny film o tenisovej hviezde nie je síce bohviečo, ale je to stále pozeratelnejšie ako príbeh o tatkovi sestier Williamsových s non-stop uplakaným Willom Smithom. A soundtrack si ide pomerne neznáme skladbičky, ale bezkonkurenčne si zaslúži 5 z 5.

plagát

Deň vďakyvzdania (2023) 

Eli Roth to konečne dokázal! Natočil pozerateľný, svieži a na kino pomery veľmi výživny horor. Mám strašne rád, keď fakeové Grindhouse trailery ožijú a už vtedajší Rothov zárez stál za to. Thanksgiving je absurdne násilný (čím je veľmi zábavný) tribute slasher klasikám ako Halloween alebo Scream. Nič prevratné, nič novátorske ale zábava väčšia ako dobre upečený moriak. A účasť Patricka Dempseyho viac ako len prekvapila.

plagát

Halloween končí (2022) 

David Gordon Green prišiel v roku 2018 veľmi nenápadne s osviežením starej klasiky a dopadlo to napriek všetkým obavám pomerne dobre. Potom od neho prišiel druhý diel, všetkých viac-menej naštval (mňa nie ja som si to dosť užil) a diváci tŕpli ako sa to ukončí. A musím povedať, že strašná slabota. Zaujímavý bol koncept vykrádania série Vreskot, že by sa maska presunula na iného magora, ale spracovanie a strašne nelogická romantická linka pôsobila, že si z vás tvorcovia proste robia srandu. Veľmi zlé ukončenie zaujímavej trilógie, ktoré síce mláti prázdnu slamu, ale aspoň z úvodu to bola zábava.

plagát

Přežít (1991) (TV film) 

Mňa by iba veľmi zaujímalo, kde sa tento skvost schovával celý môj život? Neskutočný mix žánrov, ktorý funguje v každej svojej rovine, či už sú to hororové pasáže, riadny detektívny film-noir alebo aj výborná komédia. Lovecraftovské finesy sú tu rozbalené na diváka ad absurdum a čuduj sa svete úplne to funguje. Fred Ward je výborné nekompromisné súkromné očko, ktoré sa rozhodlo nepraktizovať mágiu vo svete, v ktorom je v podstate každý čarodejník. Keď je privolaný k prípadu straty drahocennej knihy (áno, áno bájny Necronomicon) zaplieta sa do nebezpečnej hry plného čiernej mágie a podivného okultizmu (znalcovia už asi tušia). Okrem Prastarých sa vo filme stretneme aj s goblinmi, gargoylmi, vlkolakmi, úpirmi a hlavne zombiekmi - scéna na stavbe patrí aspoň pre mňa k top komediálnym scénam. Neznáma vec, ale smelo do toho, pre fajnšmekrov povinná jazda!

plagát

Duchovia Inisherinu (2022) 

McDonagh sa vrhol do artových vôd. Trošku sa tam odbavil, dal tam nejaké tie "metafory", minimálne vtipných dialógov (čo je veľká škoda, lebo jeho debatky mám veľmi rád) a ukončil to, pripúšťam, nádherným obrazmi odľahlého Írska. Druhé V Bruggách sa nekoná a ja dúfam, že táto McDonaghova odbočka bola iba odbočkou.

plagát

Arachnofóbia (1990) 

Frank Marshall dokázal svojím debutom, že proste vie. V detstve ma toto absolútne obišlo a dostal som sa k tomu až teraz, ale podarený mix žánrov. Pomerne často sa hovorí, že film sa neberie príliš vážne a preto ten humor vyniká, ale tu by som povedal, že film sa berie dosť vážne a komediálnosť vychádza z toho, že paroduje sám seba, či už postavami, hláškami alebo prostredím. Aj na dnešnú dobu slušné lakačky a celkovo príjemne strávený čas. A je super, že v tej dobe sa aj takéto capiny robili so zmyslom pre detail a vo svojich mantineloch to malo hlavu aj pätu.

plagát

Trese po setmění (2021) 

Prvý koment. Pomerne sympatický pokec o komiksovej predlohe Trese a jej ceste na Netflix. Pekné prostredie, konečne som videl ako reálne vyzerá Jay Oliva :D a omnoho záživnejšie a zaujímavejšie ako podobne zameraný Beyond Stranger Things.

Ovládací panel
174. naj používateľ Slovensko
30 bodov